Designed by Freepik

Pitate li se je li ono što doživljavate samo slučajnost ili znak koji je poslao Svemir? Možete li uočiti razliku?

atma.hr – 78
Slučajnosti ne postoje. No, mnogi ljudi pripisuju neke stvari sreći, nesreći ili nekoj drugoj slučajnosti. Ono što sam naučila o Svemiru:

– nikada se ništa ne događa slučajno

– misli se materijaliziraju.

Ponekad tražimo znak da nam pomogne u određenoj situaciji. Tražimo vodstvo od Svemira, naših duhovnih vodiča ili anđela. Onda čekamo. Zatim čekamo još malo.

Propuštate li znakove?

Prije nego što prepoznamo znakove, zapitajte se – jesam li otvoren za primanje poruka? Često zbog moguće odvojenosti od sebe naši strahovi od toga kakav bi ishod mogao biti nas jednostavno zakoče u životu i zbog toga zanemarimo vodstvo koje nam je pruženo.

Stvari koje trebate imati na umu kada tražite znakove

Kada tražimo vodstvo, jesu li naši parametri prestrogi? Očekujemo li instant rezultate? Ovdje su neki savjeti kako tražiti znakove:

1. Postavite određeni vremenski rok

Ponekad želimo instant rezultate i očekujemo dramatičan trenutak bogojavljanja poput sijevanja nebeskih zraka, cijelih 5 minuta nakon što smo zatražili znak! Ponekad znakovi doista mogu doći tako brzo (iako na manje dramatičan način!), ali uobičajeno je da prođe nekoliko dana dok Svemir ne odradi svoju magiju.

Možete to i navesti u svom zahtjevu. Na primjer, ako tražimo znak početkom tjedna, kažemo: “Molim Te, pošalji mi neki znak do kraja tjedna.”

atma.hr – 39

2. Zamolite da vam znak bude jasan, bez trunke sumnje

Ponekad volimo racionalizirati stvari, stoga moramo jasno reći svemiru da znakovi budu vrlo očiti.

Na primjer, možete zatražiti da vam znak koji primite bude vidljiv, bez trunke sumnje.

3. Zatražite da se znak ponovi nekoliko puta

Znam neke ljude koji koriste ovu tehniku. Neko vrijeme sam je i sama koristila. Zamolila bi svoje duhovne vodiče da mi ponove znak tri puta, tako da budem sigurna da dolaze od njih.

Možete koristiti ovaj način umjesto prethodnog načina pod brojem 2, ako vam se više sviđa.

4. Budite otvoreni

Nakon što zatražite znak, pobrinite se da ste otvoreni za primanje poruka.

Držite vaše oči i osjetila otvorenima, tako da možete zamijetiti znakove kada se pojave!

atma.hr – 7510 načina pomoću kojih ćete znati da vam Svemir pokušava nešto reći

1. Ponavljanje brojeva

Kada pogledate na sat vidite li često 11:11 ili “111” na plakatima? Takvi ponavljajući brojevi mogu vam puno toga reći. Na primjer, kada sam  donosila odluku o odstranjivanju mog mioma, dobila sam jasan znak – broj 555.

Moj Duhovni Vodič mi je rekao da napravim mentalnu bilješku tog broja i zatim da ga provjerim. Što sam i učinila. Brojčana sekvenca 555 ukazuje na veliku životnu promjenu. Postoji razlog zašto primjećujete ove brojeve!

2. Pjesme

Znakove možete dobiti kroz zvukove, poput glazbe ili možete čuti određene riječi ili izraze. Na primjer, ujutro kad se probudite, prva stvar koju čujete je pjesma koja se vrti u vašoj glavi i nastavlja se ponavljati cijeli dan ili možete čuti samo određeni redak u pjesmi, zatim otkriti da je potpuno relevantan problemu koji vas muči.

Prije nego što sam postala iscjeljitelj po struci, radila sam u glazbenoj industriji, a glazba je moj svijet. Zbog toga imam mnogo pjesama spremljenih u svojoj glavi koje izrone u vrlo prikladan trenutak! Obratite pozornost na ono što vam određena pjesma poručuje. Podsjeća li vas na nešto tužno? Pruža li vam osjećaj sreće?

Ponekad takve ponavljajuće pjesme s osjećajem koji vam pružaju i riječima, predstavljaju znak. Samo počnite obraćati pažnju i s vremenom ćete znati prepoznati vodstvo.

atma.hr – 78
3. Ispisane riječi ili slike

Ukoliko ste vidoviti ili ste vizualni tip, obratite pažnju na riječi ili slike oko vas. Ima jedna igra koju volim igrati sama sa sobom (kako bi ojačala taj dar): postavljam pitanja mojim duhovnim vodičima kada sam u šetnji. Zatim držim osjetila otvorena kako bi zapazila znakove.

Mogu vidjeti određeni pano, komad grafita, određeni cvijet, pticu u letu (pogledati simboliku te ptice jer postoji puno stvari koje nam mogu reći naši životinjski vodiči!). To je zabavna igra kroz koju se uvijek pojavi zanimljiv odgovor na moje pitanje!

4. Ponavljanje događaja

Ukoliko vam se ponavljaju događaji u životu, to je znak da postoji nešto što morate primijetiti i naučiti iz tog događaja prije nego što krenete dalje! To može biti jedan od onih dugoročnih znakova iz svemira, kao što su: loši odnosi, nezdravi životni obrasci, zaglavljenost u lošim poslovima…  popis bi se mogao nastaviti!

Umjesto ulaženja u ulogu žrtve (“Zašto me Svemir kažnjava?”), iskoristite ovu priliku kako bi napravili mentalnu inventuru pomoću koje ćete otkriti što je to što trebate iscijeliti kako bi mogli krenuti dalje.

5. Perje

Perje može biti znak koje nam šalje naš životinjski totem ili naš anđeo čuvar. Iako anđeli ne trebaju krila za let, oni znaju da mi mislimo da imaju krila, tako su predstavljeni u umjetnosti i književnosti i u drugim medijima, zbog toga oni koriste simbolizam koji možemo razumjeti. Postoji izreka: “Kad su anđeli blizu, pojavljuje se perje.”

Prije samo nekoliko tjedana, pronašla sam jedno pero, baš kada mi je bio potreban podsjetnik da su moji anđeli sa mnom (iako tada nisam ni znala koliko mi je potreban taj podsjetnik). Obratite pažnju na boju pera jer čak i boje imaju značenje. Imam prijatelje čiji su životinjski totemi ili vodiči u obliku ptice.

Jedan ima oblik sove, a drugi oblik sokola. Kada pronađete pero i znate čije je pero – od koje ptice dolazi, pogledajte simboliku tog životinjskog vodiča. To će vam reći nešto o rješenju problema koji vas trenutno muči.

atma.hr – 39

6. Pronalaženje predmeta

Ponekad je predmet koji tražimo točno ispred nas. Taj predmet predstavlja ono što mi povezujemo s tim predmetom. Možda je to prsten koji ste naslijedili od vaše bake?

Poklon od starog prijatelja s kojim bi se možda ponovo trebali povezati? Obratite pažnju i razmislite o poruci koju vam taj predmet nosi.

7. Mirisi

Poznati mirisi često nas mogu dovesti do rješenja za kojim tragamo. Obično je to miris koji nas podsjeća na nekoga ili budi određenu emociju.

Možda je to miris parfema koji je vaša baka koristila, a pojavljuje se na neuobičajenom mjestu ili je to miris cvijeta koji vam budi određenu uspomenu, sjećanje na koje trebate obratiti pažnju jer je možda povezano s vašim pitanjem koje ste uputili Svemiru.

8. Osjećaji

Ukoliko ste osjetljiva i intuitivna osoba, vi stječete znanje kroz osjećaje. Kada postavite pitanje na koje želite odgovor, imate li nekakav osjećaj u trbuhu, opći osjećaj nelagode ili osjećate iznenadni protok energije koji se odnosi na vaše pitanje? Ponekad će vaše tijelo imati određenu reakciju. Obratite pažnju postoji li napetost u bilo kojem dijelu tijela.

Je li vaš vrat napet? To ukazuje na moguću blokadu u grlenoj čakri, možda vam poručuje da trebate izraziti svoju istinu? Je li vaša čeljust stisnuta? To bi moglo ukazivati na stagniranje Qi energije jetre, što znači da se trebate opustiti. Slušajte svoje tijelo. Ono vam puno toga može reći!

9. Ponavljanje prepreka

Ovo je vezano uz ponavljanje događaja. Ukoliko nam se neprestano ponavlja ista prepreka, to je jasan znak da o nečemu trebamo ponovo dobro razmisliti!

