Foto: maxresdefault

52




Mak je izuzetno zdrav i ovo je prilika da napravite na potpuno nov način ovaj desert

Ove baklave su jedna od najljepših poslastica koja se sprema pogotovo za praznike u vrijeme posta.

Mak je izuzetno zdrav i ovo je prilika da napravite na potpuno nov način ovaj desert.

39

Sastojci:

  •  500 g kora za baklavu
  • 150 g oraha
  • 150 g maka
  •  1 kesica cimeta
  •  300 g šećera
  • 0,5 l vode
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer

39

Priprema:

Pleh u kome će se peći baklava namažite uljem i u njega stavite dvije kore namazane uljem. Kore posipati nadjevom od oraha, maka i kesicom cimeta.

Tako slažite naizmjenično nauljene kore pa fil i sve dok se ne potroši materijal. Na kraju ostaviti dvije kore za na vrh. Baklavu izrežite oštrim nožem ukoso na trokute, prelijte uljem i stavite da se peče u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.

Pečenu baklavu preliti prohlađenim sirupom od 300 g šećera, 0,5 l vode, 1 kesice vanili šećera i soka od 1 limuna i vratiti u isključenu pećnicu. Baklavu izvaditi poslije 15 minuta i služiti hladnu.

stil.kurir

34 TAJNA 5 ELEMENATA

TAJNA 5 ELEMENATA

Jedinstveni vodič kako unaprijediti kvalitetu života pomoću:

snažne odlučnosti vatre
suosjećajne milosti vode
avanturističkog duha vjetra
marljivosti zemlje
intuicije etera

Navedene su mnoge činjenice koje govore o teoriji 5 elemenata kao o baznoj teoriji, odnosno o korijenu svih znanja. Uz znanstveni dio, knjiga se sastoji i od praktično-duhovnog dijela gdje su opisani svi elementi i njihova svojstva, te na koji način čovjek može upotrijebiti knjigu kao vodič znanja i raditi sa elementima kao vrhunskim Učiteljima.

Cijena: 112,50 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaOgrlica Kristalno srce – Tirkiz i Mjesečev kamen
Slijedeća objavaNovac ne može kupiti sreću. Ili nas je netko gadno slagao?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.