Situacija koja je nastala sasvim prirodno nam daje osjećaj straha, tuge, ljutnje i beznađa. To je sasvim normalno i te emocije govore da prihvaćamo situaciju i da je naš um spreman suprostaviti se istoj i izboriti se protiv iste. U takvim situacijama, razgovor s prijateljima i osobama koje volimo je jako značajan za nas. Upravo je to ono što se zove ljubav!

atma.hr – 78
U posljednje vrijeme svi primjećujemo kako dolaze različite situacije koje testiraju našu ljudskost. Razumljivo je sve. Pritisak od kredita, razvodi, zdravstveni problemi, kao i bitke koje vodimo kako bi pomogli ili zaštitili one koje volimo polako unesu razočarenje i ogorčenje.

Ti teški osjećaji nas usporavaju, ali nas i testiraju. Krajem svakoga dana, zastanemo da se preispitamo jesmo li bili dovoljno dobri danas? Jeste li mogli bolje ili ne? Odgovor u svemu tome je da, što ne isključuje da ja vjerujem da onaj koji ovo čita je sigurno jedna predobra osoba, a sigurna sam da i Onaj koji je viši od nas i vlada ovim Svijetom stalno traži u Vama nešto lijepo.

Posljednjih dana smo svjedoci promatranja različitih oblika ponašanja kod onih oko nas koji su u strahu i panici. Jako je bitno da se u ovakvim momentima usmjerite na činjenicu da oči straha promjene čovjeka. Tako da Vi koji poznajete strah i otporni ste na njegove iluzije, nemojte prebrzo suditi druge. Ovih dana, svi smo slabi na nekoj strani sebe.

Prije nego nastavim dalje pisati, želim nešto s vama podijeliti o strahovima. To nisu negativni osjećaji koje treba izbjegavati ili  još gore dopuštati sebi da se tom stranom nas vodimo. Strah je upozorenje, crvena lampica koja nam označava prijetnju i daje snagu da tu prijetnju uništimo ili izbjegnemo. Pravo lice straha je u izbjegavanju njegovih iluzija.

atma.hr – 39

Svaka iluzija koja tad nastaje je samo dio ne znanja o onome radi čega se griju strahovi u nama. Svaki strah nastaje, jer smo pod prijetnjom, a svaki strah nas napušta onda kada shvatimo da imamo odgovor na tu prijetnju.

Kada sagledamo kompletnu građu straha, on služi samo za jedno, a to je da bude pokoren! Pokoriti strah možemo tako što nećemo ulaziti duboko u njega i promatrati ga dok nas panika ne obuzme. Isto, pogrešno je ulaziti u strahove kroz stalno izučavanje i pretraživanje stvari koje nas plaše.

Kako bi pobjedili neprijatelja, moramo ga upoznati. Tako je isto s našim strahovima. Spoznaja onoga čega se bojimo je najbitnija. Kasnije, ta spoznaja nas vodi do razjašnjenja straha, gdje najčešće vidimo da je isti uvećan i imaginaran.

Svakako, situacija koja je nastala sasvim prirodno nam daje osjećaj straha, tuge, ljutnje i beznađa. To je sasvim normalno i te emocije govore da prihvaćamo situaciju i da je naš um spreman suprostaviti se istoj i izboriti se protiv iste. U takvim situacijama, razgovor s prijateljima i osobama koje volimo je jako značajan za nas. Upravo je to ono što se zove ljubav!

Upravo, život se svodi od naših zrelijih godina pa do starosti na borbu između toga da li da nas nadvlada strah ili ljubav. Jako je u svoj ovoj zbunjenosti bitno da znamo da oči straha nas vode ka nepovjerenju i preuveličavanju problema.

atma.hr – 78
Takve stvari nas tjeraju obično na nasilje, očaj i mržnju. Oči ljubavi, s druge strane, nas podučavaju miru, strpljenju, povjerenju i nadi.

Ukoliko koristimo ljubav kao naše sredstvo borbe, sigurni smo da ćemo većinu toga prebroditi, a time zaštititi one koje volimo. Kako ne bi idealizirali situaciju, istina je da je to trnovit put, ali na kraju nas očekuju najslađi plodovi.

Napomena!

Zbog krizne situacije koja trenutno vlada, naš servis daje besplatne konsultacije za zdravlje i ostavlja otvorene pozive za sve koji imaju problema sa strahom, anksioznošću i depresijom narednih 9 mjeseci. Uputstvo kako da nam se javite imate na našem page: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/

Ana Dominik Rodić

90 SONIA CHOQUETTE: HODOČAŠĆE DUŠE

Sonia Choquette: Hodočašće duše

Hodoćašće duše

Moj put dug 800 kilometara od gubitka do iscjeljenja

„Hodočašće duše“ knjiga je u kojoj je Sonia Choquette opisala osobno iskustvo velikog gubitka i boli zbog kojeg je krenula na hodočašće tijekom kojeg je ponovno pronašla sebe. Sonia je u svojoj duši pronašla snage da oprosti drugima, ali i sebi.  U ovoj iskrenoj knjizi dijeli s nama trenutke patnje, ljepote i humora. Njeno je iskustvo duboko osobno, ali mudrost koju donosi je univerzalna.

376 stranica, format: 14,8×22 cm

Cijena: 139,00 - Kupi ovdje