Foto: pixabay.com

Za veo između živih i mrtvih se kaže da je najtanji zbog položaja Sunca u dubokom i intuitivnom znaku Škorpiona. Vrijeme je za sjećanje na voljene osobe koje su prešle na drugu stranu. To možete učiniti tako da zapalite svijeću ili jednostavno izgovorite molitvu ili blagoslov. Pošaljite svoju ljubav i zahvalnost u univerzum da svim dušama osvijetli put. Drugi razlog zbog kojeg je duhovna aktivnost Svih svetih tako visoka je brojčani kod ili vibracija datuma 1.11. -111. 111 je anđeoski broj zaštite, božanske intervencije i anđeoske podrške. Također ukazuje da su naši anđeli čuvari i preminule voljene osobe u blizini i da nam šalju poruku.

atma.hr – 52
Noć vještica ili Halloween je praznik koji se slavi noć uoči Svih svetih, 31. listopada/oktobra, a zapravo je skraćenica od All Hallows’ Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih Svetih).

Tradicija prošenja slatkiša po kućama započela je u srednjem vijeku kad su djeca i ponekad siromašni odrasli obučeni u anđele, svece ili ponekad demone išli od vrata do vrata moleći hranu ili novce, u zauzvrat nudeći molitvu za nekog pokojnika.

Noć vještica svoje korijene vuče iz poganskog festivala Samhain, jednog od četiri najvažnija keltska festivala. Kelti su svoju novu godinu slavili 01. studenoga/novembra i taj dan je obilježavao kraj ljeta te početak hladne zime, vrijeme godine koje je često povezano sa smrću.

Kelti su vjerovali da je u noći prije nove godine, veo između svijeta živih i mrtvih, ali i vilinskog svijeta, najtanji, gotovo da prestaje postojati. U noći 31. listopada/oktobra slavili su Samhain, jer su smatrali da se duhovi mrtvih vraćaju na zemlju.

Tijekom svetkovine slavili su duhove predaka i pozivali ih u svoj dom, dok su zle duhove tjerali iz svog doma. Kako bi ih mogli zaplašiti i otjerati, maskirali su se, oblačili kostime i plesali. Na prozore svojih domova stavljali su izrezbarene repe s raznim strašnim licima, koje su trebale prestrašiti zle duhove. Ovo se vrijeme također smatralo idealnim za proricanje budućnosti.

Samhain slavi ciklus smrti i ponovnog rođenja. Smrt i ponovno rođenje važan je ciklus koji se u prirodi stalno viđa, a također je nešto što se zrcali u nama. Uvijek prolazimo kroz vlastiti proces raspadanja, oslobađanja i ponovnog rađanja dok putujemo životnim putem.

atma.hr – 52
Ovo je vrijeme za odavanje počasti “smrtima” koje smo svi iskusili tijekom godine. Vrijeme je da se pomirimo sa svim stvarima koje smo trebali napustiti i slaviti ciklus novog.

U pogansko doba, Samhain se slavio od 31. listopada/oktobra do 1. studenog/novembra, jer se vjerovalo da je 1. studenog/novembra duhovna aktivnost bila najveća.

Razlog tome je izdizanje Plejada, koje bi dosegle svoju najvišu točku na nebu u ovo doba godine na sjevernoj hemisferi.

Za Plejade se kaže da predstavljaju cikluse smrti i ponovnog rađanja, a to se poklopilo i s ciklusom i ritmovima majke prirode.

Za veo između živih i mrtvih također se kaže da je najtanji zbog položaja Sunca u dubokom i intuitivnom znaku Škorpiona.

Energija Škorpiona se odnosi na transformaciju i poštovanje ciklusa smrti i ponovnog rođenja, ali također vlada nad paranormalnim i našom vezom s drugim dimenzijama i portalima.

Drugi razlog zbog kojeg je duhovna aktivnost ove noći tako visoka je brojčani kod ili vibracija datuma 1.11. -111.

banner za knjige akasha

111 je anđeoski broj zaštite, božanske intervencije i anđeoske podrške. Također ukazuje da su naši anđeli čuvari i preminule voljene osobe u blizini i da nam šalju poruku.

U pogansko doba, na Samhain su se provodili važni rituali kako bi se proslavila smrt, bogovi, duhovi i kako bi se razumjela povezanost svih bića i stvorenja u ovom Svemiru.

Vrijeme je da samo malo dodatno razmislimo o činjenici da smo duhovna bića koja nikada ne umiru. Umjesto toga, živimo u različitim oblicima i na različite načine. Neprestano se iznova stvaramo kroz cikluse života.

Kakve god “smrti” doživjeli ove godine, bilo da se radi o smrti ideja, voljenih, stavova, odnosa, snova i tako dalje, ovo je vrijeme za odavanje počasti promjeni i odavanje počasti novoj energiji koja će sada biti dobrodošla u vašem životu.

Vrijeme je za sjećanje na voljene osobe koje su prešle na drugu stranu. To možete učiniti tako da zapalite svijeću, pripremite njihovu omiljenu hranu ili jednostavno izgovorite molitvu ili blagoslov.

Kad upalite svoje svijeće, imajte na umu istinsku moć ovoga vremena, ono je jedno od čarobnih veza s drugom stranom života. Pošaljite svoju ljubav i zahvalnost u univerzum da svim dušama osvijetli put.

atma.hr – 52
Oprezno kod “slavljenja” Noći vještica

Istraživanjem temeljenim na šestom osjetili otkriveno je da proslave Noći vještica iniciraju i koriste negativni entiteti s ciljem stvaranja i širenja crne negativne energije u društvu.

Jedan od temeljnih zakona u duhovnosti je da riječ, dodir, miris, oblik i okus koegzistiraju s odgovarajućim energijama. Primjerice, kada se spomene riječ ‘Bog’, prisutna je i Božanska energija. Zato se bolje osjećamo kada ponavljamo Božje Ime ili kada Mu se molimo.

Isto tako, gdje je prisutno ime ili oblik duhova, demona i negativnih entiteta, prisutna je i njihova energija. Dakle, kada se ljudi oblače u zastrašujuće kostime i maske kostura, duhova, vještica i sl., oni mogu privući stvarne negativne entitete.

S obzirom da se to događa na suptilnoj razini, mnogi od nas nisu svjesni posljedica koje ova “proslava” može donijeti na duhovnoj razini. Bez razvijenog šestog čula jako je teško pojmiti da naoko bezazlena zabava kostimiranja u strašne likove može biti otvoren poziv negativnim energijama.

Zaposjednutost negativnim energijama ima ozbiljan i dugotrajan učinak. Istraživanje temeljeno na duhovnoj znanosti ustvrdilo je da možemo patiti od raznih problema kad negativni entiteti kontroliraju našu svijest. To mogu biti financijski, zdravstveni, seksualni ili psihički problemi, možemo imati negativne misli ili misli o samoubojstvu. Kad negativni entitet jednom zaposjedne osobu onda to traje dugo. Isto tako, kada negativni entitet zaposjedne osobu, ne samo da privlači negativnu energiju iz okoline već ju i odašilje u okolinu.

Najbolji način za zaštitu od eventualno negativnih učinaka proslave Noći vještica je pojačano se usredotočiti na duhovnu praksu o dane oko Noći vještica. Ponavljanje Božjeg Imena je duhovna praksa koja se u preporučuje za današnje vrijeme. Isto tako, bilo bi dobro povećati i molitve za zaštitu.

SSRF; Noć vještica, ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić