Foto: pixabay.com

“Više nemam želju ugađati onima koji me zapravo ne vole, ne cijene, ni da ih volim, niti se smijati onima koji mi osmijeh nikada ne uzvraćaju” – kaže poznati portugalski autor José Micard Teixeira.

atma.hr – 52
Portugalski pisac i trener osobnog razvoja, José Micard Teixeira objašnjava kako da se svaki čovjek fokusira na glavne životne ciljeve i kako da prestanemo trošiti energiju na trivijalnosti i ljude koji to apsolutno nisu zaslužili!

“Apsolutno više nemam nikakvu želju trpjeti sve. Poanta nije da sam arogantan, ali došao sam do točke kada počinjem žaliti sebe jer trošim vrijeme na nešto u čemu nema duše. To utječe na moju dušu, to me boli.

Ne toleriram cinizam, nerazumne kritike i strogost bilo koje vrste.

Više nemam želju ugađati onima koji me zapravo ne vole, ne cijene, ni da ih volim, niti se smijati onima koji mi osmijeh nikada ne uzvraćaju.

Više ne poklanjam ni jedan jedini minut lažovima i manipulatorima. Ako primijetim izgovore, licemjerje i laskanje, okrećem se i odlazim.

atma.hr – 52
Ne podnosim hvalisanje nepostojećim znanjem, ni aroganciju “znanstvenika”.

Gade mi se tračevi. Mrzim rivalitet i uspoređivanja. Vjerujem da je svijet sačinjen od suprotnosti, i zato izbjegavam ljude koji nisu mentalno fleksibilni.

Što se prijatelja tiče, u svom krugu zadržavam lojalne i one za koje sam siguran da me neće izdati. Više ne komuniciram s onima koji ne znaju ni udijeliti kompliment ili pružiti riječi podrške.

Pretjerivanja i ekstremi su mi dosadni.

Teško mi je prihvatiti ljude koji ne vole životinje.

Ali, iznad svega, više ne toleriram one koji ne zaslužuju moje strpljenje.”

Stil.kurir

atma.hr – 52