Prema Feng shuiju, prostor u kojem živite ima važnu ulogu u vašem životu u smislu da utječe na stvari i pojave koje će vam se dogoditi. Strateškim postavljenjem predmeta koji odražavaju vaše najdublje želje možete stvoriti snažan energetski vrtlog u vašem domu.

atma.hr – 78
Prema zakonima privlačnosti, svaka misao zrači neki signal te privlači odgovarajući signal. Svaki predmet u vašem domu je fizički manifestiran oblik vašeg svjesnog i nesvjesnog sustava vjerovanja, tj. preslika vašeg vlastitog mišljenja o sebi, što zaslužujete, radite i posjedujete u životu.

Recimo, žena koja je sama (a želi vezu), ali se okružuje s pojedinačnim predmetima i slikama neudanih žena vibracijski privlači takvu budućnost, tj. vjerojatno će ostati sama.

Feng Shui je moćan jer nas uči kako da postanemo svjesni skrivenih poruka u našem fizičkom okruženju, a koje nam mogu naštetiti te daje objašnjenja zašto se naš život odvija baš u ovom smjeru. Što je najbitnije, pruža dragocjene alate kako bismo vratili život natrag na pravu stazu.

Uči nas da možemo sami odrediti i promijeniti svoju budućnost time što uredimo naše fizičko okruženje po nekim pravilima.

atma.hr – 39

Želje se doista ostvaruju

Znači, ako uredite prostor u kojem živite tako da izražava što doista želite – te želje će vam se i ostvariti. Nije riječ o nikakvoj čaroliji, radi se o jednostavnom zakonu privlačnosti koji kaže da ‘Slično privlači slično.’. Feng Shui u potpunosti negira suptilne stvari u vašem okruženju koje vas zamaraju te crpe vaš chi (energiju).

To, recimo, može biti: opasan namještaj oštrih rubova koji samo vreba da vas rani, osušene ili zanemarene smrdljive biljke po stanu, predmeti iz propalih veza koji vas rastužuju, neukusna umjetnička djela koja vas uznemiruju, masivne grede ili niski strop ispod kojih se osjećate nesigurno i sl.

Kreveti i namještaj okrenuti pozadinom prema vratima također vas energetski iscrpljuju. Proizvodi od plastike i sintetike, ne smo što su opasni za zdravlje, već i ‘privlače nevolju’.

Nakon što očistite prostor od stvari koje guše i crpe chi (energiju), opremite ga predmetima koji ga poboljšavaju. Slike i tkanine koje prikazuju prirodu, posebice biljke i drveće, podižu energiju.

Okružite se predmetima koju su vam dragi

Opremite prostor u kojem živite predmetima koji su vam dragi, recimo, školjkama koje ste uzeli sa svoje omiljene plaže, palmama i orhidejama koje asociraju na Havaje, ili inspirirajućim slikama prirode koje će vas nadahnuti i oraspoložiti. Što se bolje osjećate u svom domu, to će predmeti koji vas okružuju generirati više chija za vas.

Za zapadnjake, Feng Shui preporučuje korištenje predmeta i simbola iz vlastite kulture umjesto onih iz kineske jer stvari koje shvaćate imaju više vibracije nego one strane i nerazumljive.

Strateško postavljanje predmeta u vašem domu u skladu s Bagua kartom dat će mu još veću energiju. Recimo, stavite na zid u područje Bogatstva inspirativnu fotografiju Toskane s namjerom da otputujete tamo.

Tako strateški postavljen objekt u kombinaciji s vašom strasti i namjerom poslat će vibraciju u svemir koja će privući sličnu vibraciju te će doslovno privući takvu budućnost, tj. ljeta u predivnoj Toskani.

atma.hr – 78
Feng Shui nije magija, već tehnika

Feng Shui nije magija ni praznovjerje, niti je potrebno vješati neke kristale ili amulete po strateškim mjestima kako bi vam donijeli sreću. Radi se o tehnici koja ukazuje kako se usredotočiti i usmjeriti energiju u vašem fizičkom okruženju da proizvede maksimalnu korist po vaš život.

Možete stvoriti lijep, organiziran i siguran životni prostor koji je prožet visokim vibracijama predmeta iz prirode.

Strateškim postavljenjem predmeta koji odražavaju vaše najdublje želje možete stvoriti snažan energetski vrtlog u vašem domu.

Možete postati tvorci svoje vlastite sudbine ako namjestite životni prostor koji emitira poruke svemiru koje su odraz vaših želja!

Josipa Kovač / naturala.hr

23 TESLINA PLOČA