Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Zamislite da se ujutro budite puni energije i imate odličnu koncentraciju na poslu. Da ste stalno dobro raspoloženi i hodate sa smiješkom na licu. Da nemate glavobolju, niti bolove u leđima ili zglobovima. Sve ove tegobe mogu biti posljedica gomilanja teških metala u organizmu. Jednostavne prirodne metode mogu vam pomoći da ih se riješite.

atma.hr – 52
Odakle dolaze toksini

Toksine ne možete izbjeći zato što su svuda oko vas. Nažalost, svi smo mi toksični! Čak niti Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak od ovog pravila. Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčanih vrpca beba rođenih u SAD-u.

Istraživanja su pokazala da preko pupčane vrpce majke na svoje bebe prenose toksine. Od majki na bebe bilo je preneseno oko 287 vrsta toksina, uključujući i živu.

Toksini i teški metali zagađuju vodu, zrak i hranu. Kozmetika i sredstva za osobnu higijenu, koja se koriste svakodnevno, puna su opasnih kemikalija. U tom kontekstu ne treba posebno spominjati niti cjepiva ni amalgamske plombe.

Kada uđu u vaš organizam, teški metali se gomilaju u organima, tkivima i kostima. Vaše tijelo ne može samo eliminirati teške metale i potrebna mu je dodatna pomoć. Iz organizma teške metale jedino mogu ukloniti kelati (agensi koji ih vežu na sebe).

atma.hr – 52
Prirodni načini čišćenja organizma od toksina i teških metala

Postoje sintetički kelati uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminirati iz organizma. Nažalost, oni nisu bezopasni za zdravlje i izazivaju brojne nuspojave.

Ali postoji i nekoliko sigurnih prirodnih načina kojima možete očistiti organizam od toksina i teških metala.

1. Zeolit

Ni uz najbolju volju čovjek se ne može uvijek kloniti baš svega što je štetno za zdravlje, pa je potreba za detoksikacijom u današnje vrijeme sve izraženija. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati detoksikator.

Za vrijeme černobilske katastrofe uspješno se koristio u svrhu sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni je ionski izmjenjivač, pa učinkovito čisti organizam tako što iz tijela uzima pozitivno nabijene čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

atma.hr – 52
Zeolit sa stopostotnom učinkovitošću čisti organizam od pogubnog utjecaja organskih i kemijskih toksina, prvenstveno od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih. Njegovo svojstvo odličnog uklanjanja toksina posebno se dobro odražava na poboljšanje rada živčanog sustava. Zato je od izuzetne pomoći ljudima koji pate od Alzheimerove bolesti, autizma i demencije.

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak.

Kao moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i u kratkom roku sanirati posljedice poput gljivičnih oboljenja kože, sluznice i unutarnjih organa.

2. Klorofil

Klorofil je zeleni pigment koji sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Klorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma.To je zato što je klorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

Kelacija je proces vezivanja atoma teških metala na kompleksne organske spojeve i njihovog izbacivanja iz organizma. Sposobnost klorofila da veže i uklanja teške metale poput žive čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma.

Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos klorofila kako bi se uklonili tragovi žive u organizmu.

atma.hr – 52
3. Zelena glina

Uz sunce, zrak i vodu, koji su osnovni elementi važni za život i obnovu, glina je jedna od najstarijih i najmoćnijih supstanci fizičkog obnavljanja. Mnoge su civilizacije prije nas vjerovale u moć gline.

U drevnom Egiptu ljekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje, ali i za mumificiranje faraona. Drevni Grci upotrebljavali su glinu za liječenje prijeloma – na frakturu bi stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

Dioskorid je govorio o tome da glina posjeduje iznimne ljekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” te sama pronalazi i liječi sve bolesti u tijelu.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu napunjenu toplom vodom dodajte 2 šalice zelene gline. Provedite u takvoj kupki 20-ak minuta, a voda neka bude što toplija.

Glina prodire kroz pore i izvlači iz organizma toksine i teške metale.

Izvadite amalgamske plombe

Alternativni liječnici odavno govore o štetnosti amalgamskih plombi, što potvrđuju i najnovija znanstvena istraživanja. Amalgamske plombe (ili crne plombe) sadrže spoj žive s drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Smatra se da u kombinaciji s tim materijalima živa postaje “neaktivna”.

Međutim, analize su pokazale da osobe s amalgamskim plombama imaju 4 do 6  puta veću koncentraciju žive u svom dahu od osoba bez njih. Živa se može nakupljati u plućima, bubrezima, jetri i želucu te utjecati na njihov rad. Najopasnija je ako dospije u mozak jer je neurotoksična.

Stavljanje amalgamskih plombi u svijetu se više nikome ne preporučuje, a posebno ne trudnicama. Osobama s takvim plombama savjetuje se postupno vađenje plombi i zamjena drugima, napravljenima od sigurnijih materijala.

atma.hr – 52
Je li čišćenje organizma od toksina opasno?

Čišćenje organizma uz pomoć prirodnih kelata nije opasno. Kod vađenja živinih plombi zubar bi trebao biti izuzetno pažljiv jer se tijekom bušenja i vađenja mogu osloboditi velike količine žive.

Nakon vađenja amalgamskih plombi preporučuje se čišćenje organizma od eventualnih tragova žive klorofilom ili drugim prirodnim kelatima.

Čišćenje organizma od toksina i teških metala jako je važno zato što oni mogu znatno ometati normalan rad organizma.

Vremenom mogu dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Stoga, očistite organizam i osjetite život neopterećen toksinima i teškim metalima, koji su godinama štetili vašem tijelu!

alternativa-za-vas