Mlad Mjesec u znaku Vodenjaka događa se 9.2.2024. u 23:59h. Ovaj mladi Mjesec izaziva vas da se oslobodite ograničenja, sagledate granice koje ste sami nametnuli i posegnete za novom vizijom. Vrijeme da proširite svoju maštu dalje od onoga što mislite da je moguće. Vrijeme je da svoj život, uključujući svoj potencijal, vidite drugačije.

atma.hr – 52
Drugi mladi Mjesec u 2024. događa se u znaku Vodenjaka i daje nam priliku da postavimo svoju frekvenciju za ostatak godine. Vodenjak traži da izađemo iz starih obrazaca i uđemo u novu paradigmu. Ovaj mladi Mjesec, Sunce i Mjesec plešu blizu Saturna, planeta odgovornosti. Saturn traži da se duboko posvetimo onome što je najvažnije za naše duše, čak i ako to postane izazovno ili nezgodno.

Dok radite sa svojom frekvencijom i energijom ovog mladog Mjeseca u Vodenjaku, osjetite za što želite biti odgovorni u sebi. Pitajte što možda ignorirate jer je bilo preteško za suočavanje ili integraciju. Postoji li istina koju ste ignorirali? Kako to možete počastiti svojom pažnjom i odanošću?

Osjetite svoju zvučnu istinu ovog mladog Mjeseca. Što vaša duša želi? Gledajte dalje od očekivanja društva i obitelji. Dijelimo znanje i utječemo na druge putem vibracija koje emitiramo. Mnogi su ljudi možda odlučili umjesto vas kako će vaš život izgledati, ali na kraju je na vama da stvorite život kakav zaista želite.

Vodenjak nas također uči da razmišljamo u terminima energije. Život je neprestano davanje i uzimanje energije. Stalno upijamo i reagiramo na energiju oko nas. Također je definiramo. Mladi Mjesec u Vodenjaku vrijeme je da prepoznate kakav je osjećaj apsorbirati energiju oko sebe u odnosu na to kakav je osjećaj definirati je. Vrijeme je da odlučite kako se želite osjećati.

Prvo, prepoznajte odluke koje ste donijeli za druge ljude kako biste ih impresionirali, usrećili ili dokazali svoju vrijednost. Promijenite te obrasce ponašanja tako što ćete svaki put kada nešto učinite, kažete ili pomislite nešto postati svjesni što pripada nekom drugom.

Dok razjašnjavate očekivanja drugih, osjetite tko doista želite biti. Osjetite tko ste u svojoj duši. Kakav život želite živjeti? Što želite postići? A koji su vaši markeri sreće?

atma.hr – 52
Dok se probijate kroz ovaj mladi Mjesec u Vodenjaku, osjetite svoju istinu. Neki od odgovora mogli bi vas šokirati ili vam se isprva činiti stranima. Kad zakoračite u svoje autentično ja, moglo bi vam biti neugodno. Dajte si malo vremena i znajte da jednom kada pronađete put kući, više nikada nećete skrenuti s puta.

Mjesec i Sunce također kvadriraju s Uranom u Biku, što dovodi do neke napetosti oko razbijanja obrazaca. Primijetite zadržavate li se starih navika zbog ugode ostajanja na poznatom terenu. Možda još ne znate tko ste s tim zastarjelim ponašanjima i uvjerenjima. Poštujte ovaj prostor između svog starog i novog ja. U redu je osjećati se izgubljeno.

Kad god prolazimo kroz tranziciju, uvijek postoji otpor. Držimo se onoga što znamo jer se osjećamo sigurno i čini se da imamo kontrolu. Može biti vrlo primamljivo vratiti se starim načinima razmišljanja, osjećanja i postojanja. Međutim, kada ih postanete svjesni, nikada se više neće osjećati isto. Uvijek ćete znati da nisu u skladu s vašom dušom.

Uzorci koji vam više ne pristaju su poput para cipela koje ste prerasli. Možda su savršeno prilagođene vašem stopalu, ali više ne nude mjesta za vaš rast.

Primijetite područja svoje energije koja se možda opiru promjenama. Koje se emocije javljaju kada razmišljate o prekidu svojih starih obrazaca? Kakav je osjećaj vjerovati da ste slobodni biti ono što želite, a da vas ne opterećuju očekivanja drugih? Poštujte kako se osjećate kroz proces pomicanja svoje energije.

U redu je oklijevati prihvatiti novi način postojanja. Međutim, važno je stalno se podsjećati na to kako se želite osjećati i što će vam pomoći da se tako osjećate.

Ovaj mladi Mjesec je vrijeme da proširite svoju maštu dalje od onoga što mislite da je moguće. Vrijeme je da svoj život, uključujući svoj potencijal, vidite drugačije. Ovaj mladi Mjesec u Vodenjaku izaziva vas da se oslobodite ograničenja, sagledate granice koje ste sami nametnuli i posegnete za novom vizijom.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić