Foto: commons.wikimedia.org

Koliko često i ne shvaćamo da uz pomoć improviziranih sredstava možemo učiniti čuda… Uzmite bočicu 3 % hidrogena i pogledajte je – u rukama držite svoje blago!

atma.hr – 52
Hidrogen će postati neophodno sredstvo u vašem domu poslije ovog teksta.

16 primjena hidrogena

1. Hidrogen uklanja mrlje s bijele odjeće. Stavite malo hidrogena na mrlju, protrljajte i gledajte kako nestaje!

2. Dodajte malo hidrogena u sredstvo za pranje podova. Prebrišite i uživajte u sjaju i ljepoti vašeg doma.

3. Pomiješajte 25g tripostotnog hidrogena i 1l vode. Tim rastvorom isprskajte biljke i spasite ih od gljivica i štetočina. Na taj način ćete ojačati njihov imunitet.

4. Rastvorite malo hidrogena u litri vode pa s tim operite kosu prije šamponiranja i pranja. Vidjet ćete kako će vam kosa biti sjajnija nego ikad.

5. Dodajte par kapi u hladnu vodu pa potopite voće u njoj. Zatim isperite voće. Ovo je odličan način da se oslobodite pesticida sa kojim je voće prskano.

6. Nekoliko kapi hidrogena dodajte na spužvu pa istrljajte pult u kuhinji. Sjati će kao da je nov.

atma.hr – 52
7. Ispiranjem usta s 3% hidrogenom izbijelit ćete zube.

8. Hidrogenom se može očistiti i frižider. Koristite otopinu hidrogena i vode pa prebrišite frižider i uklonite neugodne mirise.

9. Hidrogenom premažite pločice u kupatilu na kojima se nahvatala plijesan. Zatim ostavite da odstoji par minuta, pa ga isperite i plijesan će nestati.

10. Ako imate masnu kožu, možete je prebrisati hidrogenom. To će spriječiti pojavu akni.

11. Pomešajte malu količinu hidrogena i maslinovog ulja. Ovo je sjajna mješavina za čišćenje voska iz ušiju.

12. Perite noge u otopini hidrogena i gljivice sa stopala i prstiju će nestati.

ENLIGHT BAKRENE BOCE BANNER 696 X 290

13. Hidrogen će izbijeliti bijelo požutjelo rublje, ručnike i vratiti im mekoću. U mašinu za veš, u ciklus za ispiranje, umjesto sredstva za izbjeljivanje tkanina ulijte pola šalice hidrogena. Dobit ćete isti efekt za manje novca.

14. Hidrogenom premažite akvarij, što će spriječiti pojavu sluzi i gljivica, a kornjačama i ribicama neće naškoditi.

15. Uzmite papirni ubrus, isprskajte ga tripostotnim vodik-peroksidom pa oribajte ogledalo. Uklonit će sve mrlje, čak i one najupornije, a ogledalo će zasjati kao da je novo.

16. Hidrogen peroksidom možete dezinficirati dječje igračke. Nema potrebe da kupujete skupe maramice za dezinfekciju. Isti efekt ćete postići i ako dječje igračke poprskate hidrogen peroksidom. On nije otrovan, a uklonit će bakterije i viruse koje mogu izazvati infekcije i bolesti.

stil.kurir