Foto: pixabay.com

Tijelo i psiha su u neraskidivoj vezi. Tijelo šalje signale koje ne smijete zanemariti, a psiholozi otkrivaju na što bol u tijelu zapravo ukazuje.

atma.hr – 78
Psihosomatika je sjajna stvar. Ova grana medicine se bavi utjecajem naših emocija, strahova i psiholoških blokada na zdravlje. Znanstveno je dokazano da naše emocije rezultiraju fizičkim bolestima.

Karina Bagdasarova, predstavnica čuvene cirkuske dinastije trenera, priznala da je cijelog života željela biti plesačica, a otac ju je prisilio da radi u areni. Tek kad je odrasla shvatila je zašto je čitav život patila od bolova u donjem dijelu leđa – u stvari, “radila je ono što nije voljela”.

Psiholog Mihalkov otkriva što vam bolovi koje osjećate u tijelu poručuju.

1. Bol u glavi

Glavobolja i migrena su uglavnom posljedica stresa i svakodnevnog opterećenja. Potrudite se da svaki dan odvojite bar sat vremena za relaksaciju – bilo da je to meditacija, opuštajuća kupka, masaža ili jednostavno ležanje uz omiljenu glazbu.

Ovo će vam pomoći da se opustite pa će i glavobolja nestati.

2. Bol u vratu

Boli vas vrat? Ovaj problem može upućivati na to da imate teškoće s davanjem oproštaja nekome ili čak sebi.

Ako imate bolove u vratu, potrudite se da razmišljate što to volite kod sebe i kod drugih, potrudite se da nađete ono dobro u svakome, nitko nije savršen!

atma.hr – 39

3. Bol u ramenima

Kroničan bol u ramenima može uputiti na to da imate neki emotivni teret, neku muku koja vas danima ne ostavlja, koju nikako da riješite. Nije ni čudo što u našem narodu postoji izreka „skinuti teret s ramena“ u značenju olakšanja duše.

Ako imate ove probleme, usmjerite se na rješavanje krize koja vas opterećuje, napravite korak naprijed.

4. Bol u gornjem dijelu leđa

Bol u ovom području ukazuje na to da vam nedostaje emotivne podrške, da se osjećate usamljeno u kriznoj situaciji. Osjećate se nevoljeno ili suzbijate svoju ljubav?

Ako niste u vezi, možda je vrijeme da se aktivirate na ljubavnom planu i odete na neki sastanak. Tko zna što to može donijeti! A možda i bol u gornjem dijelu leđa nestane.

5. Bol u donjem dijelu leđa

Bol u donjem dijelu leđa može biti posljedica zabrinutosti za financije. Ne možete spojiti kraj s krajem ili imate dugove koje uskoro morate vratiti ili ste u kreditu…

Razmislite o traženju povišice na poslu ili se posavjetujte s financijskim stručnjacima kako biste bolje organizirali novac koji imate.

atma.hr – 75
6. Bol u laktovima

Bol u laktovima može upućivati na to da se opirete promjenama u životu, da ste previše nefleksibilni na događanja oko sebe.

Možda je vrijeme da se opustite i popustite svoja kruta načela. Napravite kompromise i protresite stvari.

7. Bol u šakama

Rukama posežemo ka drugima, stvaramo veze i kontakte. Ako imate bolove u ovom dijelu tijela, uzrok može ležati u nedovoljno kvalitetnom odnosu s drugima.

Pokrenite se, družite se, stvarajte kontakte, obnovite stara prijateljstva.

8. Bol u kukovima

Bol u kukovima je znak straha od pokreta, plašite se napraviti promjene, opirete se izazovima, ne želite da se pustite u kreativnu kaotičnost koju oni donose.

Ukoliko ste pred nekom velikom odlukom koju izbjegavajte, bol u kukovima je jasan znak da je vrijeme da „prelomite“ za ili protiv!

atma.hr – 78
9. Bol u koljenima

Uzrok bola u koljenima može biti različit, ali jedan od glavnih je veliki ego. Možda mislite da ste fantastični, da nitko bolji ne postoji?

Spustite se na zemlju, bavite se volonterskim radom.

10. Bol u listovima

Bol u listovima može biti posljedica stresa i emocionalne napetosti. Ljubomora također postoji kao mogući uzrok.

Možda je vrijeme da neke ljude i događaje u svom životu pustite da idu svojim putem i svojim tokom.

11. Bol u člancima

Bol u ovom dijelu tijela obično je posljedica suzdržavanja od željenih zadovoljstava. Vrijeme je da se opustite i prepustite.

Začinite svoj ljubavni život, „zgriješite“’ u dijeti, počastite sebe kupovinom, jednom riječju uživajte! Ispunite svoje male fantazije i hirove.

atma.hr – 39

12. Bol u stopalima

Jedan od znakova depresije je bol u stopalima. Pesimizam i dugotrajna negativnost mogu se manifestirati kroz bolove u ovom dijelu tijela.

Pokušajte pronaći radost u svom životu. Uzmite kućnog ljubimca ili se bavite nekim hobijem.

stil.kurir

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

banner za knjige KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEDIMA