U ovoj inspirativnoj knjizi, W. Bernard Carlson pomno proučava genijalnog izumitelja smještajući ga u kulturološki i tehnološki kontekst njegovog vremena. Oslanjajući se na originalne dokumente iz javnog i privatnog života, Carlson istražuje Tesline obiteljske korijene, životne ideale i nadahnuće njegovog genija, a najveći dio knjige posvetio je njegovim izumima.

atma.hr – 61
Nikola Tesla uvelike je pridonio električnoj revoluciji koja je preobrazila svijet u osvit 20.st. Njegov vizionarski pristup i čudesne zamisli do dana današnjeg privlače pažnju znanstvenika, poštovatelja i medija. Bio je genijalan izumitelj, umnogome ispred svoga vremena, ali i neobičan čovjek ekscentričnih navika, pripadnik njujorškog visokog društva, a opet povučen.

W. Bernard Carlson godinama je istraživao originalne dokumente iz privatnog i javnog Teslina života, kombinirajući svoja saznanja s najnovijim dosezima na području povijesti i tehnologije. Rezultat je ova studija Teslina života i rada koja ga smješta u kontekst njegova vremena, istražuje njegove obiteljske korijene, ideale koji su ga vodili, izvorište njegova genija i njegovih izuma. Što je, kako i zašto Tesla izumio saznajemo iz ove sveobuhvatne biografije pisane objektivnim znanstvenim stilom, ali protkane empatijom autora prema Tesli kao čovjeku.

Ova inspirativna biografija baca novo svjetlo na Teslin vizionarski pristup izumima i poslovnim strategijama koje stoje iza njegovih najvažnijih tehnoloških dostignuća.

„Carlson je pomno istražio Teslu kao čovjeka i njegove izume… Portret prepun električnog naboja!“ – Pubsihers Weekly

atma.hr – 61
O autoru:

W. Bernard Carlson je profesor tehnologije na School of Engineering and Applied Science te profesor povijesti na Sveučilištu Virginije. Stručnjak je za ulogu inovacija u američkoj povijesti, a njegova istraživanja usredotočuju se na način na koji izumitelji, inženjeri i poduzetnici koriste tehnologiju za stvaranje novih sustava između 1875. i 1925.

Nominacija za nagradu Royal Society Winton u kategoriji znanstvene knjige.

Proglašena jednom od najboljih znanstvenih knjiga na Amazonu.

Tesla: izumitelj električnog doba

TeslaMminU ovoj inspirativnoj knjizi, W. Bernard Carlson istražuje Tesline obiteljske korijene, životne ideale i nadahnuće njegovog genija, a najveći dio knjige posvetio je njegovim izumima. Ova inspirativna biografija baca novo svjetlo na Teslin vizionarski pristup izumima i poslovnim strategijama koje stoje iza njegovih najvažnijih tehnoloških dostignuća. Knjiga je nominirana za nagradu Royal Society Winton u kategoriji znanstvene knjige. Proglašena jednom od najboljih znanstvenih knjiga na Amazonu.

480 stranica, format: 15 x 23 cm

Cijena: 189 kn