Image by jcomp on Freepik

Bikovi, vaša financijska situacija u prosincu/decembru je vrlo nesigurna. Za Veneru će početkom mjeseca završiti razdoblje uspona pa će Bikovi početi naglo gubiti snagu. Već u prvim danima mjeseca pokušajte dovršiti sve najvažnije stvari, ne ostavljajte ništa za sami kraj godine. Za Strijelce će prosinac/decembar će biti prilično produktivan, ali izazovan period. Astrolozi savjetuju Strijelcima da ne ulaze u nepotrebne rizike i da ne ulažu novac i trud u sumnjive projekte.

atma.hr – 52
Zima počinje, a to znači da se energija obnavlja. Početkom ovog mjeseca pokušajte svoj dom očistiti od negativne energije kako bi financijski tokovi počeli intenzivnije kolati, dajući vam više sreće i samopouzdanja. Čak i u najnepovoljnijim razdobljima, to će pomoći u održavanju novčane sreće i stabilnosti, što je izuzetno važno, jer je nova godina pred nama.

Ovan

Očekujte značajne neplanirane troškove u prosincu/decembru 2023. Unatoč vašim nastojanjima da uštedite novac, bit će trenutaka kada ćete morati izdvojiti novac.

Osim toga, moguće je da će vam poslovno partnerstvo s predstavnicima znaka Vage donijeti dodatne prihode.

Savjetuje se da izbjegavate komunikaciju s lukavim ljudima, a sva financijska pitanja rješavajte s provjerenim osobama. Važno je ići naprijed rame uz rame samo s onima u koje možete imati povjerenja.

Ovo je idealno vrijeme za kreativan rad, donošenje važnih i nestandardnih odluka. Sada je najvažnije imati strpljenja, izdržljivosti i ne požurivati ​​stvari. To se posebno odnosi na drugu polovicu mjeseca.

Bik

Vaša financijska situacija u prosincu/decembru je vrlo nesigurna. Za Veneru će početkom mjeseca završiti razdoblje uspona pa će Bikovi početi naglo gubiti snagu. Već u prvim danima mjeseca pokušajte dovršiti sve najvažnije stvari, ne ostavljajte ništa za sami kraj godine.

Dio novca možete potrošiti na sebe, na ažuriranje svoje garderobe, na darove za Novu godinu, ali bolje je to učiniti prije 13., jer tada počinje razdoblje retrogradnog Merkura.

Ako ste u braku, vaš partner možda neučinkovito koristi vaš novac. Isto vrijedi i za poslovna partnerstva gdje se pojavljuju poteškoće u procjeni financijskih aspekata.

Preporučuje se da odgoditi važne financijske odluke do kraja mjeseca kako bi se postigla veća stabilnost na ovom području.

atma.hr – 52
Blizanci

Astrolozi preporučuju da prestanete govoriti o svojim planovima autsajderima. Ovakav savjet bit će važan zbog retrogradnog Merkura.

Astrolozi snažno savjetuju održavanje neovisnosti u svemu. Ako morate potrošiti puno novca, onda je bolje da to učinite sami, bez savjeta i savjeta od drugih.

Mišljenja drugih ljudi mogu zbuniti Blizance i lišiti ih novčane sreće. Vaš pokušaj promaknuća u prosincu/decembru bit će odgođen.

Međutim, sljedeći mjesec imat ćete priliku zaraditi pristojan novac radeći ono što vam je prije bio hobi.

Rak

U prosincu/decembru ćete moći zaraditi značajnu svotu novca, ali ćete istovremeno imati i troškove. Čini se da vam, unatoč trudu, nije ostalo novca za dugo iščekivane sitnice o kojima ste maštali.

Budite racionalniji u upravljanju svojim financijama. Unaprijed isplanirajte sve za novogodišnje praznike.

U prosincu/decembru ne bi trebalo biti ni traga rizicima ili avanturama. Na kraju godine definitivno ne možete vjerovati svojoj intuiciji.

atma.hr – 52
Lav

Lavovi će i dalje uživati ​​u novčanoj sreći, unatoč pogoršanom položaju Merkura i Venere. Komunikacija s dragim ljudima pomoći će vam.

Krajem godine predstavnici ovog znaka moći će riješiti mnoge probleme i povećati prihode, steći novu motivaciju i pravilno uložiti novac. Sve će to postati moguće ako ne klonete srcem i opustite se.

Mogući su troškovi vezani za stanovanje, što bi se moglo riješiti sredinom mjeseca.

