Kada je Jupiter u zračnom znaku, postoji tendencija traženja odgovora kroz racionalni um. Jupiter u Blizancima naglašava vrijednost izravnog iskustva u svim procesima učenja i podsjeća nas da se znanje ne nalazi samo u knjigama: ovaj tranzit naglašava važnost izgradnje mostova između logike i intuicije, teorije i prakse. Jupiter u Blizancima će nas potaknuti da priznamo i cijenimo mudrost sumnje i da postavljamo pitanja, puno pitanja, prije nego nešto prihvatimo kao istinito. Tijekom nadolazećih dvanaest mjeseci, poziv za nas je da budemo sigurni da postavljamo pravu vrstu pitanja i da neprestano poboljšavamo svoja pitanja, a ne da budemo fokusirani samo na pronalaženje odgovora.

atma.hr – 52
25.5.2024. Jupiter je napustio Bika i ušao u Blizance. Jupiter će ostati u znaku Blizanaca do 10.6.2025. Ovaj tranzit će nas potaknuti da cijenimo mudrost sumnje, nadahnuti nas da se posvetimo stalnom učenju i motivirati nas da tražimo viši smisao naših iskustava. Jupiterova promjena znaka naglašava istaknutost elementa Zraka, već kataliziranu ulaskom Sunca i Venere u Blizance, kao i Plutonovom prisutnošću u Vodenjaku.

Ulazak Jupitera u Blizance značajan je za sve, a posebno za one od nas rođene s planetima ili kutovima u promjenjivim znakovima. Pojedinci pod snažnijim utjecajem Jupiterove promjene znakova bit će blagoslovljeni pristupom novim prilikama za učenje i rast. Doživjet će jaču želju da prošire svoje horizonte, prodube svoje osobno razvojno putovanje i podijele svoje autentično ja sa svijetom.

Tradicionalni vladar i Strijelca i Riba, Jupiter je planet povezan s ekspanzijom, obiljem i rastom. Nazvan po mitološkom kralju bogova, Jupiter je najveći planet u Sunčevom sustavu i, u astrologiji, kaže se da širi sve što dotakne. U stalnoj potrazi za rastom i istinom, Jupiter pretjeruje, uvećava i otkriva i svjetlosne i sjenovite osobine svih znakova kojima putuje. Tranziti Jupitera informiraju nas o promjeni u načinu na koji smo privučeni traženju istine i smisla te u našem odnosu prema našim uvjerenjima, životnoj filozofiji i kozmologiji.

Jupiter je u Biku od 16.5.2024. Jupiterovo putovanje kroz Bika skrenulo je našu pozornost na naš odnos s bogatstvom, zadovoljstvom, udobnošću i materijalnom sigurnošću. Ovaj nam je tranzit ponudio prilike da preispitamo svoje postojeće vrijednosti, kao i svoja uvjerenja o utjelovljenju, novcu i obilju. Jupiter u Biku pozvao nas je da poboljšamo svoju sposobnost da ostanemo povezani sa svojim somatskim iskustvima i osjetimo što se događa u našim tijelima iz trenutka u trenutak. Ovaj je tranzit pojačao tendencije prema pretjeranom uživanju, gomilanju i otporu prema prepuštanju i podsjetio nas da pravo obilje dolazi ako živimo u skladu s našim vrijednostima, potrebama našeg tijela i našom istinom.

Jupiterov prijelaz iz Bika u Blizance katalizira val naše intelektualne aktivnosti i naše volje i želje da učimo, proučavamo i dijelimo svoje ideje i vizije sa svijetom. Ovaj tranzit podržava i potiče sve težnje i aktivnosti povezane s pisanjem, govorom, podučavanjem, komuniciranjem, putovanjem i prenošenjem znanja.

atma.hr – 52
Jupiter u Blizancima: Postavljanje boljih pitanja

Jupiter u Blizancima potiče nas da razmišljamo kritički i neovisno, obratimo pažnju na riječi koje biramo, preispitujemo glavne tokove narativa, tražimo odgovore na različitim mjestima i istražujemo razne izvore prije nego što nešto prihvatimo kao istinu. Ovaj nas tranzit podsjeća na važnost sposobnosti prepoznavanja valjanosti višestrukih perspektiva i višestrukih istina, što je bitno za navigaciju u 3D stvarnosti i iskustvo dualnosti.

Kada je Jupiter u zračnom znaku, postoji tendencija traženja odgovora kroz racionalni um. Jupiter u Blizancima naglašava vrijednost izravnog iskustva u svim procesima učenja i podsjeća nas da se znanje ne nalazi samo u knjigama: ovaj tranzit naglašava važnost izgradnje mostova između logike i intuicije, teorije i prakse.

Dok je Jupiter u Blizancima, možemo očekivati ​​povećanje naše intelektualne aktivnosti, osjećaj mentalnog nemira i tendenciju da se preopteretimo informacijama, činjenicama i podacima u pokušaju da bolje razumijemo život i značenje naših iskustava. Tijekom ovog tranzita, moramo paziti da se ne zatrpamo količinom informacija koje nismo u stanju obraditi i integrirati.

Jupiter u Blizancima će nas potaknuti da priznamo i cijenimo mudrost sumnje i da postavljamo pitanja, puno pitanja, prije nego nešto prihvatimo kao istinito. Tijekom nadolazećih dvanaest mjeseci, poziv za nas je da budemo sigurni da postavljamo pravu vrstu pitanja i da neprestano poboljšavamo svoja pitanja, a ne da budemo fokusirani samo na pronalaženje odgovora.

Jupiter u trigonu s Plutonom i sekstil s Neptunom

Jupiter ulazi u Blizance dok formira sekstil s Neptunom na 29º Riba i trigon s Plutonom, sada retrogradnim na 2º Vodenjaka. Oba aspekta će biti aktivna u nadolazećem mjesecu.

Sekstil Jupiter-Neptun nadahnjuje nas da produbimo naše istraživanje duhovnosti, filozofije i svijesti te katalizira promjenu u našoj percepciji stvarnosti. Ovaj nas aspekt poziva da gledamo dalje od onoga što je vidljivo i izoštravamo svoju sposobnost opažanja nijansi i suptilnosti. Sekstil Jupiter-Neptun podsjeća nas na našu međupovezanost sa svijetom oko nas i inspirira nas da njegujemo svoje duhovne i kreativne živote.

Trigon između Jupitera u Blizancima i retrogradnog Plutona u Vodenjaku inspirira sve više i više nas da izazovemo intelektualne okvire, uvjerenja, načine razmišljanja i načine razumijevanja stvarnosti na koje se obično oslanjamo za stvaranje značenja. Ovaj nas aspekt podsjeća da, kako bi se mogao ostvariti napredak, moramo stalno preispitivati ​​ono što mislimo da znamo, u što smo sigurni i u što vjerujemo da je istina.

Trigon Jupiter-Pluton podsjeća nas da moramo imati otvoren um kako bismo nastavili učiti, moramo ostati znatiželjni. Ova konfiguracija označava vrijeme ubrzanja kulturne, znanstvene i tehnološke revolucije koja se odvija i poziva na promjenu našeg odnosa prema znanosti, tehnologiji, istraživanju, kao i znanstvenim, akademskim i medicinskim institucijama.

atma.hr – 52
Jupiterov nadolazeći kvadrat sa Saturnom u Ribama

Tijekom kolovoza/avgusta i prosinca/decembra 2024. Jupiter u Blizancima i Saturn u Ribama kvadrirat će jedan drugoga. Točni datumi su 19.8. i 24.12., ali ovi će aspekti biti aktivni nekoliko tjedana prije i nakon točnih usklađivanja.

Kvadrati Jupiter-Saturn prilika su za provjeru stvarnosti i poziv da promatramo kako materijaliziramo svoje vizije u oblik, što je također stalna tema Saturnovog tranzita u Ribama, kojima tradicionalno vlada Jupiter. Ovaj aspekt će naglasiti napetost između naše želje za širenjem i rastom i granica, ograničenja i odgovornosti 3D stvarnosti koju trebamo prihvatiti.

Ovo su kvadrati prve četvrtine, prvi kutni aspekti između dvaju planeta od njihove konjunkcije na 0º Vodenjaka u prosincu 2020.. Faza prve četvrtine ciklusa Jupiter-Saturn prilika je za reorganizaciju našeg pristupa temama koje su se tada pojavile. Odgovara osjećaju krize na djelu i predstavlja vrijeme preusmjeravanja, prilagodbe i istraživanja naših nesigurnosti. Kvadrat Jupiter-Saturn potaknut će nas da preispitamo naš odnos prema našim uvjerenjima i izazvati nas da realno procijenimo kako materijalizirati svoje vizije u svijetu oblika.

Jupiter ulazi u Blizance: Mudrost sumnje

Jupiterov ulazak u Blizance povećava našu znatiželju i želju za učenjem, a istovremeno nas poziva da preispitamo postojeće svjetonazore i proširimo svoje intelektualne i filozofske horizonte. Ovaj tranzit će nas potaknuti da cijenimo mudrost sumnje, tražimo znanje kroz različite izvore i težimo razumijevanju višeg značenja naših iskustava, svega kroz što prolazimo.

Posljednji put kada je Jupiter prošao kroz Blizance bilo je 2013. Jupiterovo putovanje kroz znak Blizanaca prilika je da razmislimo o tom razdoblju naših života i, ako ih imamo, ponovno pregledamo svoje dnevnike.

To je prekrasna prilika da promatramo što se tada događalo u našem životu, budući da će se ista područja naše natalne karte aktivirati tijekom sljedeće godine.

Primjećujući kako smo u prošlosti bili povezani s Jupiterom u energiji Blizanaca, imamo priliku obratiti više pozornosti na to kako se sada odnosimo prema ovoj energiji, proslaviti svoj rast i biti promišljeniji u izborima koje donosimo.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić