Ovo je priča o ljubavi koja je nekad teška, nekad blokirana strahovima, priča o zidovima kroz koje se ne može probiti toplina, sigurnost i (samo)poštovanje. Nemoj mi doći preblizu…

atma.hr – 52
Ovo je nasljeđe koje vučemo iz linije naših predaka koje govori o izgubljenoj ljubavi ili o dužnosti da se bude u odnosu bez ljubavi.

Ovo je lekcija. Učenje o tome što je za nas ljubav i znamo li uopće voljeti? Što nam treba da bismo se osjećali voljeno?

Narednih dana, s naglaskom na 8. i 9. lipnja Venera u Blizancima ući će u izazovan odnos sa Saturnom u Ribama.

Kritika. Nedopuštanje. Distanca. Nesigurnost. Neprihvaćanje. Sumnja. Skrivanje.

Previše davanja i truda u odnosu ima i dublje značenje. Izvrstan alibi koji nas štiti od toga da sakrijemo svoje prave želje i potrebe, ne pokažemo se, ostanemo u kontroli kroz davanje. Iscrpljujuće, zar ne? Pitanje je tko je uopće namiren u tom odnosu na pravi način.

Suočavamo se s jednim ograničenjem. Pred nosom nam je ono na što smo dosad spremno okretali glavu u drugom smjeru. Radije da to ne vidimo i prešutimo jer važnije je održati odnos nego riješiti problem.

Saturn će testirati kvalitetu i održivost odnosa. Izbaciti na površinu sve one neriješene teme koje destabiliziraju i stvaraju prostore sumnji, nesigurnosti i strahova i boli.

Odnosi koji započnu pod ovim aspektom imat će ograničen vijek trajanja i redovito dolaze kao neka lekcija, karma.

Nerijetko se događa privlačnost u odnosima u kojima postoji zamjetna razlika u godinama. Možda se radi i o povratku bivše ljubavi ili sličnog iskustva kojeg smo već proživjeli.

atma.hr – 52
Potrebno je dovršiti nedovršeno. Potrebno je vidjeti i prihvatiti.

Vidjeti sebe u odnosu, prigrliti svoje nesigurnosti, osobito one vezane uz napuštanje i odbacivanje.

Ne prihvaćati manje od onoga što zaslužujemo.

Prošla iskustva ne bi smjela utjecati na sadašnje izbore i postupke.

Traženje spasa ili utjehe u drugoj osobi dok ste u vezi ili braku, neće vam donijeti ispunjenje kojem težite.

Zrelo i odgovorno postupanje u ljubavi podrazumijeva iskren i otvoren razgovor o onome što nas muči. Preuzimanje odgovornosti za vlastite postupke i jasan stav o tome što dalje.

I možda zasad samo promatrati. Ne žuriti odmah prema rješenju. Strpljivo s odlukama jer na iste dane, 8. i 9. lipnja/juna Mars se pozicionira na posljednjem stupnju Ovna. Nestrpljivost može odvesti u krivom smjeru.

Oni koji imaju ovaj aspekt u svom osobnom horoskopu intenzivnije će proživjeti ove dane. Pitanje koje se nameće kroz ovu konstelaciju jest, smatram li da zaslužujem biti voljen/a? Jesu li ljubav i bliskost za mene mogući? Treba li mi potvrda da (sa)znam da vrijedim?

Kako bi se zaštitili od potencijalne boli i ranjivosti, osobe s Venerom u kvadratu sa Saturnom izgradili su zidove oko svog srca. Ovi zidovi služe kao barijere koje sprječavaju druge da im se previše približe jer se boje potencijalne boli koja bi mogla proizaći iz emocionalne intimnosti.

No kad osvijeste ovaj dio u sebe i pokrenu njegovo ‘liječenje’, mogu se osjećati bolje u odnosu ili pronaći ljubav koju žele.

Julijana Oremović