Foto: pexels.com

Kad vam se događaju teške i izazovne stvari, ništa ne izgovarajte. Ništa. Ne potvrđujte Svemiru da je to tako. Ne potvrđujte. Najbolja je to metoda za odabir druge, bolje vibracije i verzije života koja će vas voditi prema nekom boljem rezultatu.

atma.hr – 52
U ovom tekstu govorit ću vam o nešto drugačijem pogledu na zakon privlačenja, o dubljem i boljem razumijevanju ove teme. Riječ je o našoj vibraciji, o onome kako reagiramo u odnosu na ono što nam se događa i kako time kreiramo svoju novu realnost.

Vjerojatno već znate da svojom vibracijom, odnosno svojim mislima koje proizvode vibraciju, kreiramo iskustva koja nam dolaze u život. Privlačimo ono o čemu mislimo. Onda kada se nalazimo u situaciji koja nije baš dobra za nas u smislu da nije lagana, prolazimo kroz neke izazovne situacije, kontraste i slično. Tada naš um generira negativne misli i uvijek iznova zbog tih misli mi privlačimo isto ili slično.

Ne znam znate li da mi svojim mislima i odlukama koje donosimo, pogotovo zaključcima koje donosimo kada nam se nešto događa, odabiremo put kojim ćemo se kretati nadalje. Odnosno, odabiremo jednu varijantu, jednu verziju našeg života s obzirom na to kako odlučimo i s obzirom na to kako vibriramo u određenom trenutku. U prostranstvu oko nas koje se zove Svemir postoji jako puno vibracija, odnosno varijanti koje bismo mogli izabrati za sebe. Da to bude naša verzija budućnosti.

U odnosu na to na kojoj smo mi vibraciji u tim svojim događajima i na kojoj vibraciji se krećemo prema budućnosti, mi odabiremo verziju realnosti koju ćemo živjeti. Ako u nekoj izazovnoj situaciji koja nam de facto ruši vibraciju odaberemo prihvatiti tu negativnu energiju, da ona uđe u naše polje, donosit ćemo zaključke koji su ograničavajući.

atma.hr – 52
Mi ćemo tada tim zaključcima i tim odlukama izabrati jednu liniju života koja će nas u konačnici odvesti do nekog rezultata. Neću reći da taj rezultat neće biti dobar, nego da ima i drugih verzija koje postoje u Svemiru. Mogli smo odabrati drugu verziju da smo se u ključnom trenutku, kada nam se dogodilo nešto što nas je frustriralo, što nam je spustilo vibraciju, postavili drugačije. Da smo donijeli druge zaključke i odluke, mi bi tada izabrali drugu verziju života koja bi bila puno potentnija od one prve.

Znate da je na osnovi negativnih uvjerenja nemoguće graditi dobru budućnosti. Ali čovjek se konstantno bori sa svojim mislima i najteže mu je kad prolazi izazovnu situaciju koja je “negativna”. Najteže je čovjeku donijeti drugu reakciju u odnosu na onu koju promatra. “E, sada mi se događa nešto loše.” Kako da ne zaključim da je to loše? Ili kako da ne zaključim što se događa? Kako da ne izgovorim? Bilo bi super kad vam se događaju takve stvari, izazovi neki, da ništa ne izgovarate. Ništa ne izgovarajte. Ne potvrđujte Svemiru da je to tako. Ne potvrđujte. Najbolja je to metoda za odabir druge, bolje vibracije i verzije života koja će vas voditi prema nekom boljem rezultatu.

Recimo, ako ja u prvoj verziji života zaključim, odnosno iz situacije koju prolazim zaključim da sam manje vrijedna, ja ću odabrati liniju života u kojoj ću zbog te manje vrijednosti proizvoditi manje rezultate. Ali ako mi se dogodi kontrast, tj. situacija iz koje bih mogla zaključiti da sam manje vrijedna, ali ja odlučim da ću se maknuti i neću ništa zaključiti, ignorirat ću da se to dogodilo, tada ću odabrati da ostanem, ako ništa drugo, na ovoj vibraciji na kojoj jesam. Ili ću se izdići na vibraciju više.

Zamislite da ste vi meta i da vas situacije u život koje vam se događaju gađaju. Ako vas pogode, spuste vas niže, na nižu vibraciju. I tada skrenete u život manjih potencijala. Ali ako se izmaknete toj situaciji, tada vas neće pogoditi, nećete imati reakciju. Izabrat ćete drugu verziju realnosti koja će imati više potencijala u životu.

No kako se izmaknuti? To je pitanje. Znam. Kako se izmaknuti kada vam se događa nešto stvarno loše? Najbolji način za to je da se isti tren fokusirate na ono što je dobro. Što je dobro u toj situaciji? Ali, što je dobro u vašem životu osim toga? Ili, recimo, ja sam nedavno iščekivala jedan ishod koji nikako da se dogodi. Stalno dobivam vijest da treba još ovo ili ono i stalno nešto fali. Taj ishod ovisi o akcijama drugih ljudi, ne samo mene. I ti ljudi nikako da naprave ono što trebaju napraviti.

Stalno neke greške rade pa vraćaju na početak. Ako bih ja donosila zaključke, koje posljedice može imati to što se događa, to su loše posljedice. Ja se u toj verziji realnosti ne krećem prema onome što ja želim u svom životu. Znači, to je verzija realnosti u kojoj ja ne uspijevam to što sam htjela postići. Zbog tih nekih drugih ljudi. Ako to primijetim, to će se onda tako i dogoditi. Svemir me stalno poziva s tim nekakvim kontrastima da se sama preispitam je li to moj cilj, odnosno jesam li ja usklađena s tim. To je jedna stvar. A druga stvar je da često Svemir zna puno bolji put do tog cilja i od vas traži da odugovlači taj proces, taj ishod. Zato što ta verzija koju ste odabrali nije dobra. Nije najbolje rješenje za vas. Ne da nije dobra – vi ćete u konačnici doći na taj cilj, samo Svemir zna drugi i bolji način.

Zbog toga vam opstruira te procese, odugovlači, daje vam na vremenu. Što to znači? Možda znači da čeka neko drugo vrijeme. Možda znači da će se sutra, prekosutra dogoditi nešto drugo što će onda uskladiti vas s tim ciljem. Počet će se događati ono što želite. Onda ćete tako odabrati verziju realnosti koju želite, koja je na višoj vibraciji.

atma.hr – 52
Ali ako vi zbog toga što se sada događa (nešto zapinje) donesete zaključke da je to tako, to je tako stvarno. Ali ako vi to izgovarate, ako to stalno ponavljate, ako o tome mislite, ako mislite o posljedicama toga, to je najgore. Automatski kreirate tu verziju realnosti. To će se ostvariti. Ali ako to samo promatrate i odlučite ići dalje, ako se izmaknete, ono će pogoditi nešto drugo, ne vas. Izbjeći ćete to, dakle, svojom indiferentnošću.

Znači, to su sve verzije kako treba razmišljati, ponašati se kako biste izabrali verziju realnosti koja je dobra za vas. Ako pristanete na manje, manje će biti. Tako ćete ostati na vibraciji rješenja. Prije nekoliko mjeseci primila sam vijest da jedan moj plan koji sam željela ostvariti u jednoj situaciji nije prošao. Tog mi je trenutka, kad sam primila vijest, pala vibracija s ekstremno visoke na izrazito nisku.

Znači, iz onih misli koje kreiraju jednu varijantu realnosti ja sam automatski pala dolje i počela prvo emocionalno proizvoditi to negativno. Drugo, počela sam vrtjeti u glavi što će se sve dogoditi, koje su posljedice itd. A onda sam se sjetila – ne, to se nije dogodilo! Onda sam počela producirati svoje ponašanje. Isti sam tren donijela odluku – ponašat ću se kao da se to nije dogodilo. Nazovem suradnicu i pričam s njom kao da mi to planiramo. Kao što smo planirale i u danima prije toga. Dakle, ignoriram informaciju i – još bolje – ne prenosim ju. Jer znam, ako tako napravim, ja i dalje ostajem na vibraciji varijante života. Ne samo ovog ishoda, nego života. Koji će biti dobar za mene. Ako prihvatim i krenem to producirati u glavi, donositi zaključke o tome što će se dogoditi kada to bude, ja odabirem varijantu života. Znate koliko sam u sekundi podignula vibraciju? Ekstremno! Znači, to je nevjerojatno.

atma.hr – 52
Ne znam koja od ovih opcija vama odgovara. Da se izmaknete, da ignorirate ili nešto drugo. U svakom slučaju, vodite se tom mišlju da postoji puno varijanti, verzija života i ishoda ove situacije u kojoj sada jeste. Koju možete odabrati ako priznate kontrastu da je u pravu. Ako ga primijetite, ako ga prihvatite u svoje polje. Kontrast vas tako i tako poziva da drugačije razmišljate.

Svemir je detektirao da svojim mislima niste u potpunosti usklađeni s tim ishodom. Još uvijek ne vjerujete i ne mislite sve dobro što je potrebno misliti. Zato vas i inicira kontrastom u promjenu. I ako napravite nešto od ovih opcija, vi ćete tako Svemiru potvrditi da ste ipak usklađeni. On će se uvjeriti da je to tako. Testira vas. Hoće se još jednom uvjeriti da ste usklađeni, da mislite da to zaslužujete, da to možete, da je to vaš cilj, da je to vaša verzija realnosti, da imate sva podržavajuća uvjerenja itd. Zato ste i dobili kontrast! Prostranstvo varijanti je svuda oko nas. Poput nekih linija koje mi odabiremo.

Odaberite verziju života koju želite!

Melita Manojlovic, NLP master trener
Www.melitamcoaching.com
Fb: NLP Institut by Melita Manojlovic

Prethodna objavaTijelo vrišti ono što usta ne govore: Rak ubija kada se umoriš od života!
Slijedeća objavaMladi Mjesec u Vodenjaku 9.2. – Osjeti svoju istinu
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.