Način života, poslovi koje svakodnevno odrađujemo, uloge koje nesvjesno prihvaćamo i igramo, udaljavaju nas od naše unutarnje mudrosti i Istine. Dobro je povremeno obnoviti veze s njom, poslušati što same sebi imamo za reći, a ne možemo čuti od buke svakodnevice. Ne želim da mi vjeruješ na riječ. Pozivam te da istražiš ovo o čemu pričam.

atma.hr – 52
Dozvoli si na trenutak ne biti logična i dozvoli si, samo na kratko, tu ludu mogućnost da je istina da osluškivanjem jajnika možeš doći do sjajnih uvida koji su ti potrebni.

Svaka struktura u našem organizmu je pokretna. Svaka stanica diše. Svaki atom ima svoj hod, pokret koji je u suglasju s ostatkom tijela. Svaki udah i svaki izdah orkestriraju instrumentima koje zovemo organi.

Zašto onda misliš da su jajnici fiksni i nepomični?

Nisu.

Plešu svoj ples, gibaju se u ritmu tvog izdaha i udaha. Osjećaju. Doživljavaju. Propuštaju.

Tvoje je da im dozvoliš da budu slobodni.

Oni će se već pobrinuti sami za sebe.

Sve što trebaš je malo mira prije sna, svjesnu namjeru da želiš čuti poruke, otvoreno srce i svoju tišinu.

Jednom kad spustiš svoju svijest do razine dubokih intuitivnih spoznaja i razumiješ poruku koja ti je dana, imaš priliku odabrati što ćeš s njom napraviti.

Poslušati ili ignorirati.

Biraj mudro.

atma.hr – 52
DISANJE JAJNICIMA – ENERGETSKA VJEŽBA

Legni na leđa, opušteno, predano, pruženih nogu.

Prođi svjesno svaki dio tijela i udahni, a potom kroz izdah otpusti svaku napetost na koju naiđeš.

Grimasu lica i boru na čelu. Grč očnog kapka. Čeljust koja drži ljutnju. Udahni i otpusti. Ramena koja su još u radnom stolcu. Trbuh koji drži psovku. Zdjelicu koja je stisnuta. Bedra koja čuvaju strast. Koljena, listove i nožne članke. Sve otpusti kroz par dubokih udaha i izdaha.

Stavi ruke na svoj trbuh. Opušteno. Predano. Svjesno.

Spoji palčeve, neposredno iznad pupka, ostale prste spusti u prirodni položaj. Tamo gdje su vrhovi tvojih prstiju – tamo treba biti tvoja svijest. U visini pubične kosti. Svaka ruka na svom jajniku.

Osvijesti svoj dah. Nemoj mijenjati ritam disanja. Samo ga osvijesti. Diši mirno i prepušteno. Prirodno.

Kad si postala jedno sa svojim disanjem, usmjeri svoj dah u vrhove svojih prstiju. I postani svjesna da ispod njih pulsira život. Da je u tvojim jajnicima skriven OGROMNI potencijal života. Poželi mu dobrodošlicu. Dozvoli mu da se manifestira. Da komunicira s tobom. Da ti kaže kako si.

atma.hr – 52
Svoj dah sada usmjeri u jajnike (i dalje dišući kroz nos). Zamisli da ih svakim udahom puniš i svakim izdahom prazniš. Zamisli da ih čistiš. Da ih iznutra čistiš svojim svjesnim dahom. Da su nakon svakog izdaha protočniji, zdraviji, življi, bogatiji. Da sa svakim izdahom skidaš po jedan komadić tereta koji im ne pripada.

Neka ostanu čisti, svježi, slobodni.

Fokusiraj se na slike koje će spontano doći. Na poruke, naizgled nevažne koje će se možda pojaviti. Na riječi, možda cijele rečenice koje će navirati. Zapamti slike. Možda će poruka doći u obliku stripa, karikature, tko zna? Svemu što dođe poželi dobrodošlicu: osjećaju, misli, sjećanju, uvidu. Svemu.

I pusti. Ne vezuj se ni za šta. Samo pusti neka teče.

Osjetit ćeš kad je dosta. Kad je komunikacija prestala. Tad s još par dubokih udaha i izdaha, otpusti i zadnju misao i sliku.

Utoni u svoju tišinu. U ono što je ostalo.

U život unutar života.

Zahvali svojoj mudrosti što postoji.

I Skloni ruke s trbuha.

atma.hr – 52
Ako do sad već nisi zaspala, zapiši ključne pojmove, riječi, rečenice, slike koje su se pojavile.

I pusti. Ne promišljaj sada o njima. Spoznaja značenja doći će sama. Tvoje je samo da ju pozdraviš i zahvališ. Da zahvališ sebi na vremenu provedenom sa sobom i obećaš si da ćeš ponovo doći.

Doma.

U Sebe.

Sebi.

Kristijana Vučetić / povratakdivljezene.com