Foto: pixabay.com

Widget not in any sidebars

Moja nepresušna tema promatranja jest što se skriva iza zaljubljivanja?

Nevjerojatno je koliko možete naučiti iz tog osjećaja koji, kada se pretvori u ljubav, o njoj učimo na više razina. Seksualnoj, emocionalnoj, intelektualnoj i materijalnoj. O seksualnoj učimo kroz mnoge pogreške. Učimo kako voljeti i kako strast pretvoriti u ljubav. U emocionalnoj učimo kako osjećaj ljubavi možemo proširiti na voljenje drugih ljudi. Na intelektualnoj širimo svoja shvaćanja i razmatranja, dok na materijalnoj razini učimo, što mnogima nije jasno, kako kroz svakodnevicu ljubav održavati kroz mnoge obveze, te kroz onaj umor koji osjećate nakon radnog dana i pronalazite zadnje atome za svog dragog ili svoju dragu.

Vratimo se tom osjećaju zaljubljenosti. On nas pretvara u nešto drugo, postajemo nenormalni, postajemo bolji, a neki i gori. Jasno, iz jyotisha možemo vidjeti kako se to dogodilo i koji su razlozi.

Recimo, nazvat ću je ovdje Maja, rekla je na konzultaciji da se zaljubila kao nikada do sada i da je pronašla pravu ljubav. Jasno je da ono što se vidi u natalnoj karti ne možemo prenijeti realno kada se osoba nalazi u takvom stanju, ali uvijek pokušavam približiti ljudima mogućnosti koliko mogu voljeti jer iskreno, ljudi imaju percepciju da mogu puno više, ali i da mogu, ne mogu sve materijalizirati u spomenutim kvadrantima. Zato mnoge zaljubljenosti propadnu, a mogle su uspjeti da je postojalo više trezvenosti. Recimo, neki par mi na terapiji kaže zašto žele prekinuti, na početku ih upozorim da ćemo na kraju otrkiti posve drugi razlog. Kada se to dogodi, parovi su često zbunjeni, ne mogu vjerovati koliko su odnosi smisleni i koliko toga skrivaju.

Drugi nedavni primjer je bio kod osobe koja se zaljubila u osobu koja se nalazi u drugoj vezi. Kada smo analizirali njenu strast, došli smo do roditelja i vidjeli da se iza strasti skriva njena majka tj. obrazac koji govori o zaljubljenosti, a iza koje se ne može dogoditi strast. Kako paradoksalno, maštamo o zaljubljenosti i strasti, a pronalazimo upravo ono što to ne dozvoljava.

Zato je teško objasniti ljudima da ne traže strast jer to bi značilo da će ego sam sebe dokinuti. Zaljubljivanje kakvog nam tumači Zapad ustvari je obrambeni mehanizam ega kojim se štiti od ljubavi. Ljubav je smisao, tko je ne živi, pati za njom na način da patnjom bježi od nje.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objava13 navika koje možemo naučiti od Japana!
Slijedeća objavaJoga znači jedinstvo
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.