Djevica

Financijska sreća i dalje će se osmjehivati ​​Djevicama, ali samo do 12. prosinca/decembra jer tada počinje razdoblje retrogradnog Merkura koje će itekako utjecati na njihove živote.

Do 13.12. imate priliku zaraditi značajne količine novca.

Moći ćete se nositi i s monotonim i teškim radnim i kreativnim zadacima, ali sve to bolje obaviti prije 13. prosinca/decembra.

Astrolozi savjetuju Djevicama da novac ulože u samorazvoj i nove vještine. Također je korisno razmišljati o svom zdravlju.

atma.hr – 52
Vaga

Dana 4.12. Venera, glavni zaštitnik Vage, počinje svoje putovanje pod okriljem Škorpiona pa će predstavnici ovog znaka doživjeti pad sreće, energije i snage.

Prve dane u mjesecu možete posvetiti aktivnom radu i kupovini ili ih posvetiti promjeni okruženja.

Najvažnije je da najhitnija financijska i radna pitanja ne ostanu bez pažnje. Na kraju godine za njih možda neće ostati snage.

Vage koje su u braku mogu smatrati da njihov partner nepravedno troši zajednički budžet.

Škorpion

Sasvim je moguće da će Škorpioni u prosincu/decembru morati potrošiti pozamašnu svotu – na poklon ili na sebe, na kuću.

Neki će izdatci biti neočekivani, stoga je bolje biti izuzetno oprezan. To će vam pomoći da izbjegnete rasipanje novca.

Sada je bolje pozabaviti se prije svega novčanim pitanjima – dok je Merkur još jak. S druge strane, Škorpionima će tijekom prosinca/decembra pomagati Mars, njihov glavni planet.

Krajem mjeseca situacija s novcem će se poboljšati.

atma.hr – 52
Strijelac

Za predstavnike ovog znaka prosinac/decembar će biti prilično produktivan, ali izazovan period. Astrolozi savjetuju Strijelcima da ne ulaze u nepotrebne rizike i da ne ulažu novac i trud u sumnjive projekte.

Početak mjeseca bit će vrlo vedar. Moći ćete prevladati sve poteškoće na putu do uspjeha i postati financijski samodostatniji.

Važno je dobro razmisliti o svojim financijskim planovima i biti oprezan u raspodjeli sredstava, pogotovo ako imate velike ambicije i planove.

Jarac

Prosinac/decembar je izuzetno neobično i teško razdoblje, tijekom kojeg je Jarcima bolje da se fokusiraju na obaveze i posao. Morat ćete više raditi i obaviti važne kupnje.

Svatko tko traži posao trebao bi voditi računa o svom izgledu. Krajem mjeseca motivacija može napustiti Jarce pa je bolje postaviti nove ciljeve za iduću godinu početkom prosinca/decembra.

Imate priliku zaraditi novac zahvaljujući utjecajnim prijateljima. Moguće je da će vam Škorpion pomoći da dobijete bolje plaćenu poslovnu ponudu, koja će biti aktualna u prvoj polovici mjeseca.

atma.hr – 52
Vodenjak

Općenito, prosinac/decembar je pogodan za financijsku aktivnost Vodenjaka. 4.12. i 13.12. čeka ih energetsko restrukturiranje.

Energija planeta Venere i Merkura postat će manje kreativna pa je oko ovih datuma bolje ne trošiti novac bez razmišljanja i nikome ne posuđivati ​​novac.

Vodenjaci će morati ostati u dobroj formi kako bi manje akutno osjetili gubitak snage i performansi.

Ribe

Početkom mjeseca moći ćete zaraditi dovoljno novca. Novac može doći iz inozemstva ili kroz suradnju sa stranom tvrtkom.

Nakon 13.12. dolazi vrijeme nepogodno za kupovinu, bilo kakve financijske transakcije i promjenu okruženja. Zato će se pripreme za novogodišnje praznike morati obaviti prije 13. ili još bolje čak i ranije.

Sredina mjeseca je povoljan period za lakši rad. Svakim danom bit će sve teže impresionirati svoje šefove ili poslovne partnere. Glavno je napraviti dobar posao na početku mjeseca.

Unatoč blagdanima koji se približavaju, trebate nastaviti raditi i ne maštati o novogodišnjem čudu.

Samo mi sami sebi možemo pomoći da financijski opstanemo.

ATMA/dailyhoro/Pripremila: Suzana Dulčić