Foto: pixabay.com

Ovim metodama samozavaravanja pribjegavaju gotovo svi u nekom trenutku života. Vrijeme je da se otrgnete lošim mislima i zabludama, vrijeme je da počnete živjeti.

atma.hr – 78
Iskrenost je najbolja opcija, zato je vrijeme da budete surovo iskreni prema sebi i suočite se s problemima koji vas okružuju. Možda su oni samo kreirani u vašoj glavi i čista posljedica zabluda koje nesvjesno kreirate.

Biti iskren je ponekad najteže. Mnogo je ljepše prepustiti se lažima i uvjeravati sebe da uspjehe ne postižemo zbog drugih, a ne zato što nismo dovoljno hrabri da pokušamo.

Ovim metodama samozavaravanja pribjegavaju gotovo svi u nekom trenutku života. Vrijeme je da se otrgnete lošim mislima i zabludama, vrijeme je da počnete živjeti.

Ovih zabluda se oslobodite, a u zamjenu ćete dobit sretan i ispunjeniji život:

Ja sam žrtva prošlosti

Je li neki događaj iz prošlosti zaista ostavio toliki trag na vas ili samo tražite izgovor da ne izađete iz zone komfora? Glavno pitanje je, kakve veze oni imaju sa sadašnjošću? Bilo što što se dogodilo nas ni na koji način ne obavezuje da cijeli život budemo nesretni.

Nije dobro tražiti razlog za neuspjeh u nekoj prošloj stresnoj situaciji. Jasno je da neke stvari mogu promijeniti čovjeka, ali one ne mogu da budu vječni izgovor. Prošlost ostavite tamo gdje joj je i mjesto, u prošlosti. O nečemu što ne možete promijeniti, ne vrijedi ni razmišljati.

Život se odvija u ovom trenutku pa se tako i ponašajte. Ne čekajte nego prigrlite svaku šansu koja vam se pruža.

atma.hr – 39

Kasno je sad da počinjem

Samo se sjetite izreke: “Bolje ikad, nego nikad”. Da su se svi vodili mišlju da su prestari da počinju, svijet nikad ne bi ugledao neka od najvećih djela.

Jeste li znali da je Leonardo da Vinci naslikao “Mona Lisu” kad je imao 51.?

Kad bih imao to, bio bih sretan

Sreća ne ovisi o materijalnim stvarima ili pozicijama, sreću stvaramo sami. Ona je stvar naše odluke, a ne okolnosti.

Da materijalne stvari kreiraju sreću velika je zabluda koju mnogi ljudi žive. U životu treba uživati svakog dana, punim plućima bez obzira na ono što imamo.

Ima vremena

Ova rečenica i uvjerenje su razbili veliki broj snova. Sve što želite započnite sad, ovog trenutka. Iako vam se čini da su godine i dani pred vama, to je daleko od istine. Vrijeme leti, a s ovakvim razmišljanjem, probudit ćete se jednog dana, pogledati iza sebe i nećete imati na što biti ponosni.

Nitko od nas ne zna koliko vremena ima na ovoj planeti, učinite svaki dan posebnim i vrijednim sjećanja.

atma.hr – 78
Nisam dovoljno dobar

Dok ne probamo ni ne znamo koliko možemo i koliko smo sposobni za neki posao. Izazivajte sebe i izađite iz zone komfora.

Zona u kojoj se osjećamo sigurno ništa dobro ne donosi. U životu vrijedi eksperimentiratii pokušavati nove stvari. Možda ćete se iznenaditi koliko ste dobri zapravo u mnogim sferama.

stil.kurir

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje