Foto: pixabay.com

Znate one ljude koji u čudnim trenutcima ispale neku šalu da bi razbili napetost? To su vjerojatno Strijelci. Na prvu ćemo možda pomisliti da im ta šala nije trebala, a onda ćemo se skupa s njima nasmijati od uha do uha, jer je ta njihova pozitiva spasila stvar.

atma.hr – 78
Moć pozitivnog razmišljanja kvaliteta je koju bismo svi voljeli imati, ali naša osobnost itekako utječe na to kako ćemo percipirati negativnu situaciju i hoćemo li iz nje izaći sa smiješkom na licu.

Pojedini horoskopski znakovi uvijek uspiju zadržati pozitivan duh, bez obzira na sve.

1. Ovan

Prvi znak horoskopa na glasu je kao najpozitivniji. Ovnovi su poznati kao vječni i nepokolebljivi optimisti.

Nema veze koliko je teška situacija u kojoj se nalaze – oni će u njoj uvijek naći barem tračak pozitive i potruditi se da svima vrate osmijeh na lice.

2. Vaga

Vage su rođeni pozitivci. Njihov karizmatični i optimistični karakter razlog je zbog kojeg ljudi uvijek gravitiraju prema njima, a posebno u teškim trenucima kada im treba ohrabrenje.

Pozitivne Vage naći će riječi utjehe baš onda kada nam je to najpotrebnije.

atma.hr – 39

3. Strijelac

Kada su suočeni s negativnom situacijom, Strijelci će odmah pokušati pronaći humor u njoj i fokusirati se na nešto pozitivno. Znate one ljude koji u čudnim trenutcima ispale neku šalu da bi razbili napetost? To su vjerojatno Strijelci.

Na prvu ćemo možda pomisliti da im ta šala nije trebala, a onda ćemo se skupa s njima nasmijati od uha do uha jer je ta njihova pozitiva spasila stvar.

4. Vodenjak

Razlog zbog kojeg Vodenjaci teže optimizmu jest to što on često nije dio njihova karaktera. Kada upadnu u vrtlog negativnih misli, teško se izvlače iz njega i baš se zato trude stalno biti pozitivni i sve gledati iz optimistične perspektive.

Za razliku od Ovnova i Vaga kojima je optimizam urođen, Vodenjaci svjesno rade na tome da budu pozitivni bez obzira na sve.

5. Blizanci

Daleko od toga da pripadnici ovog znaka nemaju u sebi pesimističnu stranu. Imaju, ali ne dopuštaju joj da prevlada. Po tom pitanju slični su Vodenjacima. Jednostavno se ne žele prepustiti negativnosti i kada se s njom suoče, automatski pokušavaju preusmjeriti svoj um prema pozitivnim starima.

Sagledat će tešku situaciju, razmisliti o tome što mogu naučiti iz nje i oboružati se optimizmom kako bi što prije riješili problem.

zadovoljna.hr

atma.hr – 78