Ovo nije knjiga samo o depresiji, ovo je knjiga o svima nama koji odolijevamo nesmiljenim pritiscima modernog doba. U ovoj knjizi Johann Hari je ispričao svoju priču koja ga je odvela na put znanstvenog objašnjenja depresije, ali i njezinih pravih rješenja.

atma.hr – 61
Depresija je trenutno druga najčešća bolest na svijetu i njezin zamah ne opada. Liječnici diljem svijeta desetljećima su brzopleto zaključivali da su ta duboka nesreća i osjećaj besmisla rezultat pogreške u funkcioniranju moždane kemije.

No, pomaganje ljudima da ponovno pronađu svoju vrijednost i smisao, da se nakon duboke otuđenosti povežu i pronađu svoje mjesto u zajednici, da se osjećaju sigurno i podržano, da preuzmu kontrolu nad svojim životom i radom te da razumiju svoj identitet − daleko je snažnije od tableta koje podižu razinu serotonina u mozgu, kaže Johann Hari u svojoj svjetskoj uspješnici koja je pomogla tisućama ljudi.

U ovoj knjizi ispričao je svoju priču koja ga je odvela na put znanstvenog objašnjenja depresije, ali i njezinih pravih rješenja.

O autoru:

Johann Hari autor je uspješnice New York Timesa, Chasing a Scream: The First and the Last Days of the War on Drugs (Loveći vrisak: Prvi i posljednji dani rata protiv droga), koja je prevedena na jedanaest jezika. Hari je pisao za svjetski poznate novine kao što su Guardian, New York Times i Le Monde, a Amnesty International UK dvaput ga je imenovao novinarom godine u kategoriji pisanog novinarstva.

Njegov TED govor „Everything You Think You Know About Addiction Is Wrong“ i animacija u kojoj je sažeo misli s predavanja imaju preko dvadeset milijuna pregleda.

atma.hr – 61
Johann Hari: Izgubljene veze

manjaOtkrivanje pravih uzroka depresije i neočekivanih rješenja

Ovo nije knjiga samo o depresiji, ovo je knjiga o svima nama koji odolijevamo nesmiljenim pritiscima modernog doba.

U ovoj knjizi Johann Hari ispričao je svoju priču koja ga je odvela na put znanstvenog objašnjenja depresije, ali i njezinih pravih rješenja. Na ovim stranicama kriju se vrata humanijeg društva.

392 stranice/ format: 14,8 x 22

Cijena: 169 kn – Kupi ovdje