Artwork by Daniel B. Holeman

Mi smo tu da iscijelimo sebe i druge, umjesto da vječno zamjeramo. To je način trenutnoga događanja i odlučivanja o sebi, način da osjetimo božansko vodstvo.

atma.hr – 52
Osjećamo li se više sigurnima i zaštićenima ako vjerujemo u Boga? Osjećamo li se manje svrhovitima kada nam se događaju zaista neželjeni događaji, kad se osjećamo manje vrijednima, kad smo nesigurni u sebe i u svoje vrijednosti, u vrijednost svojeg postojanja? Što nam tada može pomoći?

Tisućljetna religijska monopoliziranja Boga bude manjak vjere u svoj duh. Na žalost, često je da religije u nama bude osjećaj nevažnosti. Primjerice, nismo dovoljno patili, a spasenje se dijeli onima koji mnogo i najviše pate, jer svatko ima svoj križ i treba ga imati. Zar, stvarno?

Jasno je da oni koji materijalno bogatstvo postavljaju iznad duhovnog bogatstva, zapravo duhovno bogatstvo niti ne trebaju. Zato oni ne dolaze u raj, u kraljevstvo nebesko, jer blago siromašnima, oni će tamo stići, bogati neće. Ali, zašto? Kakva je ovo zapravo igra riječi i pojmova?

Duhovno siromašna svijest neće nigdje stići. Duhovno bogata svijest jest ona probuđena, a samo takva svijest može stići u nebesko kraljevstvo, koje je također svijest, ali ona čista, izvorna, božanska. Međutim, to ne znači da i bogataš ne može imati probuđenu svijest!

Naime, gubitak ili manjak nečega nije božja kazna, već iskustvo koje nas uči životu jer živimo u dualističkom, samsaričnom svijetu. Imati-nemati, vjerovati-nevjerovati, patiti-biti radostan, i tako ukrug.

Samoiscjeljenje svojeg osjećaja nesvrhovitosti i umanjenosti, a koju nam često religije nameću kroz poniznost i nužnost patnje, dolazi preko buđenja duhovne svjesnosti. Ona nam donosi onaj nužni djelić osjećaja sebevrijednosti, vrijednosti baš ovog mojeg života, koji se upravo sada događa.

atma.hr – 52
Međutim, često nas se podsjeća na paćeničku prošlost naših predaka, planeta Zemlje uopće pa čak i svetaca, božjih poslanika. Ali, mi smo tu da idemo naprijed. Mi smo tu da iscijelimo sebe i druge, umjesto da vječno zamjeramo. To je način trenutnoga događanja i odlučivanja o sebi, način da osjetimo božansko vodstvo.

Neka viša sila održava naše tijelo na životu, u svijesti. Ali, mi biramo kakva je ta svijest – ide li naprijed ili neprestano nazaduje, vraća se u stare priče, neuspjehe, mržnje i ratove.

Dualistička priča postojanja nam uvijek nudi mnogo opcija. Zašto je novim generacijama tako teško oduprijeti se porukama mržnje starih? Istražimo duhovne tehnike kojima ćemo se iscijeliti, poput joge i meditacije, ho’oponopono tehnike, theta healinga, komunikacije s anđelima i precima, opraštanja.

Sanja Vuković Grbac

https://atmawebshop.com/proizvod/razotkrivanje-tajnih-mudrosti/