“Ako možeš gledati objavljene videozapise i nije te uopće briga što doprinosiš tome doslovno jedući stvorenja koja su mučena samo za tvoje zadovoljstvo, žao mi te je. Znam da misliš da si samo jedna osoba i da se ništa neće promijeniti ako ti prestaneš, ali to je neznanje i glupost! Ako imaš pola mozga, trebao bi znati da se “jedna osoba” računa!”

atma.hr – 78
Osamnaestogodišnja kantautorica i veganka Billie Eilish je prije nekoliko dana pokupila 4 Grammyja u najvažnijim kategorijama (album godine i najbolji pop vokalni album godine, za pjesmu i snimku godine te za najboljeg izvođača) i time postala najmlađi izvođač u povijesti koji je osvojio ‘veliku četvorku’, a nastupit će na svečanosti dodjele Oscara koja će se održati u nedjelju, 9. veljače u Dolby Theatreu u Hollywoodu, gdje će najvjerojatnije izvesti pjesmu koju je snimila za novi James Bond film.

Pjevačica je pozvala svojih 26 milijuna pratitelja na Instagramu da preispitaju svoju konzumaciju mesa i mlijeka.

Komentirajući nedavnu istragu u Fair Oaks farmi, pjevačica Billie Elish, koja je vegeterijanka od rođenja, a veganka zadnjih 5 godina, poručila je svojim sljedbenicima na društvenim mrežama da su “životinje na farmama mučene za njihovo zadovoljstvo”.

Ovog tjedna objavila je nedavno objavljeni video koji prikazuje užasne okrutnosti prema životinjama koju je snimila Američka organizacija za zaštitu životinja Animal Recovery Mission (ARM) tijekom tajne istrage na Fair Oaks Farm.

To je jedna od najvećih mljekara u SAD-u koja proizvodi mlijeko za mliječne proizvode marke Fairlife koje distribuira korporacija Coca-Cola, a koja sebe deklarira kao tvrtku koja se prema životinjama odnosi humano.

atma.hr – 75
Četverominutni isječak, koji je snimio Animal Recovery Mission (ARM), praćen s dva duža video zapisa koja su dio veće istrage, prikazuje radnike koji tuku, ubadaju i osakaćuju telad te dokazuje da Fairlife, unatoč drugačijim tvrdnjama, šalje svoju telad u klaonice teladi.

“Većinu vremena šutim o tome jer vjerujem da bi svi trebali jesti i govoriti što god žele … i ne osjećam potrebu gurati drugima pod nos ono u što vjerujem”, napisala je Eilish na Instagramu, “… ali, čovječe … ako možeš gledati videozapise koje sam upravo objavila i nije te uopće briga što doprinosiš tome, doslovno jedući stvorenja koja su mučena samo za tvoje zadovoljstvo, žao mi te je.

Razumijem da ti meso ima dobar okus … i znam da misliš da si samo jedna osoba i da se ništa neće promijeniti ako ti prestaneš, ali to je neznanje i glupost.

Ako imate pola mozga, trebali biste znati da se “jedna osoba” računa. Budite pametniji!”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

atma.hr – 78