Novac u vidu bankovnog računa i ostalih materijalnih posjeda ima ogromno suptilno energetsko polje koje nastaje kao rezultat našeg djelovanja [karme], naših želja [kama] i naše životne energije [prane].

atma.hr – 52
U zamjenu za naš trud i vrijeme Priroda nas adekvatno nagrađuje novcem kako bismo mogli uživati u životu i ispuniti svoje želje. Za razliku od drevnih vremena, danas ljudi većinu vremena troše na zarađivanje novca i uglavnom se nema puno vremena za druge aktivnosti.

Ukoliko nastaje poremećaj u priljevu novca, doći će i do poremećaja svih ostalih aspekata života. Kao što je životna energija svojstvena svijesti živog bića, energetsko polje novca isprepleteno je s našim mislima, željama i aktivnostima.

Dizajniranje poslovnih prostorija i usklađivanje novčanih transakcija prema osnovnim uputstvima Vastua znatno će povećati uspjeh u poslu.

Principe Vastua možemo primjeniti na bilo koju prostoriju koja služi kao poslovni prostor.

Ured ili prodavaonica čija su ulazna vrata na južnoj strani imat će gubitke osim ako vlasnik nema dobre planetarne aspekte za stjecanje novca. U svakom slučaju, loš Vastu ubrzava gubitak profita bilo da vlasnik ima dobre ili loše aspekte u horoskopu.

atma.hr – 52
Glavni čimbenik uspjeha ili neupjeha ovisi od same Prirode. Sasvim je svrsihodno da djelujemo u skladu s povoljnim ili nepovoljnim utjecajima Prirode.

Svi čimbenici uspješnog biznisa se povećavaju kada unutrašnji i vanjski aspekti poslovnog prostora imaju dobar Vastu.

Slijede važna uputstva vezana za poslovanje:

  • Dok radimo s novcem, budimo okrenuti prema istoku ili sjeveru.
  • Gotovina, kreditne kartice i vrijednosni dokumenti su sigurniji ako stoje na sjeveru ili istoku ureda ili poslovne prostorije.
  • Financijske operacije imaju najbolje rezultate kada se vrše na sjeveru kuće ili ureda.
  • Kad se pregovara o započinjanju novog posla, to se čini u istočnom dijelu stana ili prostora, a kad ga privodimo kraju, u zapadnom.
banner za knjige akasha
  • Aktivnosti povezane s novcem treba vršiti u smjeru kazaljke na satu.
  • Treba uvijek održavati sjeverni dio ureda čistim, urednim i laganim s dosta prostora. Tako omogućavamo da pozitivan tijek energije novca preko Kuvere [glavni rizničar polubogova] dođe do nas. Postavljanje Meru Chakre u sjevernom dijelu ne samo da ispravlja Vastu nepravilnosti nego pospješuje i uspjeh u poslu i monetarne transakcije.
  • Ukoliko trgovina ima ulicu ili prilaz sa sjevera ili istoka, biznis će cvjetati.
  • Ako kupci gledaju prema jugu ili zapadu dok razgovaraju s prodavačem, prodaja se povećava.
  • Blagajna s novcem treba biti smještena blizu južnog zida i da se otvara prema sjeveru.

Dalibor Purhmajer
vedskaakademija.yolasite.com