Ovaj prirodni proizvod će poboljšati rad crijeva, otkloniti problem zatvora ili proljeva, nelagodu u stomaku, obnoviti crijevnu mikrofloru, neutralizirati toksine, smanjiti učestalost nepravilnosti rada crijeva, nadutost, vjetrove, dispepsiju i promjene rada crijeva. Pogodno i za djecu!

atma.hr – 61
Što je Sunfiber?

Prebiotičko topljivo vlakno Sunfiber je djelomično hidrolizirana guar guma (PHGG). Sunfiber ima snažne prebiotičke karakteristike, povećava broj Laktobacili i Bifidobakterija. Studija je pokazala da uzimanje 6 g dnevno nakon samo 2 tjedna daje 200 000 bilijuna novih bifidobacteria što ga čini 1500 puta snažnijim od probiotika.

Kako djeluje na rad i zdravlje crijeva?

Sunfiber je potpuno prirodno vlakno bez glutena koje potpomaže zdravlje i rad crijeva na dva načina. Poboljšava pražnjenje crijeva i smanjuju vrijeme potrebno za pražnjenje crijeva.  Za razliku od ostalih vlakana Sunfiber djeluje i na zatvor i na dijareju. Kod zatvora, navlači vodu povećavajući volumen i smanjujući tvrdoću stolice. Kod proljeva, veže vodu u crijevu te na taj način pomaže formiranje čvršće stolice.

Sunfiber doprinosi sintezi kratkolančanih karboksilnih kiselina kojima se koriste stanice koje oblažu debelo crijevo, a važne su za ukupno zdravlje crijeva.

Crijevna mikroflora i neutralizacija toksina

Sunfiber je „hrana” za dobre bakterije, povećava broj Laktobacili i Bifidobakterija. Zahvaljujući tom prebiotskom učinku, Sunfiber pomaže u obnovi normalne crijevne mikroflore. Broj i omjer dobrih i loših bakterija u crijevima usko je povezan sa prevencijom nastanka kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, nekih karcinoma, imunitetom, pretilošću i životnim vijekom.

Sunfiber apsorbira i neutralizira egzogene i endogene toksine. Veže štetne tvari, poput suviška žučnih kiselina, pospješujući njihovu eliminaciju. Za razliku od drugih vlakana Sunfiber ne blokira nego poboljšava apsorpciju minerala poput kalcija, željeza i cinka.

atma.hr – 61
Uzimali ste vlakna i javile su vam se nelagode? Sunfiber je posve drukčiji!

Često se pri uzimanju prehrambenih vlakana kao što su fruktooligosaharidi i inulin javljaju nelagode kao što su plinovi, nadutost i rijetka stolica.

Sunfiber je kemijski gledano galaktomanan i po tome je jedinstven kada ga se uspoređuje s drugim vlaknima, kao što su inulin i fruktooligosaharidi. Proces njegove fermentacije vrlo je spor, te stoga nastaje značajno manje plinova koji izazivaju nadutost i nelagodu povezanu s drugim vlaknima. Sunfiber veže na sebe višak vode u crijevima i ne izaziva nastanak rijetke stolice.

Sindrom iritabilnog crijeva i konstipacija u dječjoj dobi

Sindrom iritabilnog crijeva SIC je funkcionalni poremećaj probavnog sustava kojeg karakteriziraju bol u abdomenu, promjene u pražnjenju stolice u obliku konstipacije, proljeva ili kombinacije navedenih i nadutost. Spada među najčešće bolesti probavnog sustava.

Funkcionalna konstipacija (zatvor stolice) u djece karakteriziraju suhe i tvrde stolice koje se izbacuju uz naprezanje, a često i uz bol.

Sunfiber u Kanadi ima odobrenu zdravstvenu tvrdnju vezanu za učinkovitost u liječenju sva tri oblika simptoma sindroma iritabilnog crijeva (SIC) i sposobnost ublažavanja crijevnih problema povezanih s konstipacijom u dječjoj dobi.

Smanjenje glukoze u krvi nakon obroka

Uzimanje Sunfiber vlakna neposredno prije obroka u količini  od 5 g dva puta dnevno smanjuje razinu glukoze nakon obroka za 20% i na dugoročnoj osnovi može poboljšati dijabetičku kontrolu. Uz smanjenje razine glukoze studija je pokazala i smanjenje razine LDL kolestrola za 14 do 26%.

atma.hr – 61
Sunfiber za kontrolu apetita

Sunfiber kontrolira apetit usporavanjem tranzitnog vremena probavljene hrane, stimuliranjem kolecistokinina (CCK), hormona sitosti, i indukcijom produljene percepcije zasićenja nakon obroka i učinaka sitosti.

Redoviti unos 10 g Sunfibera dnevno osigurava značajne trajne učinke sitosti nakon obroka i minimalizira unos kalorija između obroka za oko 20%.

Uloga vlakana u održavanju zdravlja

Poznata  Hipokratova izreka: “sve bolesti počinju u crijevima” danas ima više težine nego ikad zahvaljujući rastućem razumijevanju crijevnog mikrobioma.

Povećanjem unosa prehrambenih vlakana možemo znatno poboljšati zdravlje smanjujući rizik od određenih bolesti. Visok unos vlakana smanjuje šanse za razvoj infektivnih, kardiovaskularnih i respiratornih bolesti za čak 24 do 56 % kod muškaraca i 34 do 59 % kod žena. To je bio zaključak studije ″Unos prehrambenih vlakana i smrtnost u NIH-AARP prehrana i zravlje″  u kojoj su analizirani podaci od 388.122 sudionika.

Prosječnom prehranom unosimo daleko manje od preporučenih 38 g prehrambenih vlakana dnevno za muškarce i 25 g dnevno za žene.

Uzimanje 6 g do 10 g Sunfibera dnevno jednostavan je način povećanja unosa vlakana kojom se prevenira nastanak infektivnih, kardiovaskularnih i respiratornih bolesti.

In Balance Sunfiber prebiotičko vlakno je 100% bez glutena, bez dodanog šećera, bez alergena, testirano na pesticide, Halal, Košer, non-GMO i pogodno za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Sunfiber® se brzo i potpuno otapa, ne gelira, ne mijenja okus, miris i teksturu pića ili hrane.

Tvrtka Sangreen drži se načela čistih sastojaka. Svi Sangreen proizvodi sadrže samo aktivnu supstancu bez punila, aditiva, sintetičkih konzervansa i umjetnih bojila.

atma.hr – 61
Sastojci:

Sunfiber® djelomično hidrolizirana guar guma, topljivo prebiotičko prehrambeno vlakno u prahu iz sjemena guargraha (Cyamopsis tetragonoloba).

Način primjene:

Odrasli i djeca iznad 12 godina: uzeti 6 do 10 g / dnevno (3 do 5 mjerica).

Djeca od 7 do 11 godina: uzeti 3 do 6 g / dnevno (1 i pol do 3 mjerice).

Jedna razom puna mjerica sadrži cca 2 g.

Preporučenu dnevnu dozu razmutite u 200 ml vode, soka ili bilo koje tekućine (osim gaziranih). Sunfiber® se može dodati kremama, juhama, jogurtima, desertima ili bilo kojoj drugoj hrani. Sunfiber® se brzo i potpuno otapa, ne gelira, ne mijenja okus, miris i teksturu pića ili hrane.

Popiti prije obroka ili uzeti sa obrokom u bilo koje doba dana. Nastojte uzimati svaki dan u isto vrijeme.

In Balance Sunfiber® – Organsko prehrambeno vlakno

sunfibers container novo pakmanjaOvaj prirodni proizvod će poboljšati rad crijeva, otkloniti problem zatvora ili proljeva, nelagodu u stomaku, obnoviti crijevnu mikrofloru, neutralizirati toksine, smanjiti učestalost nepravilnosti rada crijeva, nadutost, vjetrove, dispepsiju i promjene rada crijeva.

Pogodno i za djecu!

Cijena: 168 kn – Kupi ovdje