Foto: pexels.com

atma.hr – 52
Zanimljivo je kako mislimo da sve što je dobro, onda kada je dobro, ne zahtjeva našu pažnju, fokus. Zaboravljamo da sve što postoji treba energiju da bi preživjelo. Tako i ljubav, treba joj se posvetiti. Gdje je naša pozornost, tamo je naša energija, to hranimo.

Istu logiku treba primijeniti na odnos bilo koje vrste: partnerski, prijateljski, roditeljski… Naši odnosi se često pogoršavaju zato što se isprva fokusiramo na vrline, na pozitivu, a nakon nekog vremena isto počinjemo zanemarivati te se fokusiramo na mane i ostale negativnosti. Što je više pozornosti na manama, one obuhvaćaju više naše percepcije vezano za osobu s kojom smo u odnosu. Odnos postaje sve tamniji, realnost postaje onakva kakvu mi vidimo.

Naše “naočale” kroz koje gledamo svijet postaju sve tamnije i priča se vrti u krug. Na negativnosti i mane se fokusiramo, zatim one bivaju sve veće, mi imamo sve veću reakciju stvarajući još više negativnosti. Tako se priča vrti u krug sve do puknuća odnosa ili do nekog drugog faktora iznenađenja. Da biste odnos održali na životu i ne samo to, nego ga još poboljšali, trebate na njemu svjesno raditi. Uvijek vidjeti najbolje u drugima. Ovo zaista treba uzeti kao trening fokusa, i pozitivne percepcije.

Obzirom da je svijet ogledalo, sve će vam se vraćati, a vi ćete uživati. Ako je dozvoljeno nositi tamne naočale, zašto bi bilo zabranjeno nositi ružičaste naočale? Probajte, iznenadite se rezultatima!

Anita Žugec, Wellness duha s ružičastim naočalama

atma.hr – 52
atma.hr – 52
Prethodna objavaZbunjenost oko ega
Slijedeća objavaImali ste loš dan? To je u redu. Vi ste u redu. Ali sada malo jači nego što ste bili jučer.
Anita Žugec
Rođena sam 12.02.1980. godine u Karlovcu, završila Ekonomski fakultet i osamnaest godina radila uglavnom uredske poslove. U međuvremenu životne prilike su me dovele do alternativnih pristupa zdravlju, mentalnom i fizičkom. Upoznavala sam razne religije, učila od cijenjenih autora s područja fizike, biologije, psihologije, metafizike, duhovnosti i drugih. Završila razne tečajeve i škole od kojih bi istaknula Školu za bioterapeute u Ljubljani u trajanju od dvije godine te Školu karmičke dijagnostike u trajanju od 1 godine. Ipak, najviše sam naučila i još uvijek učim iz svakodnevice, odnosa sa sobom, s djecom, obitelji i dragim ljudima koji dolaze tražeći znanje, savjete i pomoć. Iskustvo je jedini pravi učitelj. Terapeutski rad, životni trening, energetski rad u smislu rada s ljudima je počeo spontano tako što su me ljudi instinktivno tražili za pomoć i savjete te je s vremenom to postalo moje zanimanje. Prvih godinu dana radila sam besplatno. Danas snimam video zapise i objavljujem ih na YouTube kanalu Wellness duha iz kojih također možete puno naučiti.