Kad su Anitu Moorjani pitali može li se stanje bezuvjetne ljubavi preslikati ovdje, u ovoj fizičkoj stvarnosti, ovo im je odgovorila: “Svatko od nas zapravo već jest čista i bezuvjetna ljubav. Međutim, kada je izražavamo u ovoj, fizičkoj stvarnosti, filtriramo je u umu, a ona se potom izražava u obliku ljudskih emocija.

Najbolja metafora koje se mogu dosjetiti kako bih to ilustrirala primjer je bijele svjetlosti koja prolazi kroz prizmu. Bezuvjetna ljubav je poput čiste, bijele svjetlosti. Kad ona svijetli kroz prizmu, prelama se u svim duginim bojama. To su naše emocije – radost, ljubav, bojazan, zavist, suosjećanje, mržnja, empatija i drugo.

Svatko od nas je poput prizme, u kojoj se čista bijela svjetlost (ljubav) prelama u svim duginim bojama, a sve nijanse (emocije) jednako su potrebne da bi postojala cjelina. Malo bi ljudi, ako bi uopće, moralno osuđivalo bilo koju od ovih boja. Nećemo reći: “O, ta boja je zla”, ili: “To je grješna boja”. No to činimo s ljudima kad izražavaju emocije, pa neke osjećaje proglašavamo dobrima ili lošima.

Kad neke emocije prosuđujemo kao negativne i pokušavamo ih poricati, potiskujemo dio sebe. To u nama stvara blokadu i sprječava nas u izražavanju potpunosti naše veličanstvenosti, baš kao što bi izdvajanje nekih boja iz spektra na temelju moralne prosudbe okrnjilo svjetlost i učinilo je nečim što zapravo nije.

Ne moramo djelovati na temelju svake emocije; samo moramo prihvatiti da su one dio nas. Poricati ih, bilo bi kao da zabranjujemo određenoj boji da se prelomi kroz prizmu. Samo prihvaćanjem punog spektra naših osjećaja bez osuđivanja možemo doći u kontakt s čistom biti bezuvjetne ljubavi koja prebiva u našoj biti.”

Stoga, ne zaboravimo što uistinu jesmo. Život ne bi trebao biti toliko težak. Naš pravi dom nalazi se u svakome od nas i slijedi nas ma gdje išli.

http://alternativainformacije.com/2017/11/pocele-su-prijave-za-dogadaj-godine-anita-moorjani-ponovo-u-zagrebu/

Napisala: Tajana Ćosić – Tajči, tajanacosic2205.wixsite.com