Foto: pixabay.com

Na Medicinskom fakultetu u Bostonu sprovedena je studija čiji rezultati donose dobre vijesti za žene koje planiraju trudnoću nakon 30. – te godine života!

Žene koje mogu prirodnim putem zatrudnjeti nakon 33. godine, imaju veće šanse da će doživjeti duboku starost.

39

“Ovo ne znači da bi žene trebale rađati kasno kako bi produžile životni vijek, već se radi o tome da mogućnost začeća u kasnijoj dobi upućuje na to da ženin reproduktivni sistem stari polako, što se može povezati i sa ostatkom njenog tijela”, izjavio je Thomas Perls, profesor medicine i koautor studije, te napominje da biološki sat kod nekih žena jednostavno radi usporeno.

Proučavajući podatke jedne studije, Perls i njegove kolege su zaključili da 462 žene koje su posljednji put rodile poslije 33. godine imaju dva puta veće šanse da dožive više od 95 godina, u usporedbi s onima koje su posljednje dijete rodile do 29. – te godine.

39

Sumnja se da djelomični utjecaj imaju i genetske predispozicije, koje mogu usporiti starenje i smanjiti rizik za bolesti koje najčešće pogađaju starije ljude.

Sve je, naravno, stvar genetike. Naime, ako rodite zdravo dijete nešto kasnije u životu, vrlo je vjerojatno da će to i vaša kćer moći učiniti.

besnopile/superzena.b92.net

57 SHATAVARI

AYURVEDA - SHATAVARI BILJNI PRAH U KAPSULAMA

Održava hormonalnu ravnotežu, liječi ženske tegobe, seksualne poremećaje, pomlađuje organizam.

Shatavari, odnosno grozdasta šparoga, je jedna od najcjenjenijih biljaka u tradicionalnoj Ayurvedskoj medicini. S razlogom se smatra najboljim tonikom za maternicu, jer potiče njenu snagu te blagotovorno djeluje na jajnike kao i reproduktivni sustav u cjelosti.

Preporučuje se za liječenje želučanih, probavnih i živčanih bolesti te brojnih ženskih tegoba.

Šatavari je uistinu dar ženama.

Pakiranje: 500 gr / 120 kapsula

Cijena: 219,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaNovi trend: Škole zabranjuju najboljeg prijatelja
Slijedeća objavaKako je okorjeli znanstvenik ateist zbog dva pitanja zauvijek promijenio mišljenje o Bogu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.