People photo created by mindandi - www.freepik.com

Ne smatrajte slabošću to što ste prešli preko nečijih loših djela prema vama, već na to gledajte kao na priliku za okretanje novog lista na kojem će biti ispisana priča o harmoniji i ljubavi. Stvari koje su učinjene nije moguće promijeniti, zato je iskreni oproštaj iz srca i okretanje novog lista najbolja odluka.

atma.hr – 78
Opraštanje je najbolji potez koji možete učiniti. Ne za drugu osobu, već za sebe samog. Kada date oproštaj nekoj osobi, oslobađate se velike količine loše energije koja sa sobom ne nosi ništa dobro.

“Opraštam kako ne bih sebi naškodio. Moj duševni i mentalni spokoj su mi na prvom mjestu. Dobra stvar je što sam iz toga, ma koliko djelovalo lošeg iskustva, naučio novu lekciju. Ne mrzim osobu koja me je izdala i iznevjerila, ali više joj neću dozvoliti da mi se približi i nitko u budućnosti neće moći zadati mi isti udarac. Ne opraštam jer je taj netko zaslužio, već da bih sebi pomogao”, rekao je jedan ruski psiholog.

Oproštaj može biti različit. Ponekad opraštamo kako bismo pružili drugu šansu i pokušali započeti sve iznova. Ali postoje i one situacije u kojima opraštamo samo kako bismo mogli nekoga potpuno izbrisati iz života i nastaviti dalje.

Oproštaj znači ostaviti bol iza sebe i nastavit dalje.

Nekada je oproštaj neophodan kako bismo nastavili dalje. Kako bismo mogli koračati bez tereta, a ne zato što smatramo da je ponašanje te osobe prihvatljivo i da mu možemo ponovo vjerovati. Opraštanjem činimo sebi uslugu.

atma.hr – 39

Ne smatrajte slabošću to što ste prešli preko nečijih loših djela prema vama, već kao priliku za okretanje novog lista na kojem će biti ispisana priča o harmoniji i ljubavi.

Stvari koje su učinjene nije moguće promijeniti, zato je iskreni oproštaj iz srca i okretanje novog lista najbolja odluka.

Dok to ne učinimo, u našoj duši i srcu se zadržava ljutnja, patnja i strah koji mogu naškoditi samo nama samima i nikome više. Bijes neće ništa promijeniti, zato kada se nađete u situaciji da vas netko izda, najbolje je što prije skupiti hrabrosti, oprostiti, zaboraviti i nastaviti život koračajući hrabro naprijed.

U tim trenucima, shvatimo koliko smo jaki, jer zaista, čovjek nije svjestan svojih mogućnosti i snage, dok nam ona ne postane jedina opcija.

Na kraju shvatite da su se takve stvari i trebale dogoditi da bismo iz njih naučili važnu životnu lekciju. Život nije uvijek samo med i mlijeko, izdaje su sastavni dio tog puta. Na nama je da hrabro koračamo s pozitivnim razmišljanjem i bez zadržavanja ljutnje u srcu.

stil.kurir

atma.hr – 78