Iako mu se svidjelo kakva ste osoba kad ste se upoznali, često se događa da nakon nekog vremena partner poželi promijeniti vaš način razmišljanja (i vi njegov). Ne dopuštajte da on promijeni vaše duboke stavove, posebno moralne i duhovne. Svakako, dopustite mu da vas pokuša potaknuti na zdravije navike i pozitivnije emocije.

atma.hr – 78
Ono iza čega stojite, u čemu uživate i što čini vas sretnim čuvajte za sebe i ne dopustite da vam bilo tko to obezvrijedi. Bilo da ste trenutno sami ili u sretnoj vezi, zapamtite sljedeće – vi ste ono što jeste i mijenjati to na silu radi “mira u vezi” ili po volji vašeg partnera je vrlo loša odluka!

To je posebno nepoželjno ako planirate dugu vezu, jer ćete se u tom slučaju morati zapravo pretvarati da ste nešto što niste.

Ove četiri stvari ne trebate mijenjati nikada, ni zbog jednog muškarca!

1. Ne odustajte od prijatelja

Prijatelji koje steknemo su jedno od najvećih dragocjenosti koje imamo u životu. Zato ih se ne treba odreći samo zato što se vašem novom partneru ne sviđaju ili su mu naporni, dosadni ili slično.

Pokušajte saznati razlog i poraditi na popravku situacije i nenametljivom zbližavanju. Ako to ne uspijeva, rasporedite vrijeme za jednu i drugu stranu.

S druge strane, može se dogoditi da su prijatelji upravo ti koji nisu oduševljeni vašim partnerom. Primijenite iste stavke.

atma.hr – 39

2. Hobi

U svakoj vezi je potpuno normalno da oba partnera odvajaju vrijeme da bi radili ono što vole i što ih ispunjava. Genijalno je ako imate iste strasti, ali ako to nije slučaj – ne očajavajte.

Ono u čemu uživate i čini vas sretnim – čuvajte za sebe i ne dopustite da vam bilo tko to otme, već objasnite partneru da je određeni hobi dio vas i da to prihvati.

3. Razmišljanja

Iako mu se svidjelo kakva ste osoba kad ste se upoznali, često se događa da nakon nekog vremena partner poželi promijeniti vaš način razmišljanja (i vi njegov).

Ne dopuštajte da on promijeni vaše duboke stavove, posebno moralne i duhovne. Svakako, dopustite mu da vas pokuša potaknuti na zdravije navike i pozitivnije emocije…

atma.hr – 78
4. Stil

Pod pojmom stil ne podrazumijeva se samo način oblačenja, već se misli na vašu osobnost u cjelini.

Promjene koje se događaju na silu nisu dugotrajne, a na kraju krajeva, vaš zadatak nije da samo udovoljavate drugima.

Cijenite sebe!

stil.kurir.rs

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot