Art: Adam Scott Miller

Iza svih nas stoji dugi niz predaka čiju krv nosimo u našim žilama. To oblikuje naše osobine, izgled pa čak i način na koji vidimo svijet. Ali postoji još nešto što dolazi od obitelji…

atma.hr – 52
Ako imamo duhovno opterećene roditelje ili pripadamo obitelji koja nosi breme predaka, onda i mi postajemo dio toga. To je naša obiteljska karma – dio onoga što jesmo, ako se odlučimo to biti.

Karma vaše obitelji i vaše krvne linije naziva se obiteljska karma. Ako imate duhovno razvijene roditelje, onda imate dvostruki karmički teret zbog njih.

U smislu karme, ako je netko prokleo vašu obitelj, taj duhovni teret se nastavlja kroz cijelu obitelji.

Mnoge čarobnice u Egiptu proklinjale su obitelji iz ljubomore. Ali duhovnost djeluje na čudan način. Možda je ta ista čarobnica koja vas je proklela jedan od vaših roditelja.

Ili ako ste ubijeni u jednom od svojih prošlih života, jedan od vaših sadašnjih roditelja je bio ubojica. Zbog preobrazbe, morate se suočiti sa svojim neprijateljem, biti čvrsti u ljubavi prema njemu i duhovno rasti.

Lako možete prepoznati obiteljske obrasce kada imate duhovni teret. Ako je vaša baka bila previše blaga i ljudi su je iskorištavali, onda bi ona mogla imati probleme s alkoholizmom i pušenjem.

Vaša majka će slijediti istu temu i bit će sklonija žrtvovanju za druge i na kraju završiti kao i ona. Kao odrasla osoba razvit ćete tu sklonost prema alkoholizmu – postajući dio obrasca.

atma.hr – 52
Osobine nositelja obiteljske karme

U vašoj obitelji osjećate se kao da ste najrazvijeniji na svojoj duhovnoj strani i najsvjesniji.

Bolesti, obiteljski obrasci i ovisnosti koje dolaze od vaših roditelja postaju i vaš problem.

Bili ste povučeni kao dijete i drugačiji od svoje obitelji.

Nosite se s bolestima što je ogroman teret za nošenje.

Postoji potreba da se riješite energetskih blokova. Vi podsvjesno znate da ste nositelj, iako to ne možete prenijeti svjesnom umu.

Obiteljska pitanja vas muče, ali ako pokušate iznijeti svoje mišljenje, vaša obitelj vas kritizira i izaziva.

Osjećate da je u vašim prošlim životima bilo mnogo prilika kada ste stupili u interakciju s članovima svoje obitelji. I vi ste nekoliko puta u mnogim prošlim životima bili transformator.

Bili ste pogrešno shvaćeni i ostavljeni sami, ali vaša ukorijenjenost u ljubavi nije se pokolebala. Koliko god se situacija ispostavila mračnom, još uvijek držite oči uprte prema svjetlu.

Možete vidjeti obiteljske obrasce u vašoj obitelji, posebno kada su roditelji u pitanju i postali ste dio toga. Vi znate da ih možete preobraziti nakon što svoj um usmjerite prema tome.

atma.hr – 52
Što sada?

Umorni ste od toga što ste različiti, nosite teret i sada želite sve otpustiti. Pogledajte unutra, odlučite se osloboditi tereta svojih emocija i duše. Kada preuzmete odgovornost za svoj život, tek ćete tada moći krenuti naprijed, ostavljajući teret svojih predaka iza sebe.

Naučite reći “ne” svojoj obitelji. Možda su vas oblikovali, ali nisu isti kao vi, vi ste transformator. Oni vas vole, ali ako nisu uspjeli, oprostite im. Naučite otpustiti.

Vi ste bili žrtva tereta vašeg roditelja, vjerovali ste da je sve savršeno, ali sada ste odrasli. Shvatili ste duhovni teret koji vaša obitelj nosi. Vrijeme je da ga se riješite.

kresimir misak knjige

Kako transformirati obrasce?

Prvo, morate identificirati da ste nositelj. Ako ste nositelj, doživjet ćete neke tjelesne probleme: imat ćete probleme s leđima, bolnu trticu, osjećat ćete bol oko maternice pa čak i umor.

Napravite korak – otpustite. Postanite svoj gospodar. Znajte da ste nositelj i recite da ćete osloboditi teret svoje obitelji uklanjanjem teških veza. Idite korak po korak i postanite transformator vaše obitelji. Znate da imate potencijal.

To je teško, ali budite dovoljno snažni da obavite posao.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić