Postoje četiri osnovna načela Rekonekcije koja kažu:

  1. Mi smo dovoljni.
  2. Iscjeljenje počiva isključivo u oblasti ljubavi.
  3. Mi ne usmjeravamo iscjeljenje, ne tretiramo izazove ili simptome, te ne pokušavamo postići neki određeni rezultat.
  4. Mi nismo posrednik u procesu iscjeljenja.

1. Mi smo dovoljni – u povezivanju s frekvencijama Rekonektivnog iscjeljivanja nisu potrebna nikakva dodatna pomagala poput kristala, mirisnih svijeća, muzike, mantri, molitvi… Svi mi smo cjelovita bića, savršeni takvi kakvi jesmo i svako dodavanje bilo kakvih izvanjskih pomagala i “izvora moći” umanjuje našu sposobnost da primamo i omogućavamo iscjeljenje. Kada u potpunosti prihvatimo svoju cjelovitost, nadilazimo iskustvo nedovoljnosti i ograničenja.

U knjizi “Solomon govori” dr Eric Pearl piše: “Vi ste dovoljni, vjerujte u to. Svakog dana kad se probudite imajte vjere da ste dovoljni. Ne morate biti ništa više od onoga što jeste. Oslobodite se mučnih pokušaja da budete nešto više.”

atma.hr – 52
2. Iscjeljenje počiva isključivo u oblasti ljubavi – uključivanjem bilo kakve zaštite (za nas ili klijenta) i dodatnih vanjskih pomagala unosi se strah i separacija u proces iscjeljenja, te razblažuje moć ljubavi, koja je jedina i dominantna sila u interakciji energije, svjetlosti i informacija™. U procesu Rekonekcije mi se povezujemo s našom suštinom i esencijom svoje duše, te počinjemo živjeti u integritetu s tom istinom. Tada se počinju događati promjene na svim nivoima našeg postojanja (fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom), a svaka osoba dobiva ono što je najbolje za nju.

3. Mi ne usmjeravamo iscjeljenje, ne tretiramo izazove ili simptome, te ne pokušavamo postići neki određeni rezultat – kada pokušavamo usmjeriti iscjeljenje na neki određeni dio ili kada se fokusiramo na određene simptome, naša pažnja je tada usmjerena na nedostatak. Kada preusmjerimo pažnju s tog nedostatka ili onoga što nije u balansu, postajemo svjedoci našoj prirodnoj cjelovitosti na razini naše duše. To otvara vrata beskonačnim mogućnostima i omogućava ovoj iscjeljujućoj inteligenciji da stvori uvjete koji su optimalni i potrebiti za transformaciju. Dakle, mi ne usmjeravamo proces, niti pokušavamo utjecati na rezultat iskustva.

4. Mi nismo posrednik u procesu iscjeljenja – mi dozvoljavamo direktnu komunikaciju između klijenta i Izvora, tj. suštinske biti, sudjelujući kao katalizator u ovoj razmjeni. Po definiciji, katalizator je spoj koji ubrzava odvijanje (kemijske) reakcije, no u njoj ne sudjeluje.

Izlazeći iz uloge “posrednika”, mi oslobađamo sebe i klijenta da smo mi provodnik u prijenosu energije, svjetlosti i informacija, te osnažujemo sebe i druge da prepoznamo svoju bezgraničnu, direktnu povezanost s Izvorom.

atma.hr – 52
Zato u sesiji Rekonektivnog iscjeljivanja ne moramo ništa znati, ne moramo ništa raditi, ne moramo ništa kontrolirati, dovoljno je samo se povezati s iscjeljujućim frekvencijama energije, svjetlosti i informacija i dozvoliti sebi da primimo ono što je za naše najveće dobro (a to je najčešće puno, puno više nego što uopće možemo zamisliti).

Nives Krivačić, Iscjeljujuće ruke