atma.hr – 52
Naš um ne poznaje razliku između stvarnosti i mašte, on i na stvarnu i na zamišljenu situaciju reagira jednako i izaziva tjelesne manifestacije.

Odvojite 30 sekundi vremena i odmah se možete uvjeriti u to. Zatvorite oči, lagano udahnite i izdahnite. I zamislite se na plaži, sunce svojom toplinom grije vašu kožu, čujete šum mora i crvčke, osjećate miris borova i i mora… I uživate..

Sada se sigurno osjećate bolje i smirenije, primjećujete manifestacije u tijelu, sada pozitivne.

Ali što je sa svim onim situacijama, koje uopće ne postoje u stvarnosti nego samo u našem umu. To su one brige koje brinemo svaki dan i u našem umu ih uvijek preuveličamo, to su sitne frustracije i stvari koje nam smetaju a o njima šutimo, tu je nemoć koju osjećamo jer neke stvari nisu pod našom kontrolom. I tu je još puno, puno, puno sitnih negativnih osjećaja koje samo slažemo jedne na druge čitav dan, tjedan, mjesec, život…

I te emocije osjećate kako manifestacije u vašem tijelu, samo one nisu ugodne zar ne?  I ignorirate ih.. I često ih se ne znate riješiti. I često se vrtite u krug iz dana u dan… Frustracija, nezadovoljstvo… Nezadovoljstvo, frustracija… I tako dalje i dalje i dalje…

atma.hr – 52
Sve te emocije kada znamo prihvatiti, proživjeti i izbaciti, iako su negativne one su zdrave emocije. Ali od malena smo učeni da nije u redu pokazivati negativne emocije, govore nam “nemoj plakati, proći će” ili “nemoj se ljutiti jer to nije ni lijepo ni pristojni”. I onda vrlo brzo naučimo čuvati i blokirati emocije u sebi, u svom tijelu. I sve te nakupljene emocije nas kroz neko vrijeme vode u bolest, depresiju, nemoć, ovisnosti, loše odnose, nezadovoljstvo…

Međutim ako si dozvolimo da ih prepoznamo i proživimo i na taj način otkonimo u trenutku kada one zaista postoje sve gore navedene probleme ćemo izbjeći.

Na tom principu funkcionira tapkanje (EFT) koje je kao metoda emocionalne slobode odličan alat kojim prorađujemo i prepoznajemo svoje emocije pri čemu tapkajući vrhovima prstiju na izlazne točke meridijana otpuštamoemocije iz našeg tjelesnog sustava. I živimo emocionalno slobodni, što ne znači da nemamo emocije, nego da ih više ne skladištimo u tijelu nego ih prepoznajemo, prihvaćamo i otpuštamo na zdrav način. Više o tapkanju pročitajte na linku.

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaDuša je princip ljudskog bića
Slijedeća objavaSanjam li?
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.