160×600 text-59 podudarni okomiti desno



Koji je smisao joge? Yoga znači jedinstvo. A koji je smisao religije? Religija dolazi iz grčke riječi religio, što znači “ponovo se povezati, biti u skladu, biti u jedinstvu”. Svako živo biće ima tijelo, um i svijest. Svijest je energija koja zrači iz duše ili Atme. Dakle, uskladiti tijelo, um i dušu je umijeće joge.

Joga jednostavno znači – ujediniti se. Ujediniti tijelo s prirodom je hatha-yoga. Stvaranje jedinstva unutar uma i tijela je pranayama. Stvaranje jedinstva unutar uma i duše je jnana. Stvaranje jedinstva između duše i Boga je bhakti. To je kompletan sustav joge – jedinstvo. I u tom jedinstvenom stanju, mi zapravo možemo izraziti svoju prirodnu urođenu ljubav u svemu što radimo u ovom svijetu.

Svatko od nas u svojem srcu ima neograničenu duhovnu snagu. Proces joge, ili istinski, pravi proces religije, nije samo obavljanje nekih rituala i poistovjećivanje s nekim društvenim identitetom u kojem se štitimo od drugih ljudi s različitim vjerskim ili socijalnim identitetima.

Bit istinske religije ili joge je pristupanje toj nevjerojatnoj duhovnoj snazi i njeno izražavanje u svakom aspektu našeg života. Zatim, s čistim srcem, možemo prevladati mnoge prepreke koje nam se čine nemogućim.

Ako imamo jedinstvo, možemo stvoriti jedinstvo. Ako je naš um u sukobu i nije uravnotežen s našim tijelom i potrebama duše, onda u našem životu postoji temeljno nejedinstvo. Kad ima toliko disfunkcionalnih osoba koje nisu u skladu sa svojom vlastitom svijesti, čiji um, tijelo i duša nisu jedinstveni u zajedničkim interesima i svrsi, koji nisu ujedinjeni, onda ne može postojati ni pravi mir, ne može postojati istinska sreća, ne može postojati prava ljubav.

Prethodna objavaŠto se skriva iza zaljubljivanja?
Slijedeća objava10 stvari koje zna samo NEUDANA žena u SREDNJIM godinama!
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.