Astralna projekcija je iskustvo u kojem naša svijest (odnosno astralno tijelo), napušta naše fizičko tijelo i projicira se u druge dimenzije. U četvrtoj dimenziji ne postoji linearno vrijeme pa je moguće putovati bez vremenskog ograničenja, a budući da naša duša nije vezana za nijedno mjesto (za razliku od našeg tijela), moguć je prijelaz s jednog prostora na drugi samo uz pomoć naših misli. Dovoljno je zamisliti prostor u kojem se želimo nalaziti i u trenu ćemo se naći tamo. Možemo reći da je to neka vrsta vantjelesnog putovanja pomoću telepatije.

atma.hr – 75
Postoje zablude da astralna projekcija može biti opasna, najviše zbog različitih entiteta koji obitavaju u astralu, ali to je potpuno netočno. Čak i da sretnemo ono što bi većina ljudi opisala kao “negativna bića”, ona nam zapravo ne mogu ništa jer u četvrtoj dimenziji ona postoje samo kao misaoni oblici. Čim više razmišljamo i bojimo se takvih entiteta, tim više ih kreiramo u našoj stvarnosti. Takve pojave se hrane našim strahom i to im daje snagu da njihov oblik izgleda stvarno. Istina je da su te pojave samo nakupina ljudskih misli kroz stoljeća. Upravo je to vjerovanje u demone i zloduhe ono što ih je stvorilo.

Još jedna zabluda je ta da se nećemo moći vratiti natrag. Naše astralno tijelo je pričvršćeno za naše fizičko tijelo pomoću nečega što izgleda kao srebrna vrpca. Zbog toga, sigurno ćemo se vratiti u vlastito tijelo nakon što završimo astralno putovanje.

atma.hr – 75
Kako doživjeti astralnu projekciju?

Postoji više tehnika da započnemo naše astralno putovanje, ali ovo je provjereno jedan od najbržih i najlakših načina:

  • Zaspimo u 9 sati, ali prije toga namjestimo alarm na 1 sat. Bitno je da barem 2 sata prije spavanja ne gledamo televiziju i ne koristimo se računalom ili mobitelom. Također, nije poželjno jesti prije spavanja.
  • U 1 sat se probudimo i ostanemo budni do 4. Za to vrijeme je najbolje čitati neku knjigu (to će iscrpiti naš mozak) ili obavljati neku lakšu sportsku aktivnost (to će iscrpiti naše tijelo).
  • U 4 sata legnemo na leđa i zatvorimo oči. Naše umorno tijelo će zaspati, a naša svijest će ostati budna.
  • Upravo u trenutku kad počnemo tonuti u san, kad smo u nekom polusnu, počet ćemo osjećati kako naše tijelo vibrira. Važno je da se prepustimo tom osjećaju i da smo potpuno opušteni. Nema prostora za strah. Ukoliko se počnemo bojati, astralna projekcija neće biti uspješna jer ćemo je sami blokirati.
  • Pomoću misli ćemo se polako podići u sjedeći položaj. VAŽNO: Ne smijemo otvoriti oči i fizički se pomaknuti! Cijeli proces se odvija pomoću naših misli. Trik je u tome da moramo potpuno osjetiti da se dižemo kao da se to zbilja događa. Upravo nakon toga, to će se i dogoditi.
  • Sada kada smo izašli iz tijela, prvo što ćemo primijetiti je da naša soba izgleda malo drukčije (boje, raspored, nedostatak nekih predmeta ili namještaja). To je dobar znak jer znači da smo uspješno zakoračili u četvrtu dimenziju.
  • Preostaje nam da zamislimo mjesto na kojem želimo biti. Ako ne znamo što točno želimo, dogodit će se jedna od 3 stvari. Ostat ćemo u blizini prostorije u kojoj se nalazimo, naša svijest će nas odvesti na mjesto koje je u tom trenutku bitno za nas ili ćemo se probuditi.

atma.hr – 75
Kako prekinuti astralnu projekciju?

Za prekid astralne projekcije dovoljno je samo otvoriti oči i u trenu ćemo biti budni. Ako smo u dubokom hipnotičkom stanju, to ponekad neće biti moguće i doživjet ćemo paralizu sna. Nećemo moći pomaknuti svoje tijelo. U tom slučaju ne smijemo paničariti čak i ako je osjećaj vrlo neugodan jer ćemo osjećati kao da smo u stanju kome (čak i ako se bojimo i doživimo napad panike, svejedno ćemo se probuditi, samo što će buđenje trajati malo duže). Potrebno je opustiti se i razmišljati o prostoru u kojem smo zaspali. Tada će prijelaz iz astralnog u fizičko tijelo biti puno lakši.

Dodatni savjeti:

☆ Nekim ljudima je lakše doživjeti astralnu projekciju tako da zamišljaju da lete umjesto dizanja u sjedeći položaj. Najbolje je početi s laganim skokovima (u mislima, naravno) koji će postati viši i viši sve dok se naše astralno tijelo konačno ne podigne. Također, možemo zamisliti da se polako penjemo stubama.

☆ Ukoliko želimo posjetiti određenu osobu, bilo bi dobro da zapamtimo čim više detalja o prostoru u kojem će se ta osoba nalaziti. Općenito je dobro zapisati sve detalje o putovanju (slike, zvukove, riječi…). To će nam pomoći da se bolje prisjetimo putovanja i da naša sljedeća projekcija bude još uspješnija.

Sada kada znamo kako doživjeti astralno putovanje, možemo se pripremiti na uzbudljivu avanturu. Mogućnosti su doslovno beskonačne.

Sretan put!

spiritologija.com

atma.hr – 75