Image by vecstock on Freepik

Utjecaj retrogradnih planeta može jako otežati život, stoga će vam preporuke astrologa za 2024. pomoći da unaprijed znate kada trebate biti što oprezniji i suzdržaniji. To će smanjiti rizike i zaštititi vas od nevolja.

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur 2024.

Merkur prilično često mijenja svoju putanju pa će tako u 2024. nekoliko puta ići retrogradno. Ovo su datumi:

do 2. siječnja/januara;

od 1. travnja/aprila do 25. travnja/aprila;

od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta;

od 26. studenog/novembra do 15. prosinca/decembra.

Utjecaj ovog planeta u retrogradnom kretanju utječe na komunikacije, što znači da u tim razdobljima dolazi do kašnjenja u prijenosu i primanju informacija.

Problemi nastaju s tehnologijom, a česti su i napeti trenuci u komunikaciji. Međutim, utjecaj Merkura omogućuje vam da preispitate prethodno donesene odluke i počnete nešto ponavljati.

Retrogradni Mars 2024.

Ovaj planet će vrlo kratko biti u retrogradnom hodu, što znači da neće stvarati neke posebne probleme ili nevolje. Međutim, ne zaboravite na mjere opreza.

Tijekom obrnutog kretanja planeta često dolazi do poteškoća u postizanju ciljeva, gubitka motivacije, gubitka snage ili jednostavno nedostatka želje za djelovanjem. Trebate biti oprezni u razdoblju od 6. prosinca/decembra do 24. veljače/februara.

atma.hr – 52
Retrogradni Jupiter 2024.

Utjecaj retrogradnog diva djeluje na podsvijest. Tijekom obrnutog kretanja pojavljuje se prilika za promišljanje i usvajanje nove životne filozofije.

Također, Jupiter nas u retro kretanju “nagrađuje” nemarom, manjkom pribranosti i nedostatkom želje za radom na sebi.

U razdoblju od 9. listopada/oktobra do kraja 2024. godine važno je biti što više usredotočen i pažljiv u svojim postupcima.

Retrogradni Saturn 2024.

Utjecaj ovog planeta u retrogradnom hodu utječe na komunikaciju i poslovanje. U razdoblju od 29. lipnja/juna do 15. studenog/novembra mogući su toksični odnosi i neugodni susreti s manipulatorima.

Ne treba isključiti manje probleme na svim područjima života koji vas mogu uznemiriti i lišiti motivacije.

Ipak, planet nas poziva da preispitamo svoj stav prema trenutnim okolnostima, izaberemo nove taktike i pronađemo pravi put do uspjeha, oslobađajući se svega površnog.

Retrogradni Uran 2024.

Utjecaj retrogradnog Urana trajat će od 29. kolovoza/avgusta do 27. siječnja/januara. Ovo razdoblje je vrijeme za nove ideje i neočekivane načine razvoja.

Energija planeta koristit će onima koji nisu lijeni i odbijaju besposličarstvo.

Za one koji dopuštaju slabost, Uran će prirediti neugodna iznenađenja u vidu obustave važnih poslova, propasti planova i gubitka izvrsnog ugleda.

atma.hr – 52
Retrogradni Neptun 2024.

Utjecaj retrogradnog planeta trajat će od 2. srpnja/jula do 7. prosinca/decembra.

U ovom razdoblju astrolozi preporučuju da više vremena posvetite treniranju snage volje kako se ne biste vratili starim lošim navikama.

Stvari će ići na bolje ako tijekom Neptunovog retrogradnog kretanja pokažete više ljubaznosti i susretljivosti, nemojte se oslanjati na slučajnost i proračunate ne samo svoje korake, već i slijedite ono što vam se kaže.

Retrogradni Pluton 2024.

Retrogradni Pluton je vrijeme samoće i razmišljanja o budućnosti. Tijekom dobrovoljne izolacije lakše ćete čuti sebe i svoje potrebe te otkriti svoj uspavani potencijal.

U razdoblju od 2. svibnja/maja do 12. listopada/oktobra doći će nove ideje u čiju realizaciju se može krenuti nakon što Neptun uđe u direktno kretanje.

Energija svakog planeta je jedinstvena, zbog čega je toliko važno uzeti u obzir utjecaj nebeskih tijela. Savjeti astrologa pomoći će vam da izbjegnete mnoge probleme i nevolje, a obraćanje pozornosti na ono što se događa u životu bit će dobra pomoć pri donošenju važnih odluka.

ATMA/dailyhoro/Pripremila: Suzana Dulčić