U nezaboravnoj knjizi Mudrost vukova stručnjakinja za vukove i prirodoslovka Elli H. Radinger koristi dvadesetpetogodišnje iskustvo rada s ovim životinjama kako bi nam ispričala izvanredne priče o vukovima s kojima se susrela. U ovoj knjizi vodi nas na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas ljude mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža.

atma.hr – 61
Vukovi su puno više nalik ljudima nego što smo ikada slutili. U stvari, mogu nas naučiti kako biti bolji ljudi. Oni se igraju, vole, brinu za druge, pokazuju suosjećanje, umiru od slomljena srca, čeznu za domom, surađuju i beskrajno su strpljivi, a njihovi vođe znaju kada poslušati sljedbenike.

Prirodoslovka Elli H. Radinger vodi nas u ovoj knjizi na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas ljude mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža:

»Potrebna su nam takva iskustva u divljini da bismo naučili biti na ti s vlastitim životom, da bismo naučili što znači biti slobodan«, piše Elli H. Radinger koja je u vlastitom životu napravila fascinantan i za spasonosan rez prekinuvši uspješnu odvjetničku karijeru u Njemačkoj kad je shvatila joj treba dodir s prirodom. Posvetila proučavanju vukova u Wolf Parku u američkoj saveznoj državni Indiani. Elli opisuje kako ju je Imbo, »alfa mužjak« glavnog čopora.

Elli H. Raddinger nije samo promatračica i štovateljica vukova, već i preporučuje ljudima da pogledaju neke od vukova i primjene njihove principe u svojim životima. Vukovi nam kroz svoje ponašanje i instinkte poručuju da prije svega trebamo voljeti i poštovati svoju obitelj, da se trebamo brinuti za one koji su nam povjereni, da nikad ne odustajemo i da se nikad ne prestanemo igrati.

atma.hr – 61
Vukovi s nevjerojatnom dozom empatije brinu o svojim starim i ozlijeđenim članovima čopora, s ljubavlju obrazuju svoje potomstvo i imaju sposobnost „izgubiti se u igri.“ Oni razmišljaju, sanjaju, prave planove, inteligentno komuniciraju jedni s drugima – i više su poput nas nego li bilo koje drugo živo biće:

»Tko prvi puta u divljini čuje vučje zavijanje duboko je ganut. Mnogi plaču. Taj zvuk kao da nas dira u dušu. Nešto duboko u nama. Mješavina je to strahopoštovanja, veselja i straha.«

Elli H. Radinger: Mudrost vukova

mudrost vukova miniKako razmišljaju, planiraju i skrbe jedni o drugima

U nezaboravnoj knjizi Mudrost vukova stručnjakinja za vukove i prirodoslovka Elli H. Radinger koristi dvadesetpetogodišnje iskustvo rada s ovim životinjama kako bi nam ispričala izvanredne priče o vukovima s kojima se susrela. Autorica nas u ovoj knjizi vodi na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas ljude mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža.

206 stranica/visina: 20 cm

Cijena: 99 kn – Kupi ovdje