Osjećate li se blokirano u području ljubavi, posla, novca ili nečeg drugog? Što vam to govori, što trebate uočiti i iscijeliti, kako bi uklonili poteškoće?

atma.hr – 78
10. Pokrenuta sjećanja

Određena aktivirana sjećanja su odgovor na pitanje koje smo postavili i te uspomene postaju znak za kojim tragamo. Ponekad je to sjećanje na nešto što ne želite stvoriti u svom životu. Ponekad je to osjećaj da ste nešto propustili, a sada to možete nadoknaditi.

Možda je to sjećanje na nekog posebnog u vašem životu ili na nekoga od koga se trebate odmaknuti ili mu oprostiti. Bez obzira na vrstu sjećanja, ona se odnose samo na vas. Samo vi možete dešifrirati poruku.

No, ako imate poteškoća, zatražite pomoć od svojih duhovnih vodiča. Možete čuti/osjetiti/vidjeti/znati “da” ili “ne”. Ukoliko ne dobijete trenutačan odgovor , to znači da je potrebno više vremena, nešto drugo se još treba odigrati. Budući da Svemir ima velike uši, znam da će vas čuti.

Koji je vaš omiljeni način primanja znakova iz Svemira? Jeste li imali neobična iskustva s primanjem znakova?

Voljeli bi čuti nešto više o tome u komentarima ispod!

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr

48 UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Gabrielle Bernstein: UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Kako se osjećati sigurno i vjerovati životu bez obzira na sve

Osobne priče i univerzalne lekcije Gabrielle Bernstein nude okvir za uklanjanje prepreka onomu čemu svi težimo: sreći, sigurnosti i jasnomu pravcu. Te lekcije mogu nam pomoći da se suzdržimo od svoje potrebe za kontrolom, da se opustimo kako bismo mogli doživjeti osjećaj sigurnosti i slobode. Ona sama nastoji preobraziti strah u vjeru kroz prihvaćanje, predavanje i posvećenost svom duhovnom putu koji se trajno razvija.

Poziva nas da se popnemo na val svoje energije i istinske moći i pronađemo snagu u trenucima potištenosti, sinkronicitet i podršku kad smo izgubljeni, sigurnost u nesigurnim okolnostima i radost u boli te u knjizi donosi meditacije, vježbe i sve ono što i njoj pomaže na duhovnom putu.

3 KOMENTARA

 1. Ja vidim perja… 99% bijela… Pogledam kroz prozor leti u visini mog stana, na prozoru auta zaljepljeno malo bjelo perce a u ulici samo vrane… Pojavljuju se kad se najmanje nadam… Ja tražim znak od andjela i uvijek ga dobijem… Samo treba zatražiti

 2. Evo moj:
  Dosli smo na more i kako smo se tek uselili u apartman i kako su sve ulice slicne, nisam mogla pronaci put, tog dana kada sam se vracala s plaze sama. Isla sam od ulice do ulice trazeci svoj apartman. Rekla sam u sebi: “Boze, ja sam se stvarno izgubila, molim te pokazi mi put ili znak kamo da idem, molim te neka znak bude vidljiv jer mi nije lako uociti tvoje znakove, oni su uvijek cudni.”
  Kako znakovi nisu dolazili odmah, pomislila sam: ma ne vrijedi ovo, idem sama vec nekako pronaci put. Otpustila sam molitve i zaboravila na to.
  Usla sam u jednu ulicu i ugledala sam neku zenu dobila sam klik u glavi, pa ta zena mi je poznata, iako ju uopce ne znam. Pomislila sam sigurno postoji razlog zasto je ona meni sad poznata, kasnije sam se sjetila na koga mi ona lici, pa sam zbog toga prestala traziti razlog zbog kojega mi se pojavio klik poznatoga lica. Zanemarila sam to i otisla u drugu ulicu. Kako sam obisla dosta ulica, opet sam se uspjela vratiti u tu ulicu gdje je ta zena. I opet klik u glavi se pojavio. Ona mi se zatim obratila i pitala me treba li mi pomoc, jesam li se izgubila?
  Tako mi je pokusavala pomoci, ali nije bas uspjela jer ja nisam znala puno o svome apartmanu.
  Kada sam joj rekla da cu se vec nekako sama snaci i otisla od nje, samo nekoliko metara od nje vidjela sam svoj apartman.
  Kasnije sam shvatila sto je klik poznatoga lica znacio ( poznato mjesto )
  A kada me je ona zaustavila i htjela mi pomoci je bio znak od Boga s kojim mi je zelio reci ( pruzena ti je moja pomoc, tu ti je apartman u toj ulici se zaustavi )

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here