Foto: pixabay.com

Prema drevnim pravilima Feng-shuija, prostor je povremeno potrebno očistiti od nakupljenih energija. Ako se osjećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vrijeme da očistite prostor u kojem živite. Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

atma.hr – 78
Drevni su narodi živjeli su u skladu s prirodom te su bili svjesni energije koja ih okružuje. Već su tada razvijene brojne tehnike čišćenja negativnosti. Prema drevnim pravilima Feng-shuija prostor je povremeno potrebno očistiti od nakupljenih energija.

Važan čimbenik za ‘dobru vibru’ svakog prostora je njegova urednost i čistoća. Naime, tijekom vremena se u domu nakuplja energija koju je povremeno potrebno pročistiti i osloboditi.

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari te sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na ‘energetsko čišćenje’ čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posljedica negativnih emocija, događaja, misli i stresa. Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način ‘upija’ i u zidove, predmete, namještaj.

Negativna se energija posebno nakuplja u kutovima kuće, ali i na ostalim skrivenim mjestima. Nakon energetskog čišćenja energija je ponovno svježa, uzdiže se i prosvjetljuje te može slobodno kružiti prostorom.

Ponekad jednostavno možete osjetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osjećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vrijeme da očistite prostor u kojem živite.

Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

atma.hr – 39

1. Pustite pozitivnu glazbu

Jedan od načina da očistite svoj dom od negativne energije je da glasno pustite glazbu. Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna glazba svojim ritmom i snažnim porukama utječe na način da se negativna energija raziđe i nestane.

Osim toga, takva je glazba dobra i za našu dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, želite li očistiti svoj dom od nakupljene energije, glasno upalite neku pozitivnu glazbu, pjevajte, plešite i istjerajte loše misli.

2. Riješite se starih i nepotrebnih stvari

Postoje vjerovanje kako je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, osobito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvijek mogu na sebi imati emocije koje ste osjećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, bijesa…

Uz neke su stvari vezane i određene uspomene, ovisno o pričama koje se kriju iza njih, osobito ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, želite li se riješiti negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

atma.hr – 75
3. Premjestite namještaj

Reorganizacija namještaja dobra je stvar jer nam pomaže da izbalansiramo razinu energije u prostoriji. Prema pravilima Feng-shuija, u namještaj u prostoriji mora biti posložen tako da ostane što više slobodno prostora kako bi energija mogla slobodno strujiti.

To će spriječiti zle duhove i negativnu energiju da prianja uz namještaj. Slobodni prostor rastjerat će energiju (baš kao i glasna glazba) i omogućiti joj da slobodno struji.

4. Morska sol

Prema nekim tradicionalnim vjerovanjima, morska sol je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osjećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku sol i posipajte je po kutovima kuće i po dvorištu oko kuće.

Također, sol možete pomiješati s malo tople vode i time obrisati podove.

5. Očistite tepihe

Čišćenje kaduljom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra kako je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za istjerivanje zlih duhova.

Želite li očistiti prostor u kojem živite, u zdjeli zapalite malo lišća kadulje i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.

atma.hr – 78
6. Počistite ulaz u kuću

Sljedeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti vanjsku prljavštinu koja u sebi može sadržavati lošu energiju.

Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminirana.

7. Molite

Na samom kraju, prema većini tradicionalnih vjerovanja molitva je izuzetno korisna praksa za istjerivanje zlih duhova i negativne energije. U kršćanskoj vjeri, 23. Psalam jedna je od najpopularnijih molitvi za zaštitu jer govori o dobroti i milosrđu.

Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutarnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama te da se oslobodite negativnosti.

zena.hr

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1