Image by Freepik

Jupiter, planet sreće, obilja i našeg najvećeg potencijala, prijeći će u znak Blizanaca 25.5.2024. Jupiter je najveći planet u našem Sunčevom sustavu pa kad promijeni znak, mi to poprilično osjećamo!

atma.hr – 52
Jupiter provodi oko 12 mjeseci u svakom znaku zodijaka, a ovoga puta Blizanci su u centru pažnje. Drevni astrolozi smatrali su Jupiter sretnim planetom i vjerovali su da ćete, kada je u vašem znaku, biti obasuti srećom! Dakle, red je na Blizance da prime ovu blagodat i blagoslove.

U intuitivnoj astrologiji skloni smo neutralnijem pristupu. Ništa nije dobro ili loše, sreća ili nesreća, sve jednostavno jest, a na nama je da to maksimalno iskoristimo i iskoristimo ono što ova energija nudi.

Blizanci nisu najugodnije mjesto za posjet Jupitera. Jupiter se želi širiti i rasti; želi sagledati širu sliku, ali Blizanca zanimaju svi detalji. Teško mu je sagledati širu sliku i umjesto toga želi vidjeti detalje, postavljati pitanja i razmišljati o mnogim potencijalnim mogućnostima.

Blizanci su znatiželjni horoskopski znak koji stalno postavlja pitanja. Blizanac je dijete koje pita “Zašto?” po deseti put. Ništa ne može izliječiti nezajažljiv apetit za ispitivanjem i razmišljanjem.

Blizancima vlada planet Merkur, tako da će ovaj planet glasnik obojati naš doživljaj Jupitera u Blizancima. Zapamtite, Jupiter je planet ekspanzije, tako da možemo očekivati ​​da će teme Blizanci i Merkur biti proširene.

Teme Blizanaca i Merkura

 • Istina protiv laži
 • Duhovno protiv materijalnog
 • Pričanje priče
 • Ugovorni sporazumi
 • Odnosi braće i sestara
 • Komunikacija
 • Misaoni procesi
 • Samoizražavanje
 • Mediji, novinarstvo, javni nastup, kreiranje sadržaja
 • Putovanja i prijevoz
 • Društveni život
 • Naša neposredna zajednica (tj. susjedi)
 • Rad s našim rukama

atma.hr – 52
Sva ova područja bit će u fokusu kada Jupiter uđe u Blizance. Kako je Blizanac također zračni znak, možda ćemo se osjećati malo opojnije, ili možda žudimo za lakšim i društvenijim pristupom nego prije.

Blizanci znaju ispričati dobru priču, a ova priča može poslužiti kao dar ili kao oružje. Iako možemo biti skloni biti zavedeni ili izmanipulirani, oštra pamet i intelekt energije Blizanaca također će nam pomoći da nadmudrimo situaciju, samo moramo ostati svjesni!

Na dubljoj razini, Blizanci su predstavljeni blizancima, gdje je jedan blizanac smrtan, a drugi besmrtan. To označava dualnost ljudskog iskustva. Možemo osjetiti dvije suprotne stvari odjednom i obje mogu biti istinite. Priča može imati dvije strane, a može postojati i materijalni svijet i duhovni svijet.

Premošćivanje ove ideje dualnosti ili bolje rečeno, balansiranje ove ideje dualnosti je nešto što nas energija Blizanaca potiče da istražimo. S Jupiterom u Blizancima, možda ćemo osjetiti potrebu da istražimo ove teme ili da dublje zaronimo u ono što one mogu značiti za nas.

Jupiter u Blizancima

U 2024., Jupiter u Blizancima, napravit će dva nevjerojatno snažna poravnanja – bit će u trigonu s Plutonom i u kvadratu sa Saturnom. Također će provesti pristojnu količinu vremena krećući se retrogradno.

Jupiter u trigonu s Plutonom 3.6.2024.

Jupiter u trigonu s Plutonom pomoći će nam da otključamo i dublje shvatimo Pluton u energijama Vodenjaka. Pluton je planet svega što je skriveno pa se možemo osjećati nježno vođeni da otkrijemo neke nesvjesne obrasce koji moraju izaći na vidjelo kako bismo poboljšali sebe i svijet oko nas.

Ovo bi mogla biti pozitivna situacija za veće ozdravljenje. Možda ćemo čak vidjeti veći napredak ili razvoj kad je riječ o problemima mentalnog zdravlja.

Jupiter kvadrat Saturn 20.8. i 24.12.2024

Jupiter kvadrat Saturn ponovno će oživjeti situacije iz prosinca/decembra 2021. Ističe li vam nešto u ovom trenutku? U prosincu/decembru 2021. doživjeli smo rijetko astrološko usklađivanje poznato kao Velika konjunkcija. Možda ćemo se ponovno osvrnuti na teme i lekcije iz ovog vremena.

Kvadrat Jupitera i Saturna također može pokrenuti probleme oko granica, autoriteta i gdje trebamo otpustiti ili ponovno steći osjećaj kontrole. Jupiter kvadrat Saturn može stvari učiniti izazovnima, ali i isplativijima.

atma.hr – 52
Retrogradni Jupiter 9.10.2024. – 4.2.2025.

Jupiter će biti retrogradan jednom kroz svoje vrijeme u Blizancima od listopada/oktobra 2024. do veljače/februara 2025.. Retrogradni Jupiter uvijek je vrijeme za ponovno razmatranje suštine ili lekcija o svemu što nam Jupiter u tranzitu u Blizancima donosi.

Retrogradni Jupiter ne utječe na nas onako kako bi to učinili retrogradni Merkur ili Mars. Umjesto toga, to je jednostavno vrijeme kada smo pozvani da pomaknemo fokus s velikih, ekspanzivnih energija koje Jupiter nudi i umjesto toga da se usredotočimo na manje detalje.

Kako Blizanci donose prirodni fokus na manje detalje, ovo bi trebala biti vrlo skladna energija za rad.

Upute i razmišljanja za period Jupitera u Blizancima

 • Kako mogu proširiti način na koji se izražavam?
 • Kakav je moj stil komunikacije? Mogu li nešto učiniti da budem autentičniji?
 • Koju si priču stalno pričate? Kako možete ponovno napisati ovu priču iz nove perspektive?
 • Koje su 3 stvari koje možete učiniti da poštujete svoje duhovno ja? Koje su 3 stvari koje možete učiniti da poštujete svoje fizičko tijelo u ovom materijalnom svijetu?
 • Kojih 5 stvari možete učiniti da obogatite svoj društveni život?
 • Koja su 3 načina da svoju tjeskobnu energiju usmjerite u kreativnu?
 • Razmislite o svojim navikama na društvenim mrežama, kako ih možete učiniti svjesnijima?

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić