Widget not in any sidebars

U slučaju da niste čitali Bibliju, možda niste dovoljno upućeni u proces drugog Kristovog dolaska. Iako u toj svetoj knjizi piše da će Krist opet doći na Zemlju i uspostaviti Kraljevstvo Nebesko, nekoliko bitnih činjenica morate usvojiti, jer bez njih neće biti tog Kraljevstva. 

Da bismo razjasnili te važne elemente, moram Vas upitati: Mislite li da će Novo Doba, Kraljevstvo Nebesko ili koji god naziv mu odlučite pridati, doći bez istog energetskog stanja u Vama? Hajde da pojasnimo što time želim saznati. Da biste i jedan projekt uspješno i kvalitetno dovršili od početka do kraja, morate imati ljudstvo i suradnju svakoga ponaosob, inače je takav projekt podložan odgodi roka završetka, neispunjavanju klijentovih zahtjeva itd. Ova alegorija dobro će nam poslužiti da se zamislite kao dio tima u kojemu sudjelujete kako biste pripremili temelje Kristovom dolasku.

Još jedna bitna činjenica prije početka projekta… Titula Krist je titula časti. U Njegovom malom tijelu koje se zvalo Isus rodila se divovska Kristovska Svijest, sveznajuća Božja Inteligencija sveprisutna u svakom djeliću svemira. Ova svijest je „jedini ljubljeni Sin Božji“, tako nazvana zbog toga što je jedini savršeni odsjaj Transcendentalnog Apsoluta, Duha ili Boga Oca, u svemu stvorenome (P. Yogananda).  Dakle, drugi Kristov dolazak najavljuje promjenu trenutne kolektivne svijesti, a ne silazak u fizičkom obliku. 

Projekt je započeo prije otprilike 2000 godina. Klijent je Bog (Vrhovni Apsolut). Postavio je određene zahtjeve koje očekuje nakon završetka projekta. Plaća je zasigurno obilna, ipak je On centralna banka. E sada, ljestvica kvalitete koju je postavio je prilično visoko, ipak je nakon početka projekta rekao stvorio sam te na sliku svoju, ne pomišljaj da mi napraviš traljavi rezultat!” Sada kada imamo zahtjeve, ljudstvo i cilj, trebamo temeljito razraditi faze projekta kako bismo na kraju imali nešto zbog čega ćemo svi biti zadovoljni.

atma.hr – 39

  1. Vi ste ključni sudionik projekta. Možete li zamisliti koje bi zahtjeve od Vas tražio sam Bog? Imate potpuno pravo Ga to pitati, ako se zapetljate u traženju odgovora. Mala pomoć: većina odgovora se krije u zadnjoj podebljanoj rečenici trećeg odlomka. Možete li raditi na promjeni svojeg stanja svijesti, ići prema tituli časti koju i Vi zaslužujete (ne prihvaćam odgovore poput “ja nisam toga dostojan/na” – zapamtite: stvoreni ste na sliku Svemogućeg).
  2. U svakoj fazi projekta morate se osvrnuti jeste li napredovali. Ako niste, zapitajte se koje ključne elemente zaboravljate u tome da postanete obojani Kristovom sviješću. Je li to preveliki utjecaj ega, želja da ostvarite materijalna dobra nauštrb tuđeg i vlastitog zdravlja, zaboravljate li da smo svi povezani u ovom projektu i da trebate pomagati drugima? Budite vrlo kritični prema sebi kako biste saznali napredujete li u odnosu na osobu koja ste bili, pa i prije 1 dan!
  3. Ako i jednu fazu projekta niste doradili da bude funkcionalna, estetski dotjerana, učinkovita, zadovoljava kriterije, radite ju sve dok to ne napravite! Ne pomišljajte prijeći na drugu fazu jer mi ne ostavljate dojam da ćete je odraditi bolje nego prošlu. Mislite da ne možete? Imate svo ljudstvo svijeta, siguran sam da možete pronaći jednu osobu koja će odraditi projekt zajedno s Vama. Zapamtite: ovo je projekt timskog karaktera, tako će i dijeljenje radosti zbog nagrade biti uvećano utoliko koliko ste ljudi uključili u ovaj projekt.
  4. Vi ste, osim sudionika u projektu i tvorac vlastitih faza. Iako je cilj Jedan, faze mogu biti mijenjane, dodavane, modificirane (GMO ne prihvaćamo), ispremetane – sve ono što Vama doprinosi boljem razvoju i završetku svake. Imajte na umu: svaka faza i iole mala promjena na Vama doprinosi u smjeru energije koju ste u nju stavili. Ako ste rastrojeni, radije se odmorite i pronađite nekoga da Vas odmori, čak imate mogućnost pitati to i samog Boga – ipak je on taj koji nadgleda baš svaki detalj u Projektu.
  5. Moj savjet: Projekt će prije biti dovršen ako surađujete sa ljudima uključujući Empatiju (budite drugima podrška koliko možete), Ljubav (ovaj element inače ubrzava rad projekta), Dobrotu (ne zamjerajte drugima, tražite da i Vi budete nekome nadahnuće), Razumijevanje (svatko ima svoj tempo)…

atma.hr – 39

Pošto su ovo ključni elementi za dovršetak projekta Drugi Kristov Dolazak – povratak Svijesti, za kraj ću dodati video koji je i mene inspirirao da se više potrudim oko svega ovog. Ima prijevod i na hrvatskom, traje 4 minute i 10 sekundi – vjerujem da toliko možete odvojiti; postavio sam ga kao joker“pitaj Boga”.  🙂

https://www.youtube.com/watch?v=msAtpRX8EyA

“Drugi Kristov dolazak nije doslovan povratak Isusa na Zemlju. On je došao prije dvije tisuće godina i, nakon što je utabao univerzalni put u Božje kraljevstvo, bio je razapet i uskrsnut; njegovo ponovno pojavljivanje pred ljudima nije potrebno za ispunjenje njegovih učenja. Ono što jest potrebno je da Isusova kozmička mudrost i božanska percepcija iznova progovori kroz osobno iskustvo svakoga od nas, te kroz razumijevanje beskonačne Kristovske Svijesti koja je bila inkarnirana u Isusu. To će biti pravi Drugi Dolazak!” ~ Paramahansa Yogananda

P.S. Ovaj članak je također jedna faza Projekta…🙂

Davor Predavec, https://innerselfattitide.wordpress.com/

Prethodna objavaKultura čitanja polazi iz kućnog odgoja: Odgajamo li naraštaje djece koja ne razumiju vrijednost književnosti?
Slijedeća objavaZamišljeni odnosi
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.