Ponekad želimo instant rezultate i očekujemo dramatičan trenutak bogojavljanja poput sijevanja nebeskih zraka, cijelih 5 minuta nakon što smo zatražili znak! Ponekad znakovi doista mogu doći tako brzo, ali uobičajeno je da prođe nekoliko dana dok Svemir ne odradi svoju magiju. Mnogi ljudi pripisuju neke stvari sreći, nesreći ili nekoj drugoj slučajnosti. Pitate li se i vi je li ono što doživljavate samo slučajnost ili znak koji je poslao Svemir? Možete li uočiti razliku? Ovdje su neki savjeti kako tražiti znakove!

atma.hr – 52
2 stvari koje treba znati su:

Nikada se ništa ne događa slučajno.

Misli se materijaliziraju.

Ponekad tražimo znak da nam pomogne u određenoj situaciji. Tražimo vodstvo od Svemira, naših duhovnih vodiča ili anđela. Onda čekamo. Zatim čekamo još malo.

Propuštate li znakove?

Prije nego što prepoznamo znakove, zapitajte se – jesam li otvoren za primanje poruka? Često zbog moguće odvojenosti od sebe naši strahovi od toga kakav bi ishod mogao biti nas jednostavno zakoče u životu i zbog toga zanemarimo vodstvo koje nam je pruženo.

Stvari koje trebate imati na umu kada tražite znakove

Kada tražimo vodstvo, jesu li naši parametri prestrogi? Očekujemo li instant rezultate? Ovdje su neki savjeti kako tražiti znakove:

1. Postavite određeni vremenski rok

Ponekad želimo instant rezultate i očekujemo dramatičan trenutak bogojavljanja poput sijevanja nebeskih zraka, cijelih 5 minuta nakon što smo zatražili znak! Ponekad znakovi doista mogu doći tako brzo (iako na manje dramatičan način!), ali uobičajeno je da prođe nekoliko dana dok Svemir ne odradi svoju magiju.

Možete to i navesti u svom zahtjevu. Na primjer, ako tražimo znak početkom tjedna, kažemo: “Molim Te, pošalji mi neki znak do kraja tjedna.”

atma.hr – 52
2. Zamolite da vam znak bude jasan, bez trunke sumnje

Ponekad volimo racionalizirati stvari, stoga moramo jasno reći svemiru da znakovi budu vrlo očiti.

Na primjer, možete zatražiti da vam znak koji primite bude vidljiv, bez trunke sumnje.

3. Zatražite da se znak ponovi nekoliko puta

Zamolite svoje duhovne vodiče da ponove znak tri puta, tako da budete sigurni da dolaze od njih.

Možete koristiti ovaj način umjesto prethodnog načina pod brojem 2, ako vam se više sviđa.

4. Budite otvoreni

Nakon što zatražite znak, pobrinite se da ste otvoreni za primanje poruka.

Držite vaše oči i osjetila otvorenima, tako da možete zamijetiti znakove kada se pojave!

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

10 načina pomoću kojih ćete znati da vam Svemir pokušava nešto reći

1. Ponavljanje brojeva

Kada pogledate na sat vidite li često 11:11 ili “111” na plakatima? Takvi ponavljajući brojevi mogu vam puno toga reći. 

Brojčana sekvenca 555 ukazuje na veliku životnu promjenu.

Postoji razlog zašto primjećujete ove brojeve!

2. Pjesme

Znakove možete dobiti kroz zvukove, poput glazbe ili možete čuti određene riječi ili izraze. Na primjer, ujutro kad se probudite, prva stvar koju čujete je pjesma koja se vrti u vašoj glavi i nastavlja se ponavljati cijeli dan ili možete čuti samo određeni redak u pjesmi, zatim otkriti da je potpuno relevantan problemu koji vas muči.

Obratite pozornost na ono što vam određena pjesma poručuje. Podsjeća li vas na nešto tužno? Pruža li vam osjećaj sreće?

Ponekad takve ponavljajuće pjesme s osjećajem koji vam pružaju i riječima, predstavljaju znak. Samo počnite obraćati pažnju i s vremenom ćete znati prepoznati vodstvo.

atma.hr – 52
3. Ispisane riječi ili slike

Ukoliko ste vidoviti ili ste vizualni tip, obratite pažnju na riječi ili slike oko vas.

Npr, postavite pitanja svojim duhovnim vodičima kada ste u šetnji. Zatim držite osjetila otvorena kako bi zapazili znakove.

Možete vidjeti određeni pano, komad grafita, određeni cvijet, pticu u letu (pogledati simboliku te ptice jer postoji puno stvari koje nam mogu reći naši životinjski vodiči!). To je zabavna igra kroz koju se uvijek pojavi zanimljiv odgovor na vaše pitanje!

4. Ponavljanje događaja

Ukoliko vam se ponavljaju događaji u životu, to je znak da postoji nešto što morate primijetiti i naučiti iz tog događaja prije nego što krenete dalje! To može biti jedan od onih dugoročnih znakova iz svemira, kao što su: loši odnosi, nezdravi životni obrasci, zaglavljenost u lošim poslovima…  popis bi se mogao nastaviti!

Umjesto ulaženja u ulogu žrtve (“Zašto me Svemir kažnjava?”), iskoristite ovu priliku kako bi napravili mentalnu inventuru pomoću koje ćete otkriti što je to što trebate iscijeliti kako bi mogli krenuti dalje.

5. Perje

Perje može biti znak koje nam šalje naš životinjski totem ili naš anđeo čuvar. Iako anđeli ne trebaju krila za let, oni znaju da mi mislimo da imaju krila, tako su predstavljeni u umjetnosti i književnosti i u drugim medijima, zbog toga oni koriste simbolizam koji možemo razumjeti. Postoji izreka: “Kad su anđeli blizu, pojavljuje se perje.”

Obratite pažnju na boju pera jer čak i boje imaju značenje. 

Kada pronađete pero i znate čije je pero – od koje ptice dolazi, pogledajte simboliku tog životinjskog vodiča. To će vam reći nešto o rješenju problema koji vas trenutno muči.

atma.hr – 52
6. Pronalaženje predmeta

Ponekad je predmet koji tražimo točno ispred nas. Taj predmet predstavlja ono što mi povezujemo s tim predmetom. Možda je to prsten koji ste naslijedili od vaše bake?

Poklon od starog prijatelja s kojim bi se možda ponovo trebali povezati? Obratite pažnju i razmislite o poruci koju vam taj predmet nosi.

7. Mirisi

Poznati mirisi često nas mogu dovesti do rješenja za kojim tragamo. Obično je to miris koji nas podsjeća na nekoga ili budi određenu emociju.

Možda je to miris parfema koji je vaša baka koristila, a pojavljuje se na neuobičajenom mjestu ili je to miris cvijeta koji vam budi određenu uspomenu, sjećanje na koje trebate obratiti pažnju jer je možda povezano s vašim pitanjem koje ste uputili Svemiru.

8. Osjećaji

Ukoliko ste osjetljiva i intuitivna osoba, vi stječete znanje kroz osjećaje. Kada postavite pitanje na koje želite odgovor, imate li nekakav osjećaj u trbuhu, opći osjećaj nelagode ili osjećate iznenadni protok energije koji se odnosi na vaše pitanje? Ponekad će vaše tijelo imati određenu reakciju. Obratite pažnju postoji li napetost u bilo kojem dijelu tijela.

Je li vaš vrat napet? To ukazuje na moguću blokadu u grlenoj čakri, možda vam poručuje da trebate izraziti svoju istinu? Je li vaša čeljust stisnuta? To bi moglo ukazivati na stagniranje Qi energije jetre, što znači da se trebate opustiti. Slušajte svoje tijelo. Ono vam puno toga može reći!

9. Ponavljanje prepreka

Ovo je vezano uz ponavljanje događaja. Ukoliko nam se neprestano ponavlja ista prepreka, to je jasan znak da o nečemu trebamo ponovo dobro razmisliti!

Osjećate li se blokirano u području ljubavi, posla, novca ili nečeg drugog? Što vam to govori, što trebate uočiti i iscijeliti, kako bi uklonili poteškoće?

atma.hr – 52
10. Pokrenuta sjećanja

Određena aktivirana sjećanja su odgovor na pitanje koje smo postavili i te uspomene postaju znak za kojim tragamo. Ponekad je to sjećanje na nešto što ne želite stvoriti u svom životu. Ponekad je to osjećaj da ste nešto propustili, a sada to možete nadoknaditi.

Možda je to sjećanje na nekog posebnog u vašem životu ili na nekoga od koga se trebate odmaknuti ili mu oprostiti. Bez obzira na vrstu sjećanja, ona se odnose samo na vas. Samo vi možete dešifrirati poruku.

No, ako imate poteškoća, zatražite pomoć od svojih duhovnih vodiča. Možete čuti/osjetiti/vidjeti/znati “da” ili “ne”. Ukoliko ne dobijete trenutačan odgovor, to znači da je potrebno više vremena, nešto drugo se još treba odigrati.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr