Foto: aura.ba

Zašto kupovati začine koji sadrže emulgatore i pojačavače ukusa, kada možete imati potpuno prirodan začin koji ste sami napravili? Donosimo vam recept za najbolji, domaći dodatak jelima. Zdrav, bez pojačivača okusa i bez konzervansa!

atma.hr – 78




Potrebno:

  • Oko 1 kg celera
  • 1/2 kg korijena peršina
  • 4-5 glavica crvenog luka
  • oko 1 kg mrkve
  • 3-4 korabe manje ili dvije veće
  • jedan struk lista peršina i celera
  • par listova korabe, ako je mlada
  • 1 kg krupne soli

Priprema:

Sve izribati u multipraktiku, staviti sol, ali malo ostaviti da se na kraju stavi na vrh teglice.

Pustiti da promiješano odstoji pola sata, malo stisnuti da se ocijedi, ne previše i stavljati u teglice do vrha. Na vrh još malo posipati sol.

atma.hr – 39

Foto: aura.ba

Kod korištenja oprezno da jelo ne bude preslano.

Možete čuvati u staklenim teglicama koje ćete dobro zatvoriti. Možete ih držati u ostavi ili u frižideru.

Vlasta Jašćur/aura.ba

atma.hr – 78




POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.