Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Odnosi sami po sebi nisu uzrok boli i nesreće. Oni izvlače bol i nesreću koja je već u vama.

atma.hr – 52
Svaka bolna vezanost proizlazi iz podsvjesnog odbijanja da se otvoreno suoči s vlastitom boli i prođe kroz nju. Svaka vezanost počinje s boli i završava s boli.

Bez obzira jeste li ovisni o alkoholu, hrani, legalnim ili ilegalnim drogama ili osobi, koristite to nešto i nekoga da prikrijete svoju bol. Zato, nakon što prođe početna euforija intimnog odnosa, u njemu ima toliko nesreće i toliko boli.

Ti odnosi sami po sebi nisu uzrok boli i nesreće. Oni izvlače bol i nesreću koja je već u vama. Svaka druga vezanost funkcionira na isti način.

Svaka vezanost neizbježno dolazi do točke u kojoj više ne utječe na vas, a tada osjećate bol mnogo više nego ikad prije.

To je jedan od razloga zašto većina ljudi cijelo vrijeme izbjegava sadašnji trenutak i pokušava potražiti barem neki spas u budućnosti.

Prvo s čime bi se mogli susresti kad se fokusiraju na sadašnji trenutak bila bi vlastita bol, koje se upravo najviše boje.

atma.hr – 52
Kad bi samo znali kako je lako u sadašnjem trenutku dobiti pristup snazi ​​Božje Prisutnosti, koja će otopiti prošlost zajedno sa svom njenom boli, kao i stvarnosti, koja će odagnati iluziju.

Kad bi samo znali koliko su blizu svojoj stvarnosti, koliko su blizu Bogu.

Izbjegavanje odnosa radi izbjegavanja boli također nije opcija. Bol je ionako tu.

Tri neuspješne veze tijekom istog broja godina vjerojatnije će vas više potaknuti da tražite Boga u vlastitoj dubini duše nego tri godine na pustom otoku.

Eckhart Tolle

ATMA/econet.ru/Prevela: Suzana Dulčić za atma.hr

kresimir misak knjige