Foto: commons.wikimedia.org

Gucci, Dior, Burberry, Prada, Chanel, Michael Kors, Versace, a sada i Calvin Klein, Lagerfeld i na desetke drugih brendova – napokon su odbacili krzno u svojim kolekcijama! Uz luksuzne modne etikete, i mnoštvo slavnih se odreklo krzna da bi izrazili solidarnost sa životinjama. Kraljica Elizabeta II postala je prva članica kraljevske obitelji koja je javno odbacila krzno. PETA poziva sve trgovce na malo da zadovolje rastuću potražnju za luksuznim alternativama bez okrutnosti ili će ostati bojkotirani od etičkih kupaca, koji jednostavno ne žele da se životinje zlostavljaju i ubijaju za odjeću.

atma.hr – 78
Kompanija Global Brands Group (GBG) koja posjeduje Aquataliu i licencira više desetina drugih brendova, odlučila je odbaciti krzno za životinje.

Modna grupa sa sjedištem u Hong Kongu više neće proizvoditi krzno za Aquataliu, svoj luksuzni brend ili bilo koju drugu marku koju licencira, uključujući Calvin Klein, Kenneth Cole, Ellen Tracy, Juicy Couture, Frye, Spyder, Tahari, Jones New York, Sean John, Goats, Dakine, Katy Perry, Karen Millen, Taryn Rose i AllSaints.

PETA je upravo napustila svoju desetljeće dugu kampanju “Radije goli nego da nosimo krzno”, uputila je aplauz modnom konglomeratu zbog “njegovog suosjećanja i poslovno spretne odluke da zabrani krzno”.

Direktorica Pete, Elisa Allen rekla je da odluka GBG-a pokazuje da je “budućnost mode veganska.”

“PETA poziva sve trgovce na malo da zadovolje rastuću potražnju za luksuznim alternativama bez okrutnosti ili da ostanu neprimijećeni od etičkih kupaca, koji jednostavno ne žele da se životinje zlostavljaju i ubijaju za kapute, ogrlice ili manžetne”, dodala je u saopćenju za javnost.

atma.hr – 39

GBG je prethodno zabranio upotrebu nojeve kože i perja tijekom 2016. godine, a 2017. uklonio vunenu angorsku vunu.

Eko-svjesni brendovi Global Brands Group pridružila se brojnim drugim modnim markama koje su posljednjih godina ostale bez krzna, uključujući Gucci, Burberry, Karl Lagerfeld, Prada i Chanel. Prošlog prosinca/decembra, modna marka Karl Lagerfeld konačno se poklonila neumoljivom pritisku PETA-e da objavi kako neće uključiti krzno u svoje buduće dizajne.

Maci’s Inc, najveća američka robna kuća s 900 trgovina u 44 države također je zabilježila da će lanac modnih trgovina skloniti sve krznene predmete na svojim robnim mjestima – Maci’s i Bloomingdale’s – kao i u njenim veleprodajnim trgovinama, uključujući Maci’s Backstage i Bloomingdale’s Outlet do kraja 2020. godine.

Uz modne etikete, mnoštvo slavnih, modnih ikona i članova autorskih prava odreklo se krzna da bi izrazilo solidarnost sa životinjama. Kraljica Elizabeta II postala je prva članica kraljevske obitelji koja je javno odbacila krzno.

ekspres.net

atma.hr – 78