Foto: uspesnazena.com

Cvjetača (kaul, karfiol) uopće nije dosadno povrće, a recept predložen u tekstu će vas i zaista uvjeriti u to. Probajte pripremiti cvjetaču na ovaj način i uvjerit ćete se da će i najžešći “protivnici” ovog povrća biti oduševljeni.

atma.hr – 52




To, da je cvjetača – prava vitaminska bomba, poznato je svima. Ona je san svakog nutricionista, jer je bogata ogromnom količinom proteina, vitamina, minerala i drugih korisnih hranjivih tvari.

Pošto cvjetača sadrži mnogo vlakana, organizam ga odlično usvaja, piše uspesnazena.com.

I pri tome, cvjetača uopće nije dosadno povrće, mada ga mnogi smatraju takvim. Recept, predložen u nastavku teksta, uvjerit će vas u to.

Ovo jelo je odličan način da vaša djeca unesu tako neophodne vitamine!

Cvjetača u pećnici

Probajte pripremiti cvjetaču na ovaj način i uvjerit ćete se da će i najžešći  protivnici ovog povrća biti oduševljeni.

Cvjetača zapečena u pećnici – Recept

Za pripremu ovog jela bit će potrebni slijedeći sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 jušna žlica ulja
  • 300 ml grčkog jogurta (možete ga zamijeniti gustim jogurtom)
  • sok od jednog limuna
  • 1 jušna žlica kima
  • 1 jušna žlica zgnječenog bijelog luka
  • 1 žličica curryja u prahu
  • 0,5 žličice papra
  • 2 žličice soli

atma.hr – 52




Priprema cvjetače u pećnici:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i papir za pečenje).

Dobro operite cvjetaču i uklonite zeleno lišće s nje.

U posudi promiješajte jogurt s limunovim sokom, dodajte kim, izgnječen bijeli luk, kari, papar i sol. Sve dobro promiješajte.

Umočite glavicu, prethodno obarene, cvjetače u pripremljenu marinadu.

Peći 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lijepu hrskavu koricu na površini cvjetače.

Izvadite iz pećnice, ohladite desetak minuta i servirajte sa zelenom salatom.

Dobar tek!

uspesnazena.com