pixabay.com

atma.hr – 52
girl-747299Kada dobijem potrdu od mame, tate, supruga, šefa,…. da vrijedim, da su moje želje uredu, da smijem, kada oni napokon primijete koliko ja za njih dajem, tada ću biti sretna.

Zašto me jednostavno ne prihvate….?

Reakcija na njihovo ponašanje – kada se susrećemo sa “njima” – joj samo da me puste na miru da budem to što jesam, ili samo da me pusti na miru da radim svoj posao ili samo želim da vide što sam sve za nju/njega/njih napravila – kada bi barem vidjeli koliko vrijedim, onda bi ja bila mirna, onda više ne bih imala onaj grč u želucu, ne bih imala straha i sve bi bilo dobro.

Na žalost to tako ne ide.

To nam je samo ogledalo, da se moramo zauzeti za sebe i uči u svoju snagu i u ljubav prema sebi.

Što prije shvatimo da su nam to učitelji i da nam samo pokazuju i zrcale koliko smo ušli u svoju snagu ili koliki je put još pred nama da se oslobodimo potrebe da se svidimo drugima i da oni odobre naše postupke.

Dok god tako živimo tražimo vanjsku potvrdu da vrijedimo, a prava potvrda vrijednosti dolazi iznutra.

Mi smo gospodari u svojem tijelu, a ne naši roditelji, muž/žena, šef, susjed, djeca, …

To je ujedno i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Najveći kompas u kojem smjeru trebamo ići su naši osjećaji. Ako se u blizini nekoga osjećamo loše onda mu to trebamo reći ili se trebamo maknuti od te osobe.

Naša misija je da radimo ono što nas veseli, što nam daje osjećaj sreće, sa čime se osjećamo ugodno, lijepo, mirno i dobro.

Ne čekajte da drugi odobre vaše želje, vaše čežnje, jer se to možda nikada neće dogoditi.

Važno je da idete za onim za čime žudite, za onim što čući u vama, što vas veseli, da volite sebe i da pokazujete sebi – tu sam za sebe – to je ljubav prema sebi.

Tada će to drugi prihvatiti, jer kada ste vi dobro sa svojim odlukama, sa svojim izborima,….. sa sobom – tada se “drugi” nemaju za što uhvatiti da vam poljuljaju vjeru, a i tada se to više ne događa, jer je vaša vjera u sebe toliko jaka, da vi jako dobro znate što trebate činiti bez obzira što drugi o tome mislili.

Naša vrijednost i naša sreća i naši izbori nisu u drugima i njihovom odobravanju, već je to isključivo naše.

Sa ljubavlju,

Nikolina Balenović Knez
Intuitivna i feng shui savjetnica
www.linafengshui.com

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE.

atma.hr – 52
atma.hr – 52