Rijetko tko ne voli ovu jednostavnu i divnu poslasticu, a posebno djeca, stoga ne oklijevajte i već ih danas razveselite neodoljivim okusom!

atma.hr – 78




Sastojci:

  • 80 g griza
  • 750 ml mlijeka po želji
  • 1 vanilin šećer
  • 4 velike žlice meda ili slada po želji
  • 2 veće banane (160 g)
  • 50 g sjeckanih oraha
  • 50 g kakaa ili crne čokolade
  • 100 g suhog voća po želji
  • 1/2 male žlice limunovog soka
  • malo cimeta

atma.hr – 39

Priprema:

U mlijeko dodajte griz, stavite na peć da se kuha, ali vodite računa da bude umjerena temperatura da ne zagori.

Kuhajte kratko, dok masa ne postane dovoljno gusta.

Suho voće operite i potopite u vodu 15 minuta prije nego što ćete ga dodati u griz.

Kad je griz kuhan ostavite ga pokrivenog da odstoji oko 5 minuta.

Umiješajte 2 žlice meda (ili slada po želji) i malo cimeta.

Za preljev:

Banane izrežite na kolutiće, a orahe grubo sameljite.

Sve pospite limunovim sokom i dodajte 2 žlice meda (ili slada po želji), te lagano izmiješajte.

Zatim dodajte suho voće.

atma.hr – 78




Pripremiti posude u kojima ćete služiti desert.

U svaku od njih sipajte ravnomjerno jedan sloj griza pa preljev pa odozgo ponovo griz.

Na vrh stavite preljev, pospite s malo kakaa u prahu ili naribajte čokoladu.

stil.kurir/stvarukusa

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.