Ako vam treba recept za brze i ukusne kolačiće koji će upotpuniti vašu ponudu za Valentinovo, ovo je pravi recept; kolačići su gotovi za tren, a isto tako i nestaju za tren. Okusom podsjećaju na poznate Bounty čokoladice. 

atma.hr – 52




Ovo je ipak zdrava izvedba tih čokoladica, pogodna i za vegane!

Sastojci

  • 200 g sjeckanog kokosa
  • 4 jušne žlice kokosovog brašna
  • 150 ml bademovog mlijeka
  • 2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat himalajske soli

Za čokoladni preljev

  • 25 g kakao maslaca
  • 2 jušnih žlica organskog kakaa u prahu
  • 1 jušne žlice meda ili agavinog sirupa

Za posipanje

  • sjeckani kokos

atma.hr – 52




Priprema

  1. U multipraktiku miksajte sjeckani kokos dok ne dobijete masnu smjesu (oko 10 minuta s prekidima). Dodajte bademovo mlijeko, med , sol i vaniliju te miksajte. Po potrebi dodajte oko 4 jušne žlice kokosovog brašna. Miksajte dok ne dobijete masu pogodnu za oblikovanje (da vam se ne raspada između prstiju).
  2. Rasporedite dobivenu smjesu u kalupe (koristite razne oblike, po želji).
  3. Stavite u hladnjak oko 1 sat, dok se kolačići ne stvrdnu.
  4. Napravite preljev; na pari rastopite kakao maslac. Maknite s pare, dodajte kakao i med ili agavin sirup te dobro pomiješajte.
  5. Izvadite kolačiće iz hladnjaka i uvaljajte svaki posebno u čokoladni preljev (koristite dvije vilice). Stavljajte kolačiće na rešetkastu podlogu da se višak preljeva ocijedi.
  6. Svaki kolačić posipajte sjeckanim kokosom.
  7. Pohranite kolačiće na hladno mjesto. Za 1 sat će biti spremni za konzumiranje.

U slast!

Ivanka Brček, zdrava-iva.eu

atma.hr – 52