Foto: unsplash.com

Mislite li da se trebate promijeniti tijekom sljedeće godine?

Tradicionalno, većina nas počinje vježbati ili držati dijetu „od siječnja“, ali jeste li ikad, umjesto toga, razmišljali o mijenjanju vlastitog stava ili sveukupnog pristupa životu?

atma.hr – 39

Kada je u pitanju određivanje prioriteta, postizanje vlastitih ciljeva i povećanje vlastite sreće, postoji šest loših navika koje jednostavno trebate izbaciti prije nego što počnete gaziti naprijed.

Nemojte očekivati da ćete se promijeniti lako, ali će se trud isplatiti kada počnete primjećivati razliku i poboljšanje kvalitete života.

Prestanite brinuti o tuđem mišljenju

Pridajete li  tuđem mišljenju veći značaj nego što bi trebalo? Prestanite! Kada prvenstvo date tuđem mišljenju, umjesto vlastitoj procjeni postajete nesretni.

Imajte dovoljno samopouzdanja da procijenite što je važno za vas i što će vas usrećiti. Nitko neće živjeti vaš život i zašto bi onda vaše odluke bile temeljene na tuđem mišljenju?

atma.hr – 75
Prestanite uspoređivati sebe s drugima

Sa pojavom društvenih mreža postali smo prisiljeni da još u većoj mjeri i sve češće uspoređujemo svoj život sa drugima. Ovo je, složit ćete se, traćenje vremena! Svi smo mi različiti i jedinstveni i svatko od nas mora pratiti vlastiti put. Uspoređivanje sebe s drugima često dovodi samo do zavisti.

Ono što bi trebali raditi je čestitati drugima na uspjehu i usmjeriti se na ostvarenje osobnih ciljeva.

Prestanite žrtvovati vlastitu sreću zbog nekog drugog

Jeste li nekad stavili svoje snove i maštanja „na čekanje“ radi tuđih želja? Na primjer, možda ste se preselili kako biste podržali partnera u napredovanju na poslu? Žrtvovanje vlastite sreće možda izgleda plemenito, ali na duge staze rijetko daje dobre rezultate.

Žrtvovanje nerijetko vodi do ogorčenosti, dok samoispunjenje i ispunjavanje svojih snova vodi do zadovoljstva i osjećaja ispunjenosti. Probajte postići kompromis između pružanja podrške drugima i življenja života kakvog želite.

atma.hr – 75
Prestanite čekati da dobijete ono što želite

Svi smo mi ograničeni vremenom na ovoj planeti i nitko ne zna kada će mu „kucnuti čas“. S ovim na umu, zapitajte se što ste učinili u posljednje vrijeme, a da je vodilo do napretka u ostvarivanju vaših ciljeva.

Drugi vam mogu pomoći, ali glavni pokretač morate biti vi. Učinite 2018. – tu godinu onom u kojoj ćete preuzeti kontrolu.

Ne trošite vrijeme na gluposti

Vrijeme je nešto najskuplje što posjedujemo. Uvijek možete steći više prijatelja, zaraditi više novaca, ali potrošeno vrijeme nikada nećete moći vratiti.

Prestanite trošiti vrijeme na uzaludne i nebitne stvari i naučite usmjeriti energiju na ono što je zaista bitno.

atma.hr – 75
Ne budite negativni

Život je mješavina dobrog, lošeg, neutralnog i ružnog. Vaše životno iskustvo će uvelike ovisiti o perspektivi koju ste uzeli. Ako se usmjeravate na negativne stvari u svakoj situaciji, trenirate sebe da gledate svijet kroz negativnu prizmu.

To znači da ćete propustiti dobre prilike i da ćete izgubiti vjeru da će se nešto dobro zaista dogoditi. Pokušajte naći dobro u svakoj situaciji.

bizlife

23 TESLINA PLOČA