Već sedamnaest godina svakog ljeta „Joga u svakodnevnom životu“ organizira besplatno vježbanje joge na plažama i u parkovima širom Hrvatske. Tako će biti i ove godine, a vježbe u Splitu, koje ta udruga besplatno za građane organizira na Bačvicama, održavat će se svake srijede ujutro.

Kao idealna najava ljetnog programa, u subotu 18.06.2022. na Sustipanu s početkom u 9:30 sati, održat će se besplatan demonstracijski sat joge. Kao lijepi uvod u vježbe, svojevrstan performans pokazati će najmlađi vježbači, odnosno polaznici programa joge za djecu, koji se održava tijekom godine u centru JUSZ u Splitu. Nakon tog kratkog uvoda, svi će građani koji dođu na vježbe imati prilike besplatno uživati u satu i pol vježbanja pod vodstvom certificiranog učitelja, u jednom od najljepših splitskih parkova. Ovo je prilika da nadolazeće ljeto pozdravite na najljepši način, u skladu prirode i vlastite dobrobiti.

Osim što 21. lipanj označava početak ljeta, taj datum je od strane Ujedinjenih naroda proglašen i Međunarodnim danom joge. Naš grad se ovim događajem pridružuje ostalim gradovima u Hrvatskoj u kojima se on obilježava besplatnim vježbama.

Sustav “Joga u svakodnevnom životu”, tvorac kojeg je Paramhans Svami Mahešvarananda, jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih sustava joge u svijetu. To je holistički i sveobuhvatan sustav koji se bavi tijelom, umom, sviješću i dušom. Temeljni mu je cilj postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem pradavnih duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem suvremenog doba.

Joga u svakodnevnom životu Split djeluje na lokaciji Dubrovačka 3 gdje se održavaju vježbe joge tijekom cijele godine. Osim vježbi povremeno organiziraju radionice i predavanja sa temama iz područja joga filozofije, ajurvede, vegetarijanstva.

Sve informacije mogu se dobiti na:

mobitel: 091 736 5929
e-mail: [email protected]
facebook: Joga u svakodnevnom životu Split

Joga u svakodnevnom zivotu Split 1