Knjiga razgovora s prosvijetljenim učiteljem advaita vedante Sri Nisargadattom Maharajom.

atma.hr – 52
Kada su ga pitali kada se rodio, Sri Nisargadatta Maharaj je dobrostivo odgovorio da se on nije nikada rodio!

Maharaj je srdačan i nježan, oštrouman u svojoj duhovitosti, potpuno neustrašiv i do srži iskren. Inspirira i vodi sve koji dolaze k njemu i daje im podršku. Sri Nisargadatta Maharaj izrazito se usteže od svake kritike ili osude.

Grješnik i svetac samo su zamijenili obilježja jer svetac je nekoć griješio, a grješnik će postati svet. Vrijeme je da ih pomirimo u sebi. Učitelj ne procjenjuje. Njegova je jedina briga patnja i okončanje patnje.

On zna iz svojeg osobnog iskustva da su korijeni patnje u umu i da je um taj koji se mora osloboditi svojih izobličavajućih i razornih navika. Od svih njih najpogubnije je poistovjećivanje stvarnog sebstva s njegovim projekcijama.

Sri Nisargadatta Maharaj svojim nam učenjem i osobnim primjerom pokazuje prečicu do oslobođenja koja nije logična, ali je iskustveno provjerena. Njegovo učenje djeluje kad ga u potpunosti razumijemo.

“Kad sam prije nekoliko godina pročitao knjigu Ja sam To, ostavila je na mene dubok utisak. Bio sam veoma dirnut njezinom mudrošću i načinom izražavanja. Uvjeren sam da se Nisargadatta može usporediti sa najvećim upanišadskim učiteljima.” Robert Powell, autor knjige Return to Meaningfulness

“Pisac knjige Ja sam To neobično je prisutan u svim odgovorima na pitanja koja mu se postavljaju. Njegove riječi, izravne i prisne, imaju nevjerojatnu snagu.” Rene Fouere, autor knjige Krishnamurthi ou la revolution du ree!

atma.hr – 52
“Maharaj je jedinstveni guru. Velika je vrijednost njegova učenja u tome što je potpuno univerzalno. Bez obzira na to o čemu govori, svaka njegova riječ nosi nedvojbeni pečat autentičnosti.” prof. dr. Jean Riviere Joffroy, Sveučilište u Madridu

“Ja sam To knjiga je koju bih preporučila svim tragaocima za istinom. Ona u sebi nosi vjerodostojnost istinskog sveca.” M. V. Kamath, urednica Illustrated Weekly of India

Ja sam to – Razgovori sa Sri Nisargadattom Maharajom

JA SAM TOKnjiga razgovora s prosvijetljenim učiteljem advaita vedante Sri Nisargadattom Maharajom.

645 stranica, format: 16×24

Uvez: tvrdi

Cijena: 180,00kn 162,00kn

2 KOMENTARA

  1. Jedna od najboljih duhovnih knjiga koje postoje. Ali NAJBOLJIH! Imam verziju koju je prevela Tashi Lang Som koju sam upoznala u Indiji prije 20 godina i izvrsno je to napravila. Knjigu je objavila Tiskara Pauk Cerna iz Rijeke prije dosta godina, i knjiga je crno-žutih korica.
    Ne znam tko je preveo ovo izdanje, ali najtoplije preporuke svima za čitanje.
    Sri Nisargadatta Maharaj je vrhunski učitelj advaita filozofije jer je samoostvareni učitelj. On ne samo što ima znanje, on jest to znanje – u značenju da nema odvojenosti između spoznaje i bivanja i bitka.
    Nadam se da će još njegovih vrhunskih djela biti stručno i ozbiljno prevedeno i objavljeno na hrvatskom/srpskom/bosanskom/crnogorskom jeziku. Jer kvalitetan prijevod ovakvih vrhunskih filozofskih djela je iznimno bitan, da bar izdavači vode više računa o tome, a ne o zaradi i prodaji. Ovo je dragulj knjiga duhovnosti!