Blizanci, vladavina Vodenjaka je vrijeme da proširite svoja razmišljanja. Kako možete sanjati veće, ciljati više ili možda okrenuti stvari naglavačke da dobijete novu perspektivu? Vaš će um biti oštar ove sezone Vodenjaka, stoga ga iskoristite! Djevice, sezona Vodenjaka također će za vas vjerojatno biti vrijeme puno posla u kojem ćete možda žonglirati s nekoliko stvari pa će vam što veća organiziranost pomoći da ostanete na vrhu svoje liste obaveza. Ako želite započeti novi posao ili započeti nove projekte u 2024., sezona Vodenjaka nudi dobre energije podrške, stoga krenite!

atma.hr – 52
Vladavina Vodenjaka počinje 20.1.2024., ali ono što ovaj datum čini posebno povoljnim je to što Pluton istog dana prelazi u znak Vodenjaka. Pluton već neko vrijeme lebdi između Jarca i Vodenjaka pa iako nije stranac na ovom području, njegov prelazak u Vodenjaka uvest će nas u novo poglavlje.

Vrijeme je da očistimo sve što nas opterećuje i čini da se osjećamo teškima. Vrijeme je da se vratimo u neutralno stanje kako bismo mogli bolje slušati i slijediti svoje najistinitije i više ja.

Vodenjak je također znak poznat po svojoj neobičnoj osobnosti i ponekad ekscentričnosti. Vodenjak želi raditi stvari na svoj način, želi prekršiti pravila, pronaći novi put i kovati nove avanture. Vodenjak je usmjeren na slobodu, svježe ideje i inovacije. Vodenjak je također usko povezan s tehnologijom i napretkom koji će nas odvesti u budućnost.

S ulaskom Plutona u Vodenjaka u isto vrijeme kada i Sunce, dobivamo poticaj za svu ovu energiju. Pluton predstavlja moć, tako da će sva ova energija koja zrači ispod Sunca Vodenjaka biti pojačana.

Kroz sezonu Vodenjaka, također imamo prekrasan pun Mjesec u Lavu 25. siječnja/januara. Ovaj pun Mjesec u Lavu pun je svijetle energije i podsjetit će nas da se usredotočimo na svoju radost. To je vrlo kreativan pun Mjesec koji će nam pomoći da izađemo iz naših zona udobnosti.

Vladajući planet Vodenjaka, Uran, također se usmjerava 27.1., pomažući jačanju tema slobode, neovisnosti i inovacije. Ovo je također dodatno pojačano pod mladim Mjesecom 9. veljače/februara.

Mnogo toga se događa u ovoj sezoni Vodenjaka! Zavirimo u ono što možete očekivati za svoj horoskopski znak.

atma.hr – 52
Ovan

Vladavina Vodenjaka skrenut će vašu pozornost na vašu zajednicu i vaše okruženje. S kim se okružujete? U kakvom okruženju uspijevate?

Možda ćete morati preispitati s kim se okružujete i vrste okruženja u kojima često boravite. U redu je reći ne ako je potrebno.

Ako želite privući neke nove i usklađenije zajednice, izložite se, započnite novi tečaj ili se prijavite u novi klub ili zajednicu.

Bik

Što vam donosi osjećaj svrhe? Sezona Vodenjaka dobro je vrijeme za razmišljanje o ovom pitanju. Svi želimo osjetiti svrhu kada se ujutro probudimo, ali naša svrha ne mora biti neka velika, velika stvar.

Razmislite o malim načinima na koje možete početi unositi više svrhe u svoj život. Kada to učinite, počet će povećavati vašu snagu i samopouzdanje, što će vam zauzvrat pomoći da pokucate na više vrata, isprobate nove stvari i steknete nova iskustva!

Život je ovdje da se živi punim plućima; to je naša krajnja svrha, stoga pogledajte možete li pronaći načine da ove sezone Vodenjaka unesete više života u svoj život!

Blizanci

Vladavina Vodenjaka je vrijeme da proširite svoja razmišljanja. Kako možete sanjati veće, ciljati više ili možda okrenuti stvari naglavačke da dobijete novu perspektivu? Vaš će um biti oštar ove sezone Vodenjaka, stoga ga iskoristite!

Vidite možete li osporiti neke od načina na koje ste razmišljali. Vidite možete li početi gledati stvari s novog gledišta. Možda ćete otkriti da također trebate odbaciti ograničavajuća uvjerenja ili misli koje su ukorijenjene u oskudici.

Fokusiranje na obilje i zahvalnost dobro je mjesto za početak. Naše misli mogu biti tako moćne, a sezona Vodenjaka vaša je prilika da ih natjerate da rade za vas.

atma.hr – 52
Rak

Kako idemo dublje u 2024., možda ćete još uvijek uhvatiti korak s promjenom energije. Možda se osjećate pomalo umorno ili letargično ili vam još treba vremena da integrirate sve što se dogodilo. Vi ste osjetljiva duša i ponekad vam može trebati vremena da se prilagodite trenutnim energijama.

Vladavina Vodenjaka je vaša prilika da iskoristite to vrijeme za odmor i oporavak. Ovo je vaša sezona da vježbate brigu o sebi i da budete nježni prema svemu što vam se događa.

Provjerite možete li prihvatiti svoju trenutnu situaciju, umjesto da je pokušavate promijeniti ili učiniti nečim što nije. To ne znači da se morate nagoditi, ali ponekad samo prihvaćanje može pomoći u pomacima koje tražite.

Lav

Vodenjak sjedi nasuprot vama na kotaču zodijaka, tako da ćete uvijek dobro uživati u njegovoj energiji. Također imate svoj pun Mjesec ove sezone, pun Mjesec u Lavu 25. siječnja/januara. Ovaj pun Mjesec je vaša prilika da zablistate; donosi svijetle, hrabre energije zbog kojih ćete se osjećati optimistično i nadahnuto.

Ovo je prekrasan pun Mjesec koji donosi povećanje samopouzdanja i možda neku motivaciju za stvaranje novih i uzbudljivih snova i ciljeva.

Sezona Vodenjaka također vas može natjerati da se usredotočite na odnose u svom životu. Jako je važno koga držite blizu sebe, stoga razmislite o tome kako želite da to izgleda i počnite poduzimati usklađene radnje.

atma.hr – 52
Djevica

Vrijeme je da se organizirate! A ako ste stereotipna Djevica, to bi vam trebala biti jedna od omiljenih stvari! Vrijeme je da raščistite nered.

Iako još nije baš vrijeme proljetnog čišćenja, čini se da biste zbog sezone Vodenjaka mogli biti gladni da raščistite najbliže i uklonite smeće i nered iz svog života kojem više nema mjesta.

Sezona Vodenjaka također će za vas vjerojatno biti vrijeme puno posla u kojem ćete možda žonglirati s nekoliko stvari pa će vam što veća organiziranost pomoći da ostanete na vrhu svoje liste obaveza. Ako želite započeti novi posao ili započeti nove projekte u 2024., sezona Vodenjaka nudi dobre energije podrške, stoga krenite!

Vaga

Sezona blagdana je gotova, ali izgleda da za vas tek počinje! Vaš će društveni kalendar vjerojatno biti prepun ove sezone Vodenjaka i čini se da imate što za proslaviti. Pun Mjesec u Lavu 25. siječnja/januara bio bi savršeno vrijeme za organiziranje druženja s prijateljima ili povratak s prijateljima koje niste vidjeli od Nove godine.

Zabava i druženje doista vam mogu biti izvor nadahnuća ove sezone Vodenjaka pa se potrudite povezati se s onima koje volite. Ako društvena događanja nisu vaša stvar, ovo je vrlo kreativno vrijeme i za vas.

Ovu energiju možete usmjeriti u fokusiranje na svoje kreativne strasti.

Škorpion

Sezona Vodenjaka dobro je vrijeme da se usredotočite na svoju okolinu. Stvaranje prostora koji djeluje usklađeno i organizirano može učiniti čuda za vašu produktivnost i vaš opći osjećaj mira.

Možda je vrijeme da raščistite nered, reorganizirate spavaću sobu ili razmislite o konačnom preseljenju na novo mjesto. Osjetite ono što vam je najbolje. S druge strane, možda ćete otkriti da sezona Vodenjaka donosi neka obiteljska pitanja u središte vašeg života.

Možda ćete morati biti tamo zbog člana obitelji ili biste možda željeli provesti više kvalitetnog vremena sa svojom obitelji. Kao osjetljiva duša, budite sigurni da štitite svoju energiju i prakticirate mnogo brige o sebi, posebno ako se brinete o drugima.

atma.hr – 52
Strijelac

Vrijeme je da svoje misli i osjećaje iznesete na papir. Možda vam se mnogo toga događalo ili je u vašem umu ključalo mnogo nagomilane energije. Došlo je vrijeme da sve izbacite van, a vođenje dnevnika je sjajan izlaz.

Ako vas tjeskobe svladavaju, možda je vrijeme da porazgovarate o stvarima s prijateljem ili terapeutom. Čini se da komunikacija, povezivanje i izražavanje onoga što stvarno osjećate donose odgovore koji su vam potrebni ove sezone Vodenjaka.

Ponekad, da bismo se bolje izrazili, prvo moramo ući unutra i shvatiti kako se doista osjećamo. Tada postaje lakše razgovarati o stvarima i komunicirati s drugima. Ne bježite od tog putovanja prema unutra.

Jarac

Sunce je upravo izašlo iz vašeg znaka i možda osjećate malo zatišje tamo gdje su nekada bile sunčeve zrake. Sada ste duboko u svom novom putovanju oko Sunca i možda se osjećate malo usmjerenijim i sigurnijim u to kamo idete.

Sezona Vodenjaka dobro je vrijeme da se usredotočite na svoje osjećaje vlastite vrijednosti. Tražite li potvrdu iz vanjskih izvora? Osjećate li se vrijednim samo ako imate određenu stvar ili ako izgledate na određeni način ili ako vaš bankovni račun pokazuje određeni broj?

Dopustiti da vaša vrijednost bude vezana uz te stvari nikad ne završi dobro, stoga se možda usredotočite na načine na koje možete izgraditi osjećaj vrijednosti i samopoštovanja iznutra. Možete li meditirati o ideji da ste vrijedni i divni samo zato što ste ono što jeste? Sjednite s tom idejom ove sezone i pogledajte kako se marinira.

atma.hr – 52
Vodenjak

Sunce sja u vašem kutu dok slavite svoj put oko Sunca! Što god planirali ove rođendanske sezone, nadamo se da ćete se moći okružiti ljubavlju, radošću i uzbuđenjem za ono što je pred vama! Pun Mjesec u Lavu 25. siječnja/januara bit će prekrasno vrijeme da se okružite prijateljima i obitelji.

Ako planirate zabavu ili događaj, učinite to što bliže ovom punom Mjesecu! Ako tražite partnera ili mentora, ovaj pun Mjesec je divno vrijeme da se pokažete. Uz Uran, vaš vladajući planet, stacioniran izravno 27. siječnja/januara, stvari će se početi osjećati kao da teku u lijepom, glatkom smjeru.

Trebali biste uočiti sve veći zamah kako se približavamo kraju mjeseca, a ovaj zamah će vam pomoći da napredujete u bilo kojem smjeru po vašem izboru. Kako prelazimo u veljaču/februar, vaš fokus će se pomaknuti na vaše zdravlje i dobrobit. Pazite li na sebe? Slušate li svoju unutarnju mudrost?

Mladi Mjesec 9. veljače/februara bit će dobro vrijeme da se usredotočite na brigu o sebi. Prelazak Plutona u vaš znak znači da je transformacija u tijeku. Ali ne brinite, ova transformacija je spora i stabilna. Pluton će biti u Vodenjaku gotovo 20 godina pa imate dosta vremena da se naviknete na njegovu energiju.

No, transformacija je u tijeku pa očekujte da će ovo sljedeće poglavlje uključivati puno odbacivanja i oslobađanja. Međutim, Pluton uvijek obećava veličanstveno ponovno rođenje, stoga znajte, iako je život spreman za neke promjene, postoje i prekrasni novi početci na horizontu.

Ribe

Ova sezona će biti sezona čišćenja i zatvaranja. Imat ćete potrebu dovršiti nedorečene stvari, organizirati se i stvoriti prostor za novo poglavlje koje se sprema za početak.

Prije sljedećeg putovanja oko Sunca, morate riješiti neke stvari. Možda su neke stvari preteške da biste ih ponijeli sa sobom na sljedeće putovanje.

Puni Mjesec u znaku Lava 25. siječnja/januara i mladi Mjesec u znaku Vodenjaka 9. veljače/februara bit će dobro vrijeme da napravite inventuru onoga što treba otići, a što treba ostati.

Iskoristite ovaj mjesečev ciklus da razmislite o tome što vam se više neće pridružiti u ovoj sljedećoj avanturi. Vaše srce i način na koji se osjećate vodit će vaš put pa pokušajte ne biti previše zaokupljeni svojom glavom.